Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decupare disc diamantat

norad

Postări Recomandate

Va salut,

O scula americana de taiat roci, foloseste discuri diamantate cu dimensunile 10 inch (254mm) diametru exterior si 1,25 inch (32mm) diametrul arborelui.

Diametrul arborelui este atipic.

Va rog sa-mi spuneti daca un disc metalic diamantat (de 250 mm extrerior) cu diametrul gaurii mai mic, poate fi prelucrat in vreun fel, astfel incat sa fie largita gaura pana la 32mm si scula sa prezinte siguranta in functionare.

Turatia sculei este de cca 3000 rpm si discul este racit cu apa in care se adauga niste aditivi.

Multumesc.

Editat de norad
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

3

• pacha

2

• Stefan Stefan

2

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Poti incerca sa faci un set de flanse de la 25,4mm ( daca asta este alezajul) la 32 mm dar deoarece nu ai incercat asta deja inseamna ca ceva nu merge.

Marirea alezajului se poate face simplu si precis pe o freza cu un cap alezor.

P.S.

De , cind muschii`s mai puternici decit mintea asaceva iasa!

Oricum , am circumstante atenuante, am avut eu banuiala ca fiind ceva asa simplu n`ai incercat ca nu merge!

Am dat drumul la perla din cauza ca am tot facut un ultima vreme la flanse de la 18mm cit are axul polizorului la pietre de polizor dar

care au dimensiunea mai mare decit a arborelui. :d

Grug

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Avind in vedere ca discurile se uzeaza si trebuie inlocuite o sa fii nevoit sa   prelucrezi mai multe discuri

Daca filetul de pe axul pe care fixezi discul perminte (daca  diametrul filetului e mai mic decit diametrul gauri de la disc) poti sa te gindesti la varianta prelucrari axului

Diametrul gauri la disc este 25,4,daca filetul este de maxim 24 demontezi axul si un strungar il poate modifica la diametrul gauri  discului si o sa ai nevoie si de 2 flanse  noi care sa potriveasca cu noua cota a axului

Link spre comentariu

Aia nu degeaba l.au facut cu 32mm. In cazul lui este mai indicat sa mareasca gaura si complet contraindicat sa subtieze axul.

Nu mai dati sfaturi aiurea daca n.ati lucrat cu o astfel de scula.

Link spre comentariu

Asta este cea mai buna solutie pentru producatorul sculei. Asa, de control, in afara de site-ul producatorului american, de unde as putea lua discuri la dimensiunile indicate? Stim cu totii de ce diametrul gaurii discului este atipica. Ca sa te oblige sa iei discuri de la ei.Masina de taiat foloseste discuri inguste (max. 2-3 mm) si apasarea pe esantion este foarte fina. Se putea folosi un ax de dimensiuni mai mici, foarte lejer.Si ca sa argumentez, mai e o scula ,de acelasi producator, ce foloseste discuri mai mici, de 155 mm in diametru si care au gaura de 13 mm.

Editat de norad
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări