Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare dioda smd

Postări Recomandate

Salutare,

Un hard disk "Seagate Pipeline HD.2" trosnit, dintr-un DVR alimentat cu 19V in loc de 12V, am gasit pe placa digitala a HDD o dioda smd in scurt. Aceasta nu are alte notatii decat "ON p029" si pe al doi-lea rand, "LEK." Nu am gasit datasheet nici in documentatia care o detin si nici pe internet si nu stiu cu ce as putea sa o inlocuiesc. Daca poate cineva sa ma ajute cu date, multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

3

• geoky

3

• nostrom

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vezi daca e pe alimentare 5 sau 12 VDaca e pe 12V una de aproximativ 13V ar fi OKVezi ca la multe alimentarea e facuta prin ceva rezistente smd de 0 ohmi.Astea se comporta ca o siguranta.

Link spre comentariu

nu  va  agitati ,  nu  va  ambalati  ...este  o  dioda  supresoare  unidirectionala  de  12v / 600w .  fabricant  motorola / on  .  codul  corect  si  complet  este  NSB12ANT3G . 

pdf-ul  este  pe  net ... :rzb

ps ...grija  mare ,  ca  are  antena 3  in  denumire  ...deci  voiculescu  ... deci  crescent ... deci  fosta  securitate ... 

Editat de validae
Link spre comentariu

Mea culpa.In timp ce scriam mesajul mi-a fulgerat o idee prin cap ca nu e zenner,dar oarecum seamana in cazul de fata,insa berea multa m-a facut sa uit imediat acea idee.Daca un zenner s-ar strapunge ar merge si el insa daca se intrerupe nu mai e OK.Poate si timpii difera,nu stiu,las pe altii mai priceputi sa spuna sau sa ma corecteze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări