Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie pentru un gard

Vizitator Adrian Abune

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan Stefan

12

• danpin

5

• daniel_88

4

• albasete

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai e asa problema. Omul in cerinta a scris clar ca vrea un variator REGLAT 80%, Mai pomeneste inca odata de VARIATOR REGLAT 20%, deci nu poate fi vorba de acelasi si ca vrea fie cu unul, fie cu altul si ca mai vrea un mod in care sa functioneze ca si cum ar fi amandoua active, adica 100%. In schema mea omul poate sa regleze unul la 45%, altul poate fi si la 90%. Nivelul de 100% nu are nicio legatura cu setarile anterioare intrucat omul comuta intre ele, nu le insumeaza. E practic zic eu. 

In al doilea rand, numele meu este Cristi. Fanelforum vine de la faptul ca sunt fanul acestui forum "fan-elforum", asta nu aveati de unde sa stiti. Schema atasata ulterior ca sa ma lamuresc eu, ofera doar un lucru asa: 100% sau 100%-ceva.  Se obtine asta doar cu variatorul, fara nimic. il dai mai incet sau maxim. Releul cu telecomanda e fantezia lui ca sa nu apese pe un buton aflat in curte cand el vine de afara. Asa am si eu la becul de pe scara blocului.

E de pe net...nu e creatia mea avatarul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Abune

Multumesc pentru raspunsuri dar tot nu m-am lamurit.

Ca sa simplificam treaba si ca sa fiu cat se poate de clar .. si sa ma inteleaga toata lumea:

asa cum stefan a zis: am nevoie de varianta de 20% a luminii si varianta de 100% a luminii ( varianta de 80% era ca impreuna cu cea de 20% sa fac 100 % ) 

Am prins in schimb o idee de la Stefan si vreau sa inteleg corect:

Se da Faza si nul, Faza se imparte in 2 fire, Pe un fir se pune variator setat la 20%, se unesc iar cele 2 fire ca sa faca un singur fir, si impreuna cu nulul de la inceput se alimenteaza un bec. In acest caz becul cum functioneaza ? E ca si cum variatorul ala e pus degeaba ? Din cauza variatorului pus acolo va consuma mai mult becul sau ii scurtez durata de viata ? 

Link spre comentariu

Pune domnule un variator undeva pe zid, perete, unde ti-e mai la indemana, setat la 20%, inseriat cu contactele unui senzor crepuscular, cand ai nevoie de lumina mai mare dai variatorul la maxim, cand intri in casa dai variatorul din nou la 20%. Sau poti face asta din telecomanda daca vrei sa te complici mai mult. Eu nu vreau sa va descurajez...dar din ce spuneti cam slabe sanse sa reusiti ....

Link spre comentariu

Am redesenat schema lui Stefan sa intelegi mai bine. In functie ca releul este cuplat sau nu becul trece respectiv ocoleste variatorul. 

Posted Image

Editat de bandi12
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Abune

Lasand la o parte schema incompleta a lui bandi, ideea e ca nu e un comutator ci un modul cu telecomanda wireless, care permite ca amandoua circuitele sa fie deschise simultan ...

Din acest motiv ma intereseaza ce se intampla daca amandoua sunt deschise simultan, si circuitul cu variator si cel fara. Este exact intrebarea care am pus-o in postarea anterioara.

Link spre comentariu

....un modul cu telecomanda wireless, care permite ca amandoua circuitele sa fie deschise simultan ...

Si receptorul wirelles cum deschide/inchide circuitul? Are un releu ceva la bord?  De unde este alimentat circuitul wireless? 

Schema lui Stefan e simpla, intr-o pozitie a contactelor releului iti alimenteaza direct becul in cealalta trece prin variator ce-i asa greu de inteles?

Poti sa mai faci alta varianta, contactele releului sa-ti sunteze variatorul atunci cand vrei lumina 100%.

Link spre comentariu

Placa de receptie a telecomenzii are unul sau doua relee care sunt actionate. Tu folosesti unul din ele in schema lui Stefan...ce naiba ca e simplu :nebunrau:

Eventual sa iti comande alt releu de putere corespunzatoare, ca alea din module sunt firave.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Cauta bre pe careva care intelege ce mancam noi pe aici si pune.l sa faca. Sau trimite cuiva telecomanda aia,ii pune alte releu,scoate conexiunile necesare pe o rigleta insemnata,o aseaza frumos intr-o cutie IP 65 si ai terminat treaba.

O tii mortis cu doua faze. Renunta,n.ai nevoie de ele. Daca aveai lampi cu doua fasunguri,foloseai doua circuite de alimentare,dar asta e alta socoteala.

Renunta complet la ideea initiala.

Poti sa mai faci alta varianta, contactele releului sa-ti sunteze variatorul atunci cand vrei lumina 100%.

Da,corect.

Link spre comentariu

Lasand la o parte schema incompleta a lui bandi, ideea e ca nu e un comutator ci un modul cu telecomanda wireless, care permite ca amandoua circuitele sa fie deschise simultan ...

Din acest motiv ma intereseaza ce se intampla daca amandoua sunt deschise simultan, si circuitul cu variator si cel fara. Este exact intrebarea care am pus-o in postarea anterioara.

Nu ai nevoie de ambele circuite....  iei un releu cum a zis Stefan il conectezi frumos cu becul si variatorul iar bobina o alimentezi din iesirea Nr 1.din telecomanda wirless iesirea Nr 2. nu-l folosesti si gata nu mai are cum sa fie cuplat simultan. Bobina releului sa fie la cati volti scoate telecomanda aia si gata treaba...

Posted Image

Editat de bandi12
Link spre comentariu

cum vreti voi sa-i faceti pe voie :) ...

adevarul ca montajul asta o sa tina vreo luna doua si-i gata.

pentru el "a doua faza" e conductorul care face strap intre intrare/iesire la variator.

pune dom`le doua becuri. unul de veghe de 2-5W si alta linie pe comanda ta radio.

ce tot te omori atata sa faci pwm la un bec, macar de-ai vrea un fadeIN/fadeOut cu el..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Abune

Da, m-am lamurit. Am rezolvat-o altfel si anume daca tot am avut firele trase, pe al doilea circuit, cel de veghe, am pus dulii si becuri G4 ( mici, nu se incalzesc, lumineaza binisor pentru veghe ).

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cand am timp daca va intereseaza va fac cateva poze cu ce a iesit deoarece eu v-am expus problema mai simplu dar defapt sunt 3 circuite:

circuit de lumini pentru fata casei, circuit pentru spatele casei, si circuit comun de veghe. Fiecare circuit e controlat din telecomanda iar pe circuitul de veghe mai e pus si senzorul de lumina. Astfel am control total din telecomanda asupra iluminarii din curte :)

Va doresc Craciun fericit si un an nou mai bun decat 2015 !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări