cuza Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Buna ziua, as dori sa realizez practic aceasta schema http://tinypic.com/r/34i3jaq/9 Insa problema este transformatorul de iesire, puteti sa mi dati idei din ce as putea sa fac unul, sau ce transformator de iesire as putea folosi? Puterea de iesire ar fi undeva la 10W Ca alimentare folosesc un transformator recuperat dintr-un radio Darcle 3, redresarea o voi face cu o punte de diode, nu posed tub Ez. Apoi mai este necesara ecranarea transformatoarelor atat a celui de alimentare precum si a celui de iesire, in multe amplificatoare am vazut, problema este cum imi confectionez bucatiile de tabla :( Intreb deoarece nu vreau sa am un sunet urat. TIn sa mentionez ca am mai realizat un amplificator cu PL805 si am fost foarte dezamagit de el, nu aveam un sunet curat, iar puterea era mica. Multumesc mult! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Dacă vrei sa faci un amp stereo de 2X10w, transformatorul de la Darcle nu poate sa susțină curentul consumat pe circuitul de alimentare filamente și pe circuitul de alimentare cu tensiune anodica.Pentru un PP cu EL84 (6P14P) îți trebuie un pachet de tole,de calitate,cu secțiunea de minim 10cm pătrați, ideal ar fi 14..15 cm pătrați. Editat Decembrie 19, 2015 de viobio Link spre comentariu
TON Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Buna ziua, as dori sa realizez practic aceasta schema http://tinypic.com/r/34i3jaq/9 Insa problema este transformatorul de iesire, puteti sa mi dati idei din ce as putea sa fac unul, sau ce transformator de iesire as putea folosi? Puterea de iesire ar fi undeva la 10W Ca alimentare folosesc un transformator recuperat dintr-un radio Darcle 3, redresarea o voi face cu o punte de diode, nu posed tub Ez. Apoi mai este necesara ecranarea transformatoarelor atat a celui de alimentare precum si a celui de iesire, in multe amplificatoare am vazut, problema este cum imi confectionez bucatiile de tabla :( Intreb deoarece nu vreau sa am un sunet urat. TIn sa mentionez ca am mai realizat un amplificator cu PL805 si am fost foarte dezamagit de el, nu aveam un sunet curat, iar puterea era mica. Multumesc mult! Daca vrei trafo de iesire optim iti recomand sa iei legatura cu colegul dvb (Dorin) e expert in materie ,personal am numai cuvinte de lauda ... Editat Decembrie 19, 2015 de TON 1 Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Daca vrei trafo de iesire optim iti recomand sa iei legatura cu colegul dvb (Dorin) e expert in materie ,personal am numai cuvinte de lauda ... Afirm pozitiv.... Link spre comentariu
cuza Postat Decembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Buna ziua , doresc sa mentionez ca voi realiza varianta mono, a acestui amplificator, nu posed decat 2 tuburi el84, transformatorul de Darclee ar putea suporta consumul total? Link spre comentariu
SHONELU Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Salut! Completeaza-ti locatia la profil. Da-mi un mesaj pe privat cu adresa si numele, sa-ti trimit niste tuburi, recuperate dar perfect functionale. 1 Link spre comentariu
alex mm Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Ca sa nu mai deschid un topic adresez o intrebare. Ce impedanta ar fi necesara la un push pull cu EL84 si ce putere ? Detin doua transformatoare toroidale de iesire de Z=7Kohmi si 25W ce lampi finale se preteaza sa folosesc? Va doresc un an nou fericit cu sanatate si impliniri! Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) EL84 PP 8K min. 18W Editat Decembrie 29, 2015 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Ca sa nu mai deschid un topic adresez o intrebare. Ce impedanta ar fi necesara la un push pull cu EL84 si ce putere ? Detin doua transformatoare toroidale de iesire de Z=7Kohmi si 25W ce lampi finale se preteaza sa folosesc? Va doresc un an nou fericit cu sanatate si impliniri! Este exact ce va trebuie dv. pentru un PP cu EL84 (6P14P),insa mare atentie la dezechilibrul tuburilor finale pe parcursul uzuri lor,trafurile toroidale mai ales daca sunt de firma adica au miez de calitate va ajunge foarte usor la saturatie,cativa colegi care au utilizat asa ceva va pot asigura de corectitudinea afirmatiilor mele. Puteti merge si pe Raa=8000 ohmi cum foarte bine puteti merge si pe Raa=5000 ohmi,din experienta va pot spune ca Raa=7000 ohmi ar fi foarte potrivit. Editat Decembrie 29, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Pe Raa 6K6, cu anodica 340...360V, am obtinut cea mai mare putere cu doua EL84.Pe Raa 8K, anodica 250V,cum este specificat în catalog,abea ajungi la 10W. EL84 PP 8K min. 18WVreau sa vad și eu o oscilograma pe Raa 8K,cu minim 18W. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Cred ca ai incurcat tensiunile anodice.... Pe Raa 6K6, cu anodica 340...360V, am obtinut cea mai mare putere cu doua EL84.Pe Raa 8K, anodica 250V,cum este specificat în catalog,abea ajungi la 10W.Vreau sa vad și eu o oscilograma pe Raa 8K,cu minim 18W. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Cred ca ai incurcat tensiunile anodice....Vezi ca în foaia de catalog sunt specificate doua rânduri de caracteristici pe 8K,la 250V și 300V anodica, la 300V sunt 17W dar cu 4% distorsiuni,adică zgomot nu muzică.http://www.r-type.org/exhib/aaa0028.htm Editat Decembrie 29, 2015 de viobio Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Ia vezi ca exemplu aici ....7k8 Mai citeste ...eu nu am pretentii ca le stiu pe toate dar cand vreau sa stiu ceva , invat . Slava domnului ai de unde si e aproape gratis . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 (editat) Vezi ca din greșeală ai pus scheme pt 6550,un PP și un SE cu doua tuburi în paralel,ca sa înțelegi ce vezi acolo.Ce treaba au cele doua scheme cu EL84??? Ca nu ma prind. Editat Decembrie 29, 2015 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Ar mai fi o variantă, folosirea unor lămpi mai forţoase decît EL84/6n14n. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum