geoky Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Salutare, Un hard disk "Seagate Pipeline HD.2" trosnit, dintr-un DVR alimentat cu 19V in loc de 12V, am gasit pe placa digitala a HDD o dioda smd in scurt. Aceasta nu are alte notatii decat "ON p029" si pe al doi-lea rand, "LEK." Nu am gasit datasheet nici in documentatia care o detin si nici pe internet si nu stiu cu ce as putea sa o inlocuiesc. Daca poate cineva sa ma ajute cu date, multumesc anticipat. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Vezi daca e pe alimentare 5 sau 12 VDaca e pe 12V una de aproximativ 13V ar fi OKVezi ca la multe alimentarea e facuta prin ceva rezistente smd de 0 ohmi.Astea se comporta ca o siguranta. Link spre comentariu
geoky Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 A, deci este dioda zenner ... Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Nu am spus asta.Daca este intre 5V si gnd sau intre 12V si gnd poate fi un zenner.Daca este in circuit in alta parte nu stiu. Link spre comentariu
nostrom Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Precizati capsula, insa cel mai bine ar fi o imagine cu respectiva componenta Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Pare a fi dioda transil, oricum hardul merge si fara ea daca e sa mearga (intra in scurt dioda), e pentru protectie la supratensiune. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) nu va agitati , nu va ambalati ...este o dioda supresoare unidirectionala de 12v / 600w . fabricant motorola / on . codul corect si complet este NSB12ANT3G . pdf-ul este pe net ... ps ...grija mare , ca are antena 3 in denumire ...deci voiculescu ... deci crescent ... deci fosta securitate ... Editat Decembrie 17, 2015 de validae Link spre comentariu
geoky Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Multumesc dnu Marius, am gasit pdf-ul dupa ce am scapat de fosta securitate, intr-adevar asta este dioda. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Mea culpa.In timp ce scriam mesajul mi-a fulgerat o idee prin cap ca nu e zenner,dar oarecum seamana in cazul de fata,insa berea multa m-a facut sa uit imediat acea idee.Daca un zenner s-ar strapunge ar merge si el insa daca se intrerupe nu mai e OK.Poate si timpii difera,nu stiu,las pe altii mai priceputi sa spuna sau sa ma corecteze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum