Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP finale 6Y6GT sau 25L6GT

vlad1980

Postări Recomandate

Fiind un traf toroidal se mai pot adauga usor citeva spire.

Am o sugestie: vorbeste cu ei la telefon si vezi cit te-ar costa sa-ti mai puna o bobina de 25-30V/0,45A. Iti mai pot adauga oricind inca o bobina numai loc sa fie (pt o bobina asa de mica cred ca este loc).

Mie nu mi-au luat prea mult (parca vreo 30-40ron acum 2 ani) ca sa-mi mai puna doua secundare de 15V/0.3A pt preurile de la o statie Yamaha.

Initial nu cerusem secundare pt preuri pt ca traful original nu avea dar am ajuns dupa 2 ani de folosire la concluzia ca mai bine ii pun alimentare stabilizata separata pt a imbunatati randamentul energetic si astfel am mai scazut cu vreo 5-7W consumul de mers in gol.

Link spre comentariu

Iarasi eu imi comand si execut singur trafurile de retea , astfel nu am sansa sa dau vina pe terti in cazul unei boacane...si ma incadrez in realizare DIY.

Link spre comentariu

am specificat undeva pe forum cum se calculează AC în situaţia redresare în punte(punte diode SS) urmată de condensator filtraj în sarcină, revin şi simplific la maximum VAC=VDCs /1,2 (VDCs=tensiunea la borne Cf în sarcină).

Dacă condensatorul de filtraj are capacitate extrem de mare(exemplu Cf=1000µF is_200mA, is=curentul tras de sarcină) în raport cu sarcina se poate ajunge la  VAC=VDCs/1,25

desigur în gol condensatorul de filtraj se încarcă la vârf adică VDC=VAC√2=AC X 1,41 cazul VAC-sinus (ne poate interesa şi în gol/<lipsă-sarcină> pentru a putea alege corespunzător specificaţia în tensiune Cf=condensator filtraj)

simplificat/empiric în cazul de faţă dacă se urmărea o valoare de 270Vdc/sarcină necesita 225Vac/50Hz (punte diode SS) pentru primul condensator după punte Cf=470µF/350V-400V preferabil 400V.

PS trebuie acordată atenţie ig2(6Y6-GT sau 6W6-GT) dacă Ua ajunge 270V-280V(ca şi paranteză sunt anumite loturi 6p3s sau 6p3s-e care suportă Ug2 ceva mai mare decât stă specificat în foaia de catalog fără probleme ig2/Pd_g2 static&dinamic).

trebuie înţeles că dinamic atunci când tensiunea la anod scade creşte ig2... mai precis/exact/simplu dinamic average-Pd_g2 nu trebuie să  depăşească specificaţia din foaia de catalog.

exemplu 6Y6-GT admite maxim 1,75W average disipaţie g2.

cine se respectă determină practic/fizic disipaţia g2 pentru puterea nominală în sarcină.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări