Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzor temperatura ntc

laurentiu333

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laurentiu333

4

• bobinatorul

3

• gauss

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

" Cum pot modifica,inseria...,sa ajung la 60 de grade? "

Pai ... cresti temperatura ! ... de fapt , cred ca vrei sa intrebi altceva , numai ca eu nu ma " prind " . Poti fi mai explicit ?

Editat de gauss
Link spre comentariu

scuze,am la un boiler de la un expresor de cafea 2 rezistente electrice ce incalzesc boilarul si apa

-o rezistenta este intrerupta,functioneaza doar una

-temperatura la boilar este de 70 de grade

-cum pot modifica senzorul ca in loc de 2,3 K ohm (70 grade)sa fie 1,1 k ohm(90 grade) ?

Link spre comentariu

Tu de fapt vrei sa pacalesti placa electronica,ca boilerul are 90 de grade.Pentru asta esti sigur ca o valoare de 1k1 ar opri comanda de incalzire?

Incearca cu un potentiometru de 100k inseriat cu 2k si amandoua in parallel pe ntc .

In acest caz temperatura "vazuta "nu va fi mai mica de vreo 70 de grade.,bineinteles nici temperatura boilerului nu va creste mai mult de atat dar va iesi din secventa de incalzire si vei putea face cafea.

Bineinteles cafeaua va fi mai mult ceai.

Daca nu am inteles bine da mai multe detalii.Eventual o poza cu placa.Se poate modifica divizorul de pe placa si poti folosi ntc-ul ca atare.

Link spre comentariu

scuze,am la un boiler de la un expresor de cafea 2 rezistente electrice ce incalzesc boilarul si apa

-o rezistenta este intrerupta,functioneaza doar una

-temperatura la boilar este de 70 de grade

-cum pot modifica senzorul ca in loc de 2,3 K ohm (70 grade)sa fie 1,1 k ohm(90 grade) ?

1. trebuie să schimbi rezistenţa întreruptă, şi nu mai modifici nici un senzor

2. nu poţi. termistoarele sunt special fabricate ca la temperatura x să aibă y (k)ohmi. poţi încerca figura cu potenţiometrul înseriat, dar rezultatul n-o să fie nici pe departe acelaşi dacă ai folosi un termistor cu rezistenţa necesară.

Link spre comentariu

Da bobinatorule asa este,vreau sa pacalesc placa electronica...,am masurat senzorul la 20 de grade are 61 k  ,la 90 de grade ar trebui sa fie 4,4 k dupa cum spune manualul de service ,mersi frumos pentru informatii,se vede ca esti in domeniu..

Editat de laurentiu333
Link spre comentariu

O metoda simpla este marirea rezistentei la rece a termistorului. Daca este sub forma de disc metalizat pe ambele fete, se polizeaza pe muche (cu grija) pana cand rezistenta la cald atinge valoarea necesara. Daca este necesara micsorarea rezistentei termistorului se pune in paralel cu el o rezistenta, dar caracteristica logaritmica nu se mai pastreaza.

Link spre comentariu

Rezistenta nu se poate schimba pentru ca aparatul are de fapt un termobloc de aluminiu(care costa o caruta de bani).

Daca este varianta cu steamer ar trebui sa ai doua termistoare identice.Il iei pe cel de pe boilerul de abur si  renunti la spuma de lapte.

In locul ntc de pe boilerul de abur pui o rezistenta de valoare fixa.

Dar Solutia cea mai eleganta ca sa zic asa este modificarea divizorului de la intrarea comparatorului in functie de ce ntc ai disponibil.

Sau si mai simplu faci un montaj separat cu termistorul care sa iti actioneze un releu cand temperatura pe boiler ajunge la 90.Prin contactele acestuia se va inchide circuitul cu o rezistenta fixa de 2k2.Variatia temperaturii va fi destul de mare din cauza inertiei termice in acest caz .O alta rezistenta de 2k2 trebuie lasata in permanenta ca sa "vada "placa senzorl.

Variante de rezolvare sunt.

Parca tu erai cel care vroia sa schimbe dispay-ul nu???

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu

Da eu sunt cu displeiul,ma ocup de reparat expresoare dar la partea electronica sunt incepator..Este un expresor de cafea delonghi magnifica.,Am schimbat pozitia senzorului cat mai aproape de rezistenta functionala a boilarului(boilarul are 2 rezistente,una arsa) si acum ajunge la temperatura dar in 2 min,inainte ajungea intr-un minut,,dar e functional acum,va multumesc...

Link spre comentariu

se vede ca esti in domeniu..

Domeniu in care improvizatiile sunt intotdeauna o solutie de rezolvare ieftina,rapida dar si eficienta pe termen lung.

Ar prinde bine o sectiune si pe tema cafelei in forum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări