Florinel TV Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) are cineva salvat biosu la laptopul asta Sony PCG-7X1M main board sony MBX-160 MS71 1P-006B100-6011 REV1.1 cip bios 29LV800BB-70TCB multumesc Editat Decembrie 13, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 are cineva salvat biosu la laptopul asta Sony PCG-7X1M multumesc Parca aveam eu vreo doua,trei biosuri salvate de sony...dar nu stiu daca e pentru acest model..... PCG-7X1M Eu doar maine va pot da un raspuns sigur.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2015 ok astept Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Haideti ca am revenit mai devreme....pentru ca a trebuit sa-i dau drmul la pc-u ca sa ma uit la o schema... Uiteti ce am eu : SONY VAIO PCG-71211M si SONY VAIO pcg-71911M . Deci nu am cea ce va trebuia dvs.... SONY VAIO PCG-7X1M O seara minunata va doresc ! Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Modelul de laptop la Sony il citesti de pe ecran, dreapta-jos. Ce scrie acolo ? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Modelul de laptop la Sony il citesti de pe ecran, dreapta-jos. Ce scrie acolo ? din pacate nu mai scrie nimic ca a fost luata eticheta de acolo Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Modelul nu este scris pe eticheta. Cum te uiti la ecran cu capacul deschis, ca si cum ai lucra la laptop, in dreapta-jos sau in stanga jos este o depresiune ovala in care este scris modelul laptopului. Daca nu gasesti, fa o poza si iti arat unde este trecut modelul. Dupa modelul trecut pe "fundul" laptopului poti sa cauti mult si bine si sa nu gasesti despre ce model e vorba. Ar trebui sa scrie ceva de genul VGN-**** sau altceva. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 nu am momentan cu ce face poze dar arata ca asta trebuie desfacut capacu din fata la display? Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Ce scrie acolo unde indica sageata ? Pe rama de plastic. Ar trebui sa fie o zona de forma ovala mai adancita in rama de plastic. Daca nu se vede scrisul inseamna ca este murdara zona. Editat Decembrie 14, 2015 de pinky Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 pai tocmai acolo este luat aptipildul de acolo si nu se mai este nimic a fost lipit dar este lipsa Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Nu e bine. Cautand dupa PCG-7X1M am gasit ca ar fi vorba despre modelul VGN-N21Z. Dar acesta are biosul de 32Mb ( 4MB ). Ai scris in primul post ca chip-ul de bios are 8Mb ( 1MB ). Modelul de placa de baza MBX-160 MS71 se gaseste in mai multe alte modele de laptop. Cumva, trebuie sa citesti informatia din memoria BIOS si sa vezi daca este scris undeva modelul laptopului. Nu stiu daca sunt versiuni diferite de bios pentru aceeasi placa de baza. Ar putea fi, in functie de CPU, diagonala si rezolutia ecranului si alti parametri ai laptopului. De ce ai nevoie de dump BIOS ? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 clientul la adus sa ii instalez windowsu si trebuie sai resetez biosu ca merge greu si pe bios are cod codu nul stie ca la cumparat din talcioc si nul mai gaseste pe vinzator am sa citesc biosu sa vad poate ma ajuta cineva cu codu Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Cred ca am inteles ce ai vrut sa zici: BIOS-ul este parolat. Clientul nu stie parola de BIOS deoarece l-a cumparat de la talcioc. Nu cred ca rescrierea BIOS-ului va rezolva problema cu parola. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Cam asa e .Ai doua variante.Chiar parolat BIOS-ul poate inca poti alege de unde sa faca boot,cu o tasta care o fi ea la Sony F8,F12,F2 EscAlta varianta scoti HDD si il pui in alt sistem,PC sau laptop apoi vezi cum instalezi pe el grub sau grub4dos sau plop bootmanager.Astfel acel bootmanager te va lasa o data (pana se va rescrie MBR pe acel disk) sa-ti alegi alt dispozitiv de boot.Odata ce ai reusit sa faci boot de pe alt dispozitiv,CD,stick incepe instalarea sistemului de operare ce este pe acel dispozitiv.In timpul instalarii se va rescrie MBR si vei pierde aceasta optiune,default va ramane HDD,insa sistemul de operare e instalat.Asta merge doar pentru HDD cu MBR,si BIOS in legacy sau CSM mode.Pentru cele UEFI e alta treaba.Deci daca nu e UEFI,faci cum am spus anterior,grub sau grub4dos sau plop.Informatii gasesti pe net. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 are cineva salvat biosu la laptopul asta Sony PCG-7X1M main board sony MBX-160 MS71 1P-006B100-6011 REV1.1 cip bios 29LV800BB-70TCB multumesc Buna seara ! Am si eu o mica intrebare la dvs.dar sa nu va suparati pe mine ca va intreb...okkkk ? Ati facut chestia aceia cu bateria de la bios....Adica sa-i scoateti bateria de la bios pentru 2-3-5 min....maxim,dar atentie : trebuie sa nu fie nici acumulatorul (bateria bagata in laptop) si trebuie sa nu fie nici bagat alimentatorul laptop-ului in priza....pentru aceasta perioada de 2-3-5 min....maxim. Deci incercarea moarte nu are....puteti sa incercati si chestia asta,dar asta numai daca nu ati incercat pana acum.... O seara minunata va doresc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum