Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Funai 2000A-MKII

xredgicu

Postări Recomandate

Buna ziua,

In urma unui "upgrade" realizat de o cunostinta m-am ales cu un tv Funai model 2000A-MKII.

Am observat ca in urma cautarii automate acesta nu "prinde" toate posturile, deci este nevoie de montarea unui tuner hiperbanda.

Tunerul original este muRata TUFNF3H-291.

Ma puteti ajuta indicandu-mi un tuner hiperbanda cu care as putea realiza modificarea in cauza?

Multumesc!

Editat de xredgicu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xredgicu

8

• adydep

5

• dan cod

2

TDQ-3-CATV ,de exemplu.

Este necesara vreo modificare?

Legat de tensiunea de alimentare - pe schema cel original se alimenteaza la 9 v  (IC12 = 78M09). Cel indicat de dvs. se alimenteaza la 12 V. Trebuie sa schimb 78M09 cu 78M12?

Link spre comentariu

Inseamna ca dumneavoastra aveti in TV varianta "mica"la 9V,atunci TDQ se va alimenta 12V(nu imi aduc aminte modul de formare a tensiunii).Daca IC12 alimenteaza NUMAI selectorul il inlocuiti cu 7812.

Link spre comentariu

Inseamna ca dumneavoastra aveti in TV varianta "mica"la 9V,atunci TDQ se va alimenta 12V(nu imi aduc aminte modul de formare a tensiunii).Daca IC12 alimenteaza NUMAI selectorul il inlocuiti cu 7812.

Asa este - e varianta mica. Conform schemei (nu este foarte lizibila) 9 v se formeaza prin IC12 - 78M09 din 12 V. Nu stiu daca mai alimenteaza si altceva - nu o am in fata (e in calculatorul de acasa....).

Link spre comentariu

Asa este - e varianta mica. Conform schemei (nu este foarte lizibila) 9 v se formeaza prin IC12 - 78M09 din 12 V. Nu stiu daca mai alimenteaza si altceva - nu o am in fata (e in calculatorul de acasa....).

Am ajuns acasa... Se pare ca nu asa simpla treaba. Nu e doar selectorul alimentat din IC12=78M09. In acest caz trebuie sa alimentez separat tunerul cu 12 v din alta parte?

Editat de xredgicu
Link spre comentariu

Nu cumva are loc pe placa de tuner mare?Daca pune-l direct si verifica functionarea

Am verificat - are loc si pentru tuner mare. Am notat si ordinea pinilor pentru tuner (bu, vt,....if). Maine merg sa-l cumpar si va tin la curent.

Sigur are,iar daca trebuie 12V,nici o problema.Luati un 7812 cu care o sa alimentati numai selectorul.

Cum?

Link spre comentariu

Ordinea la cel mare este(piecand de la mufa antena):Bu,Vt,Bh,Agc,Bl,Aft  Fi

Pe placa este marcat  pentru tuner mare: BU, VT, BH, AGC, BL, AFC, +B, IF (corespund cu cei ai tunerului indicat de dvs - TDQ-3-CATV)

Link spre comentariu

Am inlocuit tunerul original cu unul hiperband TECC2989VA15A (acesta l-am gasit la magazin). Functioneaza fara modificari la alimentare. Sunt necesare insa modificari pentru a avea acces cu conectorul (banana) de la cablu. Din cauza pozitiei de pe placa mufa tunerului se pozitioneaza in spatele conectorului euroscart astfel incat nu este posibila introducerea conectorului de la cablu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări