Vizitator ga6riel Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Buna ziua,Am deschis acest topic in speranta de a face putina lumina si in ceea ce priveste compatibilitatea unor scule si piese consumabile pentru strunguri si freze, dar nu numai.In cazul in care mai exista un topic cu astfel de discutii, imi cer scuze, si rog adminii sa il stearga, ori sa il mute acolo unde ii este locul.1. Are cineva idee, daca un universal de strung Sherline se potriveste la un Einhell sau la alte masini se profil;2. Daca o mandrina cu con morse# 1 de freza Sherline se potriveste la o freza Einhell sau alte masini de profil;3. Daca o masa rotativa, o masa inclinabila, pensetele ER25, si alte scule de la diferite firme constructoare de scule si piese de profil si de la Bernardo se "pupa" cu sistemele Sherline. Link spre comentariu
chas3 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 1. Nu. 2. Nu. 3. Atat timp cat gabaritul ii permite, masa rotativa se poate folosi pe orice masina. Nu am auzit de vreo echipare standard Sherline care sa suporte ER25. Link spre comentariu
florianmro Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Atata vreme cat producatorul face referire la niste sisteme universal valabile ,,adica niste standarde gen "MK 0,1 , 2 , 3 etc sau MT sau CM ori alte standarde gasesc ca trebuie sa existe compatibilitate .Numai daca producatorul este "prprietar " atnci nu exista compatibilitate .La fel si in cazul sistemelor ER Link spre comentariu
Vizitator ga6riel Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Atunci, spre exemplu: (con morse 1) la ce face referire si ce masuri - masuratori ori diametre sau alte repere implica? Link spre comentariu
Vizitator ga6riel Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Dar (con morse 0) ? Link spre comentariu
chas3 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Gasesti aici un sumar: https://en.wikipedia.org/wiki/Machine_taper#Morse Link spre comentariu
en Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Poate ca foloseste... Dimensiuni Con Morse Link spre comentariu
Vizitator dan@75 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Rog pe oricine-mi poate da un sfat să-mi spună ce tip de universal pot să atașez la un strung pentru lemn Einhell BT-WW 1000 . Îmi trebuie pentru a putea confecționa cești, pahare ș.a. Mulțumesc. Editat Decembrie 14, 2015 de dan@75 Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Pentru ce doresti sa faci se recomanda o mandrina cu autocentrare. Editat Decembrie 14, 2015 de Stefan Stefan Link spre comentariu
Vizitator dan@75 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Mulțumesc pentru răspuns. Am văzut pe net tot felul de dimensiuni ale filetului pe care se prinde universalul. Ce dimensiune trebuie la modelul meu de strung? Atașez universalul pe discul plan care apare în imagine sau îl înfiletez separat pe ax? Editat Decembrie 14, 2015 de dan@75 Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Asta doar tu stii. Chiar daca sunt diferente,strungarul poate adapta o piesa pentru cotele de diferenta. Link spre comentariu
Vizitator dan@75 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Mă gândeam că există vreun standard al filetului de pe ax și trebuie numai un anume tip de universal. Link spre comentariu
Vizitator ga6riel Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Gasesti aici un sumar: https://en.wikipedia.org/wiki/Machine_taper#MorseMultumesc! Foarte interesant link-ul. Merita studiat si gasite compatibilitati. Multumesc multPoate ca foloseste...Dimensiuni Con MorseMultumesc si tie pentru atasamente, la fel, foarte interesant si util, mai ales ca sunt si diametrele pe intelesul tuturor... Link spre comentariu
znecula Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Pentru ce doresti sa faci se recomanda o mandrina cu autocentrare. Se poate folosi si un universal obisnuit de 100mm, poate 160mm (asta depinde ce vrei sa prinzi in el), cu bacuri adaptate. Adica de bacuri sudezi 3 piese si apoi prelucrezi pe un strung si obtii o mandrina ca cea din poza. Doar ca va avea 3 falci. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum