rotten Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 am facut montajul de la http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6l6_1.htm - doar partea finala Am modificat rezistenta din catod - 150 ohmi si traful - nu am avut un traf dedicat , si am pus unul dintr-un tv - lampa functiona cu traful ala - masurat la 50Hz are rezisteta de ~ 8.5k. In momentul in care ii leg grila 2 - in partea de sus a lampii apare o descarcare albastra si curentul creste foarte mult - indiferent de rezistenta pusa in serie cu grila 2 - de al 150ohmi pana la 47K . De asemenea , fenomenul apare si daca maresc foarte mult rezistenta anodica - pana pe la 10K. Cu rezistentele din montaj curentul anodic era de ~ 60mA. Nu am putut sa masor curentul pe grila 2 - cand introduceam aparatul de masura incepea sa indice numa aberatii - cred ca incepea sa oscilelze + crestea intensitatea luminii albastre Pe toate masuratorule grila de comanda a fost legata direct la masa montajului sau la anod. Astept cateva sfaturi / indicatii - sant incepator in domeniu . Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 1. din cite stiu eu ,,,, 6l6 e echivalent cu 6p3s iar 6v6 e echivalent cu 6p6s. 2. daca ai avut grila de comanda legata la anod ...adio lampa... adica ai pus pe ea, grila 460v... 3. ai facut finalul din poza , adica SE...si dc ai pus rezistenta in anod daca acolo e legat direct in traf ?4. dc vrei sa schimbi rezistenta din catod? mai ales daca zici ca esti incepator. ... ps: baga semnal si vezi daca mai lucra lampa... eu cred ca e busita deja. ps1: daca se albastreste (nu prea mult) nu e chiar grav...e si tensiunea mare ...460vcc.... daca se face albastra toata inauntru atunci omori lampa, vezi cat de tare se infierbinta atunci cind se albastreste. Link spre comentariu
rotten Postat Martie 5, 2007 Autor Partajează Postat Martie 5, 2007 1:am pus precum in schema . 2:tensiunea de alimentare e de ~250V 3: am incurcat anod cu catod cand am scris - acu mi-am dat seama in anod am direc transformatorul. 4: am modificat Rc ca sa vad cand dispare efectul ala 5: culoarea albastra apare ca un "punct" cu un halo mic pe lateralul balonului de sticla cand grila de comanda e la 0 volti. cand o las libera - haloul se mareste, nu mai este focalizat. ca temperatura - nu cred ca a ajuns la 100 grade - se poate tine pentru scurt timp mana pe balon. Lampa functioneaza si in conditiile alea - nu am lasat-o sa functioneze asa mai mult de 20 minute. O sa fac diseara o poza la lampa - sa vad cu ce , si o postez Nu am vazut niciodata lampa aia functionand - nu stiu daca e normal sau nu pentru ea. Am reusit sa elimin efectul daca puneam un potentiometru ca divizor - pe la 70-80V disparea efectul si amplificarea era mai mare - dar distorsiona. Mai am 2 lampi identice - si toate s-au manifestat la fel Ce am mai gasit despre ea - http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/137/6/6BG6G.pdf Culoarea albastra apare pe o latura , la 2/3 din inaltime - in punctul in care incepe sa se ingusteze in partea de sus Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 daca zici ca alimentarea e 250v nu are cum sa se bulesca lampa... daca zici ca nu ai pus pe grila 250v atunci iar nu are cum sa se buleasca...daca nu ai rezistenta in anod ...e bn ... tre sa mearga.si ale mele 6p3s-e se albastresc...si merg f bn de 1an, au cam 3000ore de lucru pin acu si merg inca bn . poti pune grila 2 la anodica printr-o rezistenta de 300ohmi , eu asa am la mine . vezi ce tensiune de negativare ai ??poate e prea mica ( la mine e -26v) si nu am inteles daca ai pus semnal sa vezi cum se aude..... Link spre comentariu
rotten Postat Martie 5, 2007 Autor Partajează Postat Martie 5, 2007 la ultimul test - tensiunea de negativare -16V Ic=32mA.momentan nu mai am nici o sursa de semal. am pus un generaltor de la un aparat de masura direct pe grila de comanda se auzea cu un brum destul de mare suprapus - o sa il duc inapoi acasa - acolo am si niste dif. calumea , aci am unu de 8 ohmi miniatura.trebuie sa mai caut un traf calumea de iesire - asta pe care il am acum e de linii dintr-un tv - nu are intrefier.o sa-l pun pe un osciloscop sa vad mai exact + o sa incerc sa calculez componentele in functie de tensiunea mea de alimentarepostez o poza cu lampa cand ajung acasa - s-ar putea sa o fi indentificat gresit Link spre comentariu
rotten Postat Martie 6, 2007 Autor Partajează Postat Martie 6, 2007 azi : tensiunea de negativare : -23v curentul ce intra in catod : ~ 30mA fara semnal , sare pe la 60 cu semnal. am facut si un preamplificator cu o dubla trioda - l-am calc. de la 0 am pus semnal de intrare din placa audio + un software generator de tonuri "Pata albastra" inca mai e prezenta - nu a fost influentata de nivelul de semnal pe care i-l aplic.Lampa finala functioneaza ok - nu am putut observa nici o distorsiune la semnalul sinusoidal - in afara de forma de unda nu tocmai sinusoidala data de placa audio.Atasez 2 poze cu lampa .S-ar putea sa fie ceva din proiectarea lampii ? Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Pai lampa ta e G807! :rolleyes: Mai sus dadeai tot felul de date de la alte lampi. Pina la urma ce lampa folosesti acolo? Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 la fel imi pare si mie,.,,,e alta lampa fata de ce ai zis initial. 6p7s sau 6p6s arata cu totul altfel ...mai ales ca nu are anodu in cap. Link spre comentariu
rotten Postat Martie 7, 2007 Autor Partajează Postat Martie 7, 2007 eu asa am identificat-o pe ea scrie : 6П7C - in chiliric - tradus conform http://tdsl.duncanamps.com/cyrillic.php inseamna 6P7S: http://tdsl.duncanamps.com/tubesearch2.php?TSD=6P7S&btnSubmit=Query si pinii sant conform http://cityradio.narod.ru/spr/tubes/russian/short/6p7s.html nu conform http://cityradio.narod.ru/spr/tubes/russian/short/g-807.html Lampa e recuperata dintr-un aparat de laborator fabricat de TESLA. Atasez o imagine in care se vad si marcajele. Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 se vede ca scrie 6p7s... nici nu se punea vorba ca sa aiba pinii ca g807 ,,,,dar arata cam la fel. pune poze cu lucrarea facuta... ca de probleme vad ca nu mai ai nik . nu are nik ca se albastreste putin. cu cit e mai forjata (uzata ) lampa cu atat o sa fie mai mare albastreala. Link spre comentariu
rotten Postat Martie 7, 2007 Autor Partajează Postat Martie 7, 2007 o sa pun o poza cand o sa fie ceva calumeaacum e la stadiul de montaj in aer. Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 M-am uitat in catalog si 6P7S e aproape identica cu 6P3S la caracteristici, dar vad ca din poza e identica constructiv cu G807 tipul sovietic vechi, cu izolatori ceramici la tijele de sustinere ale anodului, ca la cel mai nou nu am mai vazut izolatori. Doar soclul e diferit, octal in loc de AW5. Mare ciudatenie. Probabil ca ulterior a evoluat in modelul 6P3S-E... ??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2007 Partajează Postat Mai 25, 2007 Culoarea albastra mai poate avea o explicatie...Apare la tuburile sovietice care nu au functionat o perioada indelungata.Ca remediu se recomanda procedura de formare . Incearca 12 ore sa alimentezi tubul doar cu tensiune de filament, apoi vezi ce se intampla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum