Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate scule si piese

Vizitator ga6riel

Postări Recomandate

Vizitator ga6riel

Buna ziua,Am deschis acest topic in speranta de a face putina lumina si in ceea ce priveste compatibilitatea unor scule si piese consumabile pentru strunguri si freze, dar nu numai.In cazul in care mai exista un topic cu astfel de discutii, imi cer scuze, si rog adminii sa il stearga, ori sa il mute acolo unde ii este locul.1. Are cineva idee, daca un universal de strung Sherline se potriveste la un Einhell sau la alte masini se profil;2. Daca o mandrina cu con morse# 1 de freza Sherline se potriveste la o freza Einhell sau alte masini de profil;3. Daca o masa rotativa, o masa inclinabila, pensetele ER25, si alte scule de la diferite firme constructoare de scule si piese de profil si de la Bernardo se "pupa" cu sistemele Sherline.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chas3

2

• Stefan Stefan

2

• en

1

• florianmro

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atata vreme cat producatorul face referire la niste sisteme universal valabile ,,adica niste standarde gen "MK 0,1 , 2 , 3 etc sau MT sau CM ori alte standarde gasesc ca trebuie sa existe compatibilitate .Numai daca producatorul este "prprietar " atnci nu exista compatibilitate .La fel si in cazul sistemelor ER

Link spre comentariu
Vizitator dan@75

Rog pe oricine-mi poate da un sfat să-mi spună ce tip de universal pot să atașez la un strung pentru lemn Einhell BT-WW 1000 . Îmi trebuie pentru a putea confecționa cești, pahare ș.a.

Mulțumesc.

post-234554-0-69746600-1450106700_thumb.gif

Editat de dan@75
Link spre comentariu
Vizitator dan@75

Mulțumesc pentru răspuns.

Am văzut pe net tot felul de dimensiuni ale filetului pe care se prinde universalul. Ce dimensiune trebuie la modelul meu de strung? Atașez universalul pe discul plan care apare în imagine sau îl înfiletez separat pe ax?

Editat de dan@75
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru ce doresti sa faci se recomanda o mandrina cu autocentrare.

Posted Image

Se poate folosi si un universal obisnuit de 100mm, poate 160mm (asta depinde ce vrei sa prinzi in el), cu bacuri adaptate.

Adica de bacuri sudezi 3 piese si apoi prelucrezi pe un strung si obtii o mandrina ca cea din poza.

Doar ca va avea 3 falci.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări