Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP finale 6Y6GT sau 25L6GT

vlad1980

Postări Recomandate

Este clar ca sunt mai multe de imbunatatit la ce am realizat eu....asta este vestea buna:). Ce am facut a fost de test sa vedem ce iese din acesta lampa la prima incercare. 

Trafurile de Capri (imprumutate) le-am folosit de proba pentru ca sunt pe aproape de Ra-ul ce il cere acest tub. Cu OTuri realizate pentru aceasta lampa si cu o sectiune mai mare sunt sigur ca se aude mult mai bine. Daca gasesc miezuri am sa fac si OTuri pentru 25L6GT...merita investitia. Am doua miezuri dar le voi dedica amplifului PP cu 6Y6GT (astept sa soseasca lampile).  

Am sa fac masuratorile indicate de dl.Lazaroiu si le postez maine.

P.S: nu stiu daca problema cu pozele este doar la dvs sau este generala (aici poate ne ajuta alt user). Incercati alt browser (Chrome de ex).  

Editat de vlad1980
Link spre comentariu
Vizitator Gigi Nebeja

Cine i-mi poate construi un amplificator pe tuburi si la ce pret,i-mi doresc tare mult unu dar sa nu fie ceva exagerat ca pret,sau poste i-mi dati o schema buna probata de voi sa incerc sa-l fac eu?

Link spre comentariu

Domnilor,cu tot respectul,aici se discuta despre :

<Amplificator PP finale 6Y6GT sau 25L6GT>

....ar fi frumos sa pastram topicul asa cum si-a propus initiatorul.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Incantat de primul test al SEului cu 25L6GT pe o singura boxa....azi am pus ambele canale la treaba. De data asta am avut si loudness pe doua prize ale potentiometrului de Capri.

Sincer sa va spun nu am crezut ca aceasta cobinatie (trafuri de Capri+25L6GT) se poate auzi asa bine pe boxe de 4 ohmi. Este incredibil ca am obtinut cu aceste trafuri de iesire mici un sunet foarte ok....bass foarte ok si inalte super clare. Claritatea sunetului este incredibila ....

Comparand cu un PP EL 86 si SE EL86 (acestea doua le aveam).....va pot spune ca SE-ul cu 25L6GT este cel putin la fel sau peste cele doua amplifuri. 

Ma suprinde modul in care aceste lampi reusesc sa scoata un sound asa puternic, precis si foarte clar.

Nu am scapat de brum ...probabil din cauza sursei facuta la repezeala....

Aceste lampi le consider deosebite si este clar ca se poate scoate mult mai mult din ele in PP. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La multi ani!

Noul An a venit cu tuburile 6Y6GT NIB :)

Posted Image

Trafurile de iesire ptr push-pull o sa fie bobinate de dl Lazaroiu si pana la sfarsitul lunii Ianuarie sigur este gata. Ramane de vazut ce o sa iasa din acest push-pull. 

Intre timp o sa fac un SE cu aceste lampi folosind schema simultata de dl Lazaroiu ptr 25L6GT si inlocuind lampa finala. OTurile le am de 2,5 kohmi load si sunt aproape de ce este trecut in catalogul lampii http://www.nj7p.org/Tubes/PDFs/Frank/093-GE/6Y6GT.pdf 

Link spre comentariu

trafurile arata si bine pentru ca a folosit materiale noi....eu nu am gasit pana acum un furnizor local de tole noi (daca stie cineva...)

eu am miezuri de 11,5 cm2 si cred ca o sa fie ok pentru 18W in PP. 

Link spre comentariu

Cei de la Acrosound se pare ca s-au preocupat si de amplificatoare push-pull cu 6Y6 si au recomandat schema postata mai sus de @zal. 

La acest link gasiti un catalog cu trafurile lor de iesire si cu scheme recomandate ptr diverse lampi - http://www.clarisonus.com/Archives/Trans/Acro55.pdf

Cu parere de rau si fara rele intentii va pot spune ca schemele de acolo sunt depasite,iar defazoarele de tip "cross phased" nu au performante foarte bune mai ales in ceea ce priveste raspunsul in frecventa si THD,ca sa nu spun de complexitatea absolut inutila a schemelor abordate pentru aceste defazoare.Pentru atacul unui PP cu 6Y6-GT un defazor catodina ar fi suficient.

Acestea sunt pareri pur personale.

@viobio: asa este,la acele miezuri se cam opreste totul in cazul unor OT-uri de calitate,iar cele din proiectul neamtului au suprafata sectiuni miezului de 15cm^2,sunt miezuri M102a.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

In niciun caz nu ma gandesc sa abordez shema din pdf-ul de mai sus. Raman la schema din primul post al acestui topic (cea cu 12ax7), schema simulata si de dvs cu rezultate bune.  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări