remus-gabriel Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Am verificat capetele firului care se conectaza la laptop, unde sunt lipite pe placa si tot aceeasi tensiune proasta o am. Ma pune pe ganduri tacanitul ala ritmic. Nu este de condensator care inchide, deschide circuitul aiurea? Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Ati gresit si ne-ati indus in eroare.Daca spuneati ca aveti 0,04V(adica tensiune aproape nula),nu recomandam schimbarea electroliticilor(dar ati spus 4V). La 0,04V cred si eu ca este posibil scurt pe iesire,si sa nu fie in cablu,sau chiar in mufa! *dezilpiti cablul din cablaj si vedeti ce se intampla**tacanit ritmic:sursa in protectie* Link spre comentariu
remus-gabriel Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Da, e vina mea, ca am gresit. Masurasem cu cateva zile inainte sa postez si uitasem. Editat Decembrie 18, 2015 de validae Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Am verificat capetele firului care se conectaza la laptop, unde sunt lipite pe placa si tot aceeasi tensiune proasta o am. Ma pune pe ganduri tacanitul ala ritmic. Nu este de condensator care inchide, deschide circuitul aiurea? Iti este greu sa verifici daca iesirea este in scurt sau nu stii cum sa faci asta ? Dai multimetrul pe simbolul "dioda" sau "ohmi". Lasa masuratul tensiunii la capatul celalalt al firului, ca nu are de unde sa apara daca pe placa nu exista tensiune. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 *tacanit ritmic:sursa in protectie* Si mie tot asta imi sugereaza acel comportament. SI dureaza doar cateva secunde sa se deslipeasca firele de la iesire de tot de pe placa si apoi sa se verifice din nou tensiunea... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 În postarea #27 am scris clar că un defect frecvent al acestor alimentatoare este scurtcircuitarea cablului de ieşire. Colegul în schimb a scris că a măsurat şi la ieşire nu are tensiune, nu a zis nimic dacă a verificat existenţa unui scurtcircuit. Cel mai simplu era să măsoare dacă are rezistenţă mică între borna de plus şi de minus a cablului de ieşire, cu alimentatorul decuplat. Link spre comentariu
remus-gabriel Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Am dezlipit dimineata asta cablul de pe ,,placa de baza" a incarcatorului. Vorbesc in termeni de calculatoare pt ca asa cum am mai spus, nu sunt electronist, nu fac sisteme de sunet,etc. Eu doar mesteresc Pc, laptop si pe la masina chestii simple.Revenind la subiect, surpriza placuta dupa desfacerea cablului. Nu mai tacane si am 19v pe prinderea firelor de la cablu. Apou am verificat la mufa ce intra in laptop. Am continuitate intre +si - ul mufei. Adica am pus rosul la peretele interior al mufei si negrul pe exterior si am bip de continuitate.Acum ori caut un cablu sa-l schimb cu totul, fie il tai si repar pe asta. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Cablul face de obicei scurtcircuit chiar la ieşirea din cutia alimentatorului sau lângă mufă, chiar de unde se îndoaie mai des, elimină din el circa trei centimetri şi lipeşte-l cum a fost. Ai avut noroc că sursa a ,,ţinut,, la scurtcircuit şi nu s-a ars... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Remus asta sa fie invatatura de minte, nu mai crede tot ce vezi pe iutub, sunt si clipuri interesante acolo dar sunt si multe "minuni", si incepatorii asa ca tine nu sunt capabili sa faca distinctia, ca drept dovada chiar tu, cu tranzistorul tau presupus ars, pentru ca asa ai vazut tu pe iutub. Validae cazul asta este inca o dovada ca limitarea puls cu puls este si o protectie eficienta la scurt, pentru ca despre asta vorbim, despre un control in curent, si nu cred ca s-ar fi ars indiferent cat ar fi fost tinuta sursa asa, atata vreme cat este corect implementata, limitarea asta este foarte sigura. Link spre comentariu
remus-gabriel Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) O,da asa este. Am primit mult ajutor, nici macar nu imi pare rau ca am schimbat tranzistorul si condensatorii, am mai facut practica. Eu stiam ca pe YT sunt multe „minuni”. Stiu asta si de la calculatoare si mecanica, alte domenii in care chiar am invatat bine de tot. De partea asta cu electronica ma lovesc de cand am trecut in domeniul calculatoarelor de la simpla asamblare de pc, instalari de sisteme si mici reparatii, pana am ajuns la placi de baza. Am vazut ca sunteti foarte amabili si chiar imi place atmosfera dintre voi, nu cred ca voi reusi sa invat vreodata f multa electronica fiindca acopera mult mai multe tipuri de aplicatii practice si necesita multe cunostinte(IT-ul e doar o categorie in toata electronica) dar imi place sa mai citesc pe aici. Stiu ca e putin offtopic dar as vrea sa va intreb ceva ce inca nu m-am lamurit pe deplin. La o schema a unei placi de baza de laptop, in general in partea stanga a schemei se arata locul, nodul traseelor pe unde intra curentul iar spre dreapta iese spre alt modul de piese? Poate fi si invers? Caci simbolurile sunt la fel. Eu mai mult deduc dupa tipurile de mosfet, sensul diodelor si alte indicii pe unde „pleaca” curentul mai departe. Ar trebui sa fie simboluri diferite pt jonctiunile pe unde intra si iese curentul ca sa stim clar. Si nu ma refer la alimentarea de la adaptor sau baterie ca aia e usor de vazut ci la traseele si birfurcatiile din interior, ca sa zic asa. Multumesc pt sfaturi! Editat Decembrie 18, 2015 de remus-gabriel Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 În schemele complexe, se practică separarea schemei generale pe mai multe module funcționale. Dacă ai nelămuriri, deschide un topic nou la secțiunea potrivită (Ex. http://www.elforum.info/forum/14-hardware/) sau chiar Secțiunea Începătorilor și postează acolo un exemplu de schemă pe care nu o înțelegi.Se va găsi sigur cineva să te ajute... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum