Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem pt sonorizari mici si medii

ionut20

Postări Recomandate

Salutare,

Voi avea de facut un sistem compus din doi sateliti si doua subburi + amplificarea necesara, pt sonorizari evenimente, de pana la 300 de persoane, in diverse tipuri de sali.

M-am gandit sa merg pe difuzoare PA de la @Nexus sau @Vasile, ca tot sunt laudate de toata lumea :d

In principiu m-am gandit pt partea de subb sa merg pe HP-18S in varianta bass reflex, iar pt sateliti sa merg pe E15-350N sau HP-15S in combinatie cu PHT- 408 sau PHT- 404, in bass reflex.

Ca si amplificare, pt viitoarul imediat apropiat voi folosii un amplif stereo realizat cu 2 kitui ipa300v2 alimentate la (+/-) 80 ~310W pe 8 Ohmi, ~600W pe 4 Ohmi, iar incintele m-am gandit sa le folosesc in paralel atat satelitii cat si subbwoferele, fiecare pe cate un canal, cu semnal mono, dat la intrare.

Intrebari ...... :

1. Ce parere aveti de solutia amplificarii in paralel???

2. Ce combinatie de difuzoare sa aleg pt sateliti???

3. Am inteles ca daca, comand difuzoarele de la http://www.poweraudio.ro primesc si proiectul cel mai bun pt combinatia de difuzoare aleasa, dar as vrea sa vad si asa un proiect facut calumea, cu simulari si tot tacamul, in primur rand pe hp18S :d asa ca daca are cineva sa il puna aici :smt006

In rest .... sfaturi si sugestii, pana nu ma pun pe cumparat. :rock:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

6

• Mircea Bartic

5

• Sharky

3

• neinvins

3

Top autori în acest subiect

M-am gandit si eu la ceva drivere, dar nu am stiu ce sa aleg din oferta ... de asta am zis ca apelez mai intai la forum pt sugestii ... solutii :Dbani ... as avea la dispozitie cam 1000 ron disponibil pt sateliti, aici intrand difuzoarele si materialul, si accesorii

Link spre comentariu

hmm la combinatia asta nu m-am gandit.... de compacte ar iesi super fain, si sa nu vb de greutate :d magnet de neo .... dar parca as fi mers totusi pe seria de 15", chiar daca ar creste umpic pretul.un proiect pt E12-250N+PA-D52S+PH2418 se poate :) daca aveti facut, si pt compratie ... cum ar suna fata de varianta asta .. un hp15s cu PA-D52S+PH2418 ... eventual si pt varianta asta un proiect :smt006

Link spre comentariu

pardon .. 18S vroiam sa scriu .. ma gandeam in alta parte ...mircea, nu stiu daca ai fost prin "ambasador" din bistrita ..ar merge o configuratie deastea pt concerte acolo?max 100, 150 persoane.sala e lunga si relativ ingusta.

Link spre comentariu

decat hp15s ia e15 ca urla mai tare.Nu scoate tot atata bas, dar se ocupa subul de partea aia.

Cred ca ai dreptate, si ce imi place e ca e pe neodymium, deci vor iesi destul de usori satelitii. In combinatie o sa merg cu PA-D52S si hornul.Pe bass merg pe unul sau 2 hp18s.Asa ca va rog ... o idee de proiect pe combinatia asta de la satelit.Si o schema de filtru pt PA-D. E15-350N cred ca merge sa il las fare filtru, dar cu high pass din crossover.
Link spre comentariu

nu merge fara filtru e15.Hai sa zicem ca intr-o parte a boxei se va auzi mai bine pt ca e15 va avea dispersie f mica, si vei auzi doar driverul, dar din fata boxei pe medii va suna si e15 si pad-ul , iar rezultatul va fi enervant.Daca vrei sa rezolvi problema asta ori ridici frecventa de taiere, dar atunci ai beaming, ori pui un filtru pe e15.Evident e mai performanta var 2.

Link spre comentariu

Ba merge ,in sensul ca nu bubuie,dar cum suna...mai ales in casa.Eu am ascultat cam tot pe 15" si nu mere cum trebuie cu pht orice ai face.Obligatoriu driver(pt. auditii daca s-ar putea fara horn),taiat sub 2k sau daca nu 2 filtre,pt sonorizare ,simplu doar pe tw cu protectii si macar o bobina pe joasa iar pt. auditii filtre facute corect,cu atentie si pricepere.

Link spre comentariu

decat hp15s ia e15 ca urla mai tare.Nu scoate tot atata bas, dar se ocupa subul de partea aia.

Cred ca ai dreptate, si ce imi place e ca e pe neodymium, deci vor iesi destul de usori satelitii. In combinatie o sa merg cu PA-D52S si hornul.Pe bass merg pe unul sau 2 hp18s.Asa ca va rog ... o idee de proiect pe combinatia asta de la satelit.Si o schema de filtru pt PA-D. E15-350N cred ca merge sa il las fare filtru, dar cu high pass din crossover.
da un mail si am sa-ti au un reply cu ce ai nevoie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări