Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema acumulator autofiletanta

Vizitator csl

Postări Recomandate

am patit-o si eu tot ca tine. daca ii ai pe ultimii 2 distrusi, desfaci cele 3 perechi bune si pui doar 4 buc in serie. O sa iti tina mai putin si poate nu o sa mai fie asa fortoasa dar va merge. Sursa iti poti face usor cu integratul asta, schema de care ai nevoie este cea din fig7, iti face tensiune constanta reglabila din r2 si poti limita curentul din r3. Pui la r3 cel mai mic semireglabil multitura pe care il ai (10-50 ohm max) ca sa dai drumul la curent faci r3 mic si ca sa o strangi de gat il maresti pe r3. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Voltus

6

• Spitfire

3

• MifTy

1

• manolo

1

Top autori în acest subiect

am patit-o si eu tot ca tine. daca ii ai pe ultimii 2 distrusi, desfaci cele 3 perechi bune si pui doar 4 buc in serie. O sa iti tina mai putin si poate nu o sa mai fie asa fortoasa dar va merge. Sursa iti poti face usor cu integratul asta, schema de care ai nevoie este cea din fig7, iti face tensiune constanta reglabila din r2 si poti limita curentul din r3. Pui la r3 cel mai mic semireglabil multitura pe care il ai (10-50 ohm max) ca sa dai drumul la curent faci r3 mic si ca sa o strangi de gat il maresti pe r3. 

Si cine deconecteaza acumulatorul cand e complet incarcat?! :qetrwe

Link spre comentariu
Vizitator csl

Am incercat sa incarc perechea stricata da nu merge se descarca foarte repede.Daca le elimin si raman cu 4 perechi in serie de acuma ele trebuie incarcate la 14.4V ca safie incarcate complet?

Link spre comentariu

Utilizatorul ca nu e ciung.

Ma tem ca va ramane si ciung, si orb, si fara casa cu asa solutie...ideea e ca incarcatorul sa detecteze tensiunea de 4,2V la bornele acumulatorului si atunci sa opreasca incarcarea.

Sigur, se poate proceda empiric, sa se incarce cu 0,5C si cu temporizator setat la 2 ore, dar in cazul asta exista riscul ca acumulatorul sa fie incarcat maxim 66% din ce poate, in plus exista dezavantajul ca nu se poate pune acumulatorul la incarcat pana nu e complet descarcat, altminteri cele doua ore sunt prea...suficiente pentru:

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
Vizitator csl

Am comandat acuma alti acumulatori sai schimb pe ceilalti stricati.Totusi vreau sa fac o sursa care sa opreasca automat alimentarea cand acumulatorii sunt incarcati complet.Stie cineva cum?

Link spre comentariu

cumpara-ti un incarcator cu balansare la 100 si ceva de lei de pe site-urile de modelism si scapi de toate grijile pamantului.tb numai sa tragi cate un fir de la masa si de la +-ul fiecarei perechi de doi accu pusi in paralel si astfel construiesti mufa de balansare.

total 5 minute cu bagat in priza cu tot.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări