Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

[Q/H] Recomandari Consumabile ?!

Vizitator TwinkleToes

Postări Recomandate

Vizitator TwinkleToes

Salut! Ma numesc Adrian, si am ca hobby electronica ("mesteresc" mai mult in partea de service IT).Fiind relativ nou in domeniu cu putina experienta,am si eu nevoie de cateva sfaturi in privinta consumabilelor (flux,fludor,agenti de curatare,metode de folosire etc)

Am inceput de curand sa-mi cumpar "ustensile"  pentru a lucra mai mult in regim hobby dar si pentru depanari in caz de nevoie.(gen reflow/reball, rework smd ,condensatori etc).

Fiind student cu buget limitat (foarte) ,m-am documentat in privinta produselor consumabile si realizez importanta calitatii lor daca vrei sa faci o treaba calumea.Problema apare in momentul achizitiei ,adica sa dau 60-70 lei pe o seringa 10ml de flux amtech, nu-mi permit si nici n-as da, mi se pare exagerat. Acum va intreb pe voi care lucrati de ani de zile cu tot felul de produse,voi ce imi recomandati? vreau ceva cu un raport pret/calitate cat mai bun.

Am gasit flux TK-83 "TOPNIK" de la AG TERMOPASTY. E ceva de capul lui, ca are un pret foarte atractiv 20 lei 100ml. Sau e potrivit pentru lucrari BGA? reflow reball?

Multumesc ! Nu ezitati sa sa ma sfatuiti  si pe alte subiecte chiar daca nu am intrebat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

TK-83 este sacaz dizolvat in alcool, iti poti prepara ceva asemanator la costuri chiar mai mici. E bun pentru lipirea SMD-urilor "cu pini" dar ma cam indoiesc ca te ajuta la BGA. Am mai folosit RF800 dar e chiar mai slab ca TK-83 sau echivalentul lui preparat in casa.

Nu am facut rebilari dar cu sigurant daca vrei sa faci un lucru de calitate trebuie sa bagi bani. Am cumparat cu 15 lei RMA-223 "Made in USA" dar in realitate sigur era 100% Original CHINA!

Ca student cum ai de gand sa faci rebilari la chipurile BGA (presupun placi videode laptop) ?

Link spre comentariu
Vizitator TwinkleToes

Am cumparat statie aer cald , un letcon termostatat 48w, multimetru , urmeaza sa achizitionez un capacimetru si esr (poate chiar facut de cineva de-aici de pe forum ).Azi aruncai un ochi peste o plita de incalzire si o cuva ultrasunete.Am idee in ce ma bag , plus am mai lucrat cu statii aer cald ,reball chiar am facut de cateva ori , dar nu erau ale mele.

Link spre comentariu

Unui depanator adevarat,de clasa superioara,nu trebuie sa-i lipseasca....din dotare :

1.aparatul de masura tip MAVO35,

2.pistolul de lipit,neaparat romanesc,de Cooperativa Radioprogres,

3.sacazul,

4.fludorul cu plumb 60/40%

:rgtrwgtre

Link spre comentariu
Vizitator TwinkleToes

Fludor cu plumb am , sacaz am, pistol de lipit romanesc n-am :limb: si nici MAVO35 , m-am multumit cu chinezarii  :84 .

In privinta fluxului cred ca raman pe  Kingbo RMA-218 100g , desi e cam scump pentru bugetul meu, dar ies mai ieftin la 100g.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări