Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum scad presiunea la centrala termică? E prea ridicată

Vizitator Andrei Plescan

Postări Recomandate

Eu am scazut presiunea din circuitul de incalzire numai din aerisitor si am grija ca robinetul de umplere (completare) sa fie inchis. Pe panou am manometru si termometru manometric numai pentru circuit calorifere.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
On 12/19/2015 at 7:52 AM, Relav said:

Pentru a scadea presiunea din centrala :

1. Inchide robinetul de apa rece ce intra in centrala.

2 Deschide robinetul de la chiuveta din bucatarie pe apa calda.

3. Deschide usor robinetul de umplere a centralei. Presiunea in centrala va scadea pana la valoarea dorita, cand il inchizi .

4 Inchide robinetul de la chiuveta si deschide-l pe cel de intrare apa rece in centrala.

Succes!

Salut! Metoda e valabilă cu centrala închisă, nu ?

Link spre comentariu

Asta e așa, să te scarpini cu stânga în dreapta. Cum spuneau și colegii, pe la aerisitor e cel mai simplu și rapid să scapi de presiunea în plus, dacă ai greșit și ai băgat mai mult. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Asta e așa, să te scarpini cu stânga în dreapta. Cum spuneau și colegii, pe la aerisitor e cel mai simplu și rapid să scapi de presiunea în plus, dacă ai greșit și ai băgat mai mult. 

Nu neaparat pt ca asa ai sub supraveghere manometrul de presiune de pe centrala. Am aplicat si eu metoda si este foarte buna plus ca nu trebuie sa te plimbi cu un vas in care sa colectezi apa.

Link spre comentariu

Cine te pune sa te plimbi? Caloriferul cel mai apropiat de centrala este la 1m. La mine. Văd manometrul fără efort. În cazul când nu ai calorifer aproape, poți accesa unul de unde vrei, scoți 1l de apă și corectezi din umplere dacă ai scos prea mult. Asta asa, de dragul discuției sau de a contrazice. Dar e o vorbă, de ce simplu, dacă se poate complicat? Eu nu am zis că metoda robinetilor nu e bună, am încercat-o, doar că e mai simplu pe la aerisitor. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări