Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Creare PCB

Florin31

Postări Recomandate

Buna ziua, de vreo 1 luna ma tot chinui sa realizez un pcb cu tot felu de softuri si nu imi iese este vorba despre o schema a unui amplificator audio am incercat mai multe metode si nu mi-a reusit nimic. Va rog daca a-ti vrea sa ma ajutati cu un PCB al acestei scheme pana la Tranzistorii de putere (Q6 , Q7 ) de acolo o sa fac separat partea cu tranzistori aia am facuto  insa restul n-am reusit.

Am toate piesele pentru acest amplificator insa am ramas la stadiul PCB-ului, va rog daca ma puteti ajuta cu acest PCB

post-185391-0-30746900-1450075372_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

3

• mars01

3

• sesebe

1

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!

Ca sa poti face un design PCB trebuie sa stii mai intai ce componente o sa folosesti.

De ex eu te-as putea ajuta, e o chestie care o fac in 20 ... 30 minute dar fara sa stiu daca folosesti componente SMD (si chiar si alea sunt in diverse capsule 0603, 0805, 1206 pentru rezistori/ capacitori, s.a.m.d) sau through hole (aici ai tranzistori in capsula TO92, TO220, TO247 etc etc, rezistente de diverse puteri si automat diverse distante intre pini) nu se poate face nimic.

Apoi vine treaba legata de laminat. Folosesti simple layer, double layer ... 

Si tot asa.

Link spre comentariu

Nu te mai chinui.

Nu este o schema performanta si in nici un caz pt 1000W.

Nu are nici protectii iar in caz de se intinpla ceva cu firele de la boxa .....se lasa cu artificii frumoase.

Link spre comentariu

Nu folosesc componente smd iar cablajul este simplu laminat iar ca piese le am tocmai pe astea din poza de mai jos.

Stiu ca nu are 1000w insa daca tot am achizitionat piesele astea pt aceasta schema trebuie cumva sa o duc la bun sfarsit.

post-185391-0-61353100-1450084233_thumb.png

Editat de wapnet
Link spre comentariu

La rezistente poate este OK ca se poate deduce capsula folosita dar la restul nu. Va trebui sa identifici capsulele sau pui o poza la fiecare cu o rigla alaturi pentru ca sa se vada distanta intre pini si dimensiunea capsulei (diametrul la condensatori).

Link spre comentariu

La condensatori nu e mare problema deoarece pinii se pot apropia sau se pot departa pentru a ocupa pozitia corecta pe placa deasemenea si tranzistorii.

Asta daca e deja suficient loc pe placa. Altfel spus, daca fizic nu incap, nu te ajuta pinii oricat de lungi ar fi.Daca nu dai dimensiunile fizice ale componentelor, fie rezulta o placa prea mare (dar posibil sa instalezi componentele, mai cracanate, mai deformate), fie o placa unde nu-ti incap (sfarsesti cu piese lipite pe ambele parti sau claie peste gramada).Schema aia accepta si un cablaj facut la mana cu marker permanent.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări