bogdyyyy Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Buna ziua Am achizitionat un Technics SU-V8 care aparent in momentul probei la domiciliul vanzatorului parea sa functioneze perfect (singura problema fiind la potentiometrul de balans care este foarte zgomotos) , doar ca acasa lucrurile nu seamana in totdeauna cu cele din targ .. Mai exact am diferente notabile intre cele 2 canale , canalul stanga se aude diferit (mai prost , fara inalte ..) fata de cel din dreapta . Singura "masuratoare " facuta , fiind una de ordin termic : radiatorul canalului dreapta este cu mult mai cald decat cel din stanga . La prima examinare statia pare sa fie in stare originala , fara piese schimbate , probabil singurele interventii facunduse in zona potentiometrilor . Solicit ajutorul celor experimentati , sa ma indrume in revigorarea acestui amplificator ,: ce-mi recomandati sa fac ? ar fi indicat inlocuirea electroliticilor? poate si a amplificatoarelor operationale? ce metode recomandati in curatarea potentiometrillor cat si a contactelor culisante ? Cum ar trebui sa procedez pentru depistarea problemelor de pe canalul stang ? Multumesc anticipat pentru raspuns Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Are reglaje pentru diversi curenti? Se cauta manualul de service si se compara valorile din manual cu cele reale. Se ajusteaza pe cat posibil pentru a corespunde cu cele date de producator. Link spre comentariu
bogdyyyy Postat Decembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Bine inteles ca are reglaje , de toate felurile .Problema este ca acest dezechilibru este aparut in urma unei probleme sau a unui cumul de probleme aparute in uma imbatranirii componentelor, totusi statia are cel putin 30 de ani vechime si ma indoiesc ca regland curentul Icq la valoarea din manual imi va garanta ca am adus statia la starea initiala , asta in cazul in care pot regla acel curent.. De asta am si formulatat aceasta tema aici , sa ma folosesc de experienta si de bunavointa celor care fac acest lucru zilnic si la un nivel superior mie (declarat amator ) si in plus chiar nu vreau sa inrautatesc starea actuala ci sa o aduc la performanta iniatiala . Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 http://elektrotanya.com/technics_su-v8.pdf/download.html Electroliticii , toti , pusi pe ... ESR. Link spre comentariu
Iomis Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Salut! Mi-as permite o observatie privind condensatorii de filtraj : daca-i indepartezi de pe pcb, intai prinde-i in clamele aferente si abia pe urma lipeste-i la loc. De asemenea, atentie la pozitionarea pe lateral - doar cu trafo-urile jos (deci pe latura stg). Dupa parerea mea, canalele se aud diferit datorita contactelor imperfecte (vezi butoanele LOUDNESS, MUTING si MODE in mod STRAIGHT DC si potentiometrul de care stii deja). Actioneaza-le repetat in timp ce asculti. Curatarea contactelor necesita dezasamblarea switch-urilor si potentiometrelor, rabdare si mai multe solutii de curatat si ungere. Eu, lenes fiind, am mers pe un clasic spray de contacte aplicat pe unde am gasit acces in interioare, lasat sa actioneze putin si apoi re-utilizat odata cu actionarea butoanelor/potentiometrelor - nerecomandat intrucat acel spray dizolva si nu-s' ce vaselina din interiorul potilor. Parc-am citit undeva de existenta unui asemenea spray care asigura si ungere, dar nu-l cunosc. Switch-urile actionate prin cablu n-au avut probleme, iar cel rotativ este usor accesibil. Electroliticii nu-s asa multi, merita inlocuiti, in special cei nepolarizati si cei aflati in preajma diverselor radiatoare. Am ales si schimbarea semireglabililor cu altii multitura, desi originalii erau in regula, ne-oxidati. Refacerea lipiturilor ar fi de preferat. In ceea ce priveste operationalele, sunt rezervat in a ma pronunta, totusi amplasarea (temporara) de socluri de calitate ar ajuta la formarea unei opinii. Succes! Editat Decembrie 13, 2015 de Iomis Link spre comentariu
bogdyyyy Postat Decembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Multumesc pentru indicatii , primul pas va fi curatarea potentiometrilor si a contactelor plus refacerea lipiturilor . cat despre condesatori asa ma gandeam si eu , schimbati mai ales cei de pe calea de semnal cu unii noi . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum