Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG sasiu MC 049B

mircea65

Postări Recomandate

Buna ziua, 

acest tv.a fost adus pt, probleme la BV-mai exact cam 40% in partea de sus nu se desfasoara, iar tv-ul a functionat doar 2 zile dupa ce a fost reparat de altcineva, unde a inlocuit TDA4863A. Eu am schimbat c-ul de 100uf/50v, 1N4005 cu 4007, filtrajele pe tens. de + -14v, si am verificat rez. de 240ohmi care se vedea ca s-a incalzit, insa e buna. In ac. moment am 13,8v pe tens. negativa si 14,8 pe cea pozitiva. Ce ma intriga e faptul ca in 2 momente rastrul s-a desfasurat complet dupa care a revenit la vechea problema si vroiam sa va intreb daca mai intra in discutie TDA-ul, sau trebuie sa caut in alta parte.

Multumesc.

cu stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea65

6

• adydep

2

• stefank

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

TDA4863 stift.Eu am renuntat de mult sa-l mai cumpar,il inlocuiesc cu TDA8172A la care trebuie modificata pozitia la 4 pini(din cei 7).Studiati schemele.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

intr-adevar ,  este  un  lot  prost  de  tda4863aj  intrat  in  tara .  este  doar  un  pic  mai  dificil  de  gasit  unele  de  buna  calitate ,  dar  nu  imposibil .  mai  mult  ca  sigur  si  dvs  ati  nimerit  unul  de  slaba  calitate .

Link spre comentariu

Buna ziua,

am gasit intr-un monitor un STV9302A, care este compatibil pin la pin cu TDA8172A, dar un pic mai bun ca acesta si o sa-l pun pe asta. Ce parere aveti?

cu stima!

STV9302A merge pus in locul lui TDA8172A dar nu merge in locul lui TDA4863AJ

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

TDA4863 stift.Eu am renuntat de mult sa-l mai cumpar,il inlocuiesc cu TDA8172A la care trebuie modificata pozitia la 4 pini(din cei 7).Studiati schemele.

Sigur ca merge,ce-am zis eu mai sus?Rau este ca o sa tina mai mult decat 4863,si ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări