Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa fac baterie portabila pentru telefon

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Salutare,m-am gandit sa fac niste baterii portabile pe care sa le pot vinde la scoala...

Alimentarea o sa fie dintr-o baterie de 9v.

MC34063 este integratul care mi-a sarit in ochi

Intrebarea mea este o sa mearga? Sau sa o las balta...

Sau daca aveti alte sugestii pentru a face o baterie portabila :84

Link spre comentariu

9v baterie ..o sa ti o ''pape''repejor ..trebuie sa te bazezi pe acumulator gen 16850 ..si apoi circuitul in comutatie

Cam cate cicluri  de incarcare o sa pot face dintr-o singura baterie de 9v? 

Inca ceva, de exemplu telefoanele astea mai performante cu ecran mai mare, cam cati mA necesita pentru incarcare?

Ma refer in mare ,din ce am vazut eu integratu acesta disipa in jur de 500 mA

Ai alta sugestie pentru integrat?

Link spre comentariu

Intr-un cuvant rapunsul este NU

Din start idee cu o baterie de 9V nu este buna.

Un telefon sa zicem Iphone are nevoie de un curent de incarcare de 1000 ma (informatie luata de pe google deci nu sunt sigur de ea)

Datasheet-ul bateriei alkaline de 9V marca Energizer zice ca la un curent de descarcare de 500ma capacitatea este de aprox 350mAh ..... peste 500mA nu zice nimic... Dar poti trage singur concluziile sau poti masura.

Ai putea incerca cu acumulatori cum au zis colegii mai sus. E o idee mai realizabila.

Un produs "concurent" pe piata incepe de la vreo 25 RON( si are 2000mAh)  .... Cum crezi ca o sa reusesti sa-l potzi vinde ? Sau cu ce o sa fie mai bun al tau sa ma convingi sa-l cumpar la un pret mai mare decat in magazin ?

Link spre comentariu

Intr-un cuvant rapunsul este NU

Din start idee cu o baterie de 9V nu este buna.

Un telefon sa zicem Iphone are nevoie de un curent de incarcare de 1000 ma (informatie luata de pe google deci nu sunt sigur de ea)

Datasheet-ul bateriei alkaline de 9V marca Energizer zice ca la un curent de descarcare de 500ma capacitatea este de aprox 350mAh ..... peste 500mA nu zice nimic... Dar poti trage singur concluziile sau poti masura.

Ai putea incerca cu acumulatori cum au zis colegii mai sus. E o idee mai realizabila.

Un produs "concurent" pe piata incepe de la vreo 25 RON( si are 2000mAh)  .... Cum crezi ca o sa reusesti sa-l potzi vinde ? Sau cu ce o sa fie mai bun al tau sa ma convingi sa-l cumpar la un pret mai mare decat in magazin ?

Un prieten a facut cum am zis eu mai sus ... si m-am gandit si eu dar nu l-am intrebat daca poate incarca o baterie de 9 v telefonul...

Link spre comentariu

Bateriile de 9V sunt destinate consumatorilor ,,economici,, cum ar fi aparatele de măsură sau telecomenzile de radiomodele, unde utilizarea este de scurtă durată şi necesită curenţi mici de ordinul miliamperilor - zecilor de miliamperi. În niciun caz o baterie de 9V nu va suporta un curent de descărcare de 500mA mai mult de câteva minute, cu indulgenţă. Pentru ce vrei să faci singura soluţie este folosirea unor acumulatori potriviţi. Dar nu vei putea să scoţi un produs competitiv ca preţ celor industriale, făcute la scară largă de chinezi...

Link spre comentariu

Eu mi-am facut din doi acumulatori de laptop Li-ion inseriati. Din ei am alimentat un alimentator auto mai zdravan(zic asta pentru ca este cu TL494+MOS, nu cu MC). Merge de minune chiar si la 6V alimentare. Toate astea le-am bagat intr-o carcasa de plastic cu o mufa USB + o mufa pentru incarcarea acumulatorilor.

Posted Image  Posted Image  Posted Image

Editat de mmihai94
Link spre comentariu

Eu mi-am facut din doi acumulatori de laptop Li-ion inseriati. Din ei am alimentat un alimentator auto mai zdravan(zic asta pentru ca este cu TL494+MOS, nu cu MC). Merge de minune chiar si la 6V alimentare. Toate astea le-am bagat intr-o carcasa de plastic cu o mufa USB + o mufa pentru incarcarea acumulatorilor.

Da am inteles,cred ca ti-am vazut pe YouTube clipul

Eu vreau sa fac pentru a le putea vinde,nu vreau sa fac pentru mine...si dupa cum ziceau colegi de mai sus nu mi se merita.

Link spre comentariu

Copilul vrea sa scoata un ban, totusi.  Ideia nu este rea.

Poate incarca acasa o baterie de 12V, 7A,. Cu aceasta baterie, prevazuta cu un mic regulator,dusa la scoala in ghiozdanel, poate incarca telefoanele colegilor din clasa, in timpul orelor de curs.

Putin oftopic, daca imi permiteti.

Acum am si eu o intrebare:

Exista, cumva, o unitate de invatamant, din tara , care a interzis utilizarea telefoanelor mobile in timpul programului scolar? 

Lucrez in domeniu, cunosc legislatia in vigoare, dar vreu sa stiu daca se aplica undeva.

Daca se aplica, cum procedati? 

Raspunsuri pe MP, va rog.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări