Vizitator Mihnea Cristian ANTONESCU Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Buna ziua, detin un Samsung LE26R81B - am urmatoarea problema: imagine albicioasa. Din cate am citit pe acest forum si pe alte site-uri, trebuie inlocuita piesa numita Tcon. Din pacate eu nu sunt de profesie electrician, oare exista posibilitatea ca cineva priceput de pe acest forum sa ma ajute? Va multumesc anticipat, stima. Antonescu Mihnea Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 de ce nu te duci la un service ? Imposibil sa nu existe unul in zona ta. Exista posibilitatea sa il strici mai rau daca nu te pricepi. Link spre comentariu
naetv Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Buna ziua, detin un Samsung LE26R81B - am urmatoarea problema: imagine albicioasa. Din cate am citit pe acest forum si pe alte site-uri, trebuie inlocuita piesa numita Tcon. Din pacate eu nu sunt de profesie electrician, oare exista posibilitatea ca cineva priceput de pe acest forum sa ma ajute? Va multumesc anticipat, stima. Antonescu Mihnea pentru asta ar trebui completata locatia Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Televizoarele nu le repara electricienii ci electronistii,sau depanatorii tv.Ca posibil defect la tv-ul dumneavoastra este defect integratul AS15 din modulul T-con,greu de schimbat in regim de amator.*(sau AS04,sau cu ce dracu o mai fi echipat)* Recomandarea mea este sa duceti televizorul la sectia de reparatii. Editat Decembrie 13, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Schimba AS04-F de pe ... T-con Integrat smd 2x7pini usor de schimbat chiar si in regim de ... amator. http://www.aliexpress.com/item-img/new-original-AS04-F-LCD-screen-IC/1054407733.html?spm=2114.12010408.100005.10.LF7kdR Editat Decembrie 13, 2015 de leoncris Link spre comentariu
Vizitator Mihnea Cristian ANTONESCU Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Buna ziua, imi cer scuze ca nu am specificat. Locatia este Bucuresti - sector 2 - National Arena, daca ajuta. Am fost la 2 service-uri si doar l-au bagat in priza si la un service au spus "aa adomne e ecranu te costa in jur de 4 milioane" si la alt service au spus "domnule, problema posibil sa fie una mare din pacate, sa fie vorba de display si placa lui de baza si costurile sunt undeva la peste 6 milioane, nu se merita. Nu vreti sa va dau 50lei pe el?" Cred ca sunt motive destul de bune ca sa imi fac cont pe acest forum si sa discut legat de problema mea, in loc sa dau niste "milioane" pentru o rezistenta/ rezistor etc sau alta problema minora ce necesita dezlipit / lipit pe placa televizorului sa functioneze in parametrii. Da, corect exista posibilitatea ca in regim de amator mai ales ca nu detin aparatura necesara sa nu il pot repara, repet, de aceea am apelat la elforum.info. Va multumesc inca o data, si daca este cineva din Bucuresti, eventual care are si service, sa vin cu tv-ul sa vedem ce are mai exact, sa merg sa cumpar piesele etc. O zi placuta tuturor. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Daca totusi doriti sa-l reparati singur,cumparati modulul T-con complet,si gata. Ati avut ghinionul sa nimeriti la sectii de 2 lei,probabil fosta cooperatie. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Service-uri de 2 lei dar si cu angajati...numai spun cum daca au cerut asemenea sume.Acuma nu demult cineva tot din Bucuresti era dispus sa duca un televizor la reparat in provincie din cauza ca nu a gasit pe nimeni care sa-l repare decat schimband placa defecta cu totul si cerand vreo 60 RON numai pe constatarea defectelor . Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Verificarea unui aparat face parte din procesul de diagnosticare,iar taxa nu se percepe inutil(ci in urma unui complex de masuratori),intrucat cere pierdere de timp,consum de curent electric,fludor si alte consumabile. Nu mai spun ca,daca tv-ul este plin de praf(mai trebuie si aspirat)ne pune in pericol si sanatatea.Si dupa ce pierdem timp pretios(in care am putea depana altceva)clientul renunta la reparatie,din diverse motive. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Hai sa zicem ca daca este vorba despre un defect de complexitate mare care necesita investigatii cu aparate speciale(cine are) asta insemnand si mai mult de lucru,nu este de condamnat sa percepi o taxa si pentru constatarea defectelor dar nu sa faci asta si cand vine vorba despre defecte de complexitate mica care uneori sunt vizibile cu ochiul liber(ex. condensatori umflati/puscati). Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 din pacate poate fi displayul cu trasee intrerupte. imaginea albicioasa este data de AS15 de pe t-con dar daca mai apar si alte efecte si daca mai si ingheata imaginea(adoarme imaginea) cum s-a exprimat unul din cei doi jepcari incompetenti atunci pot fi trasee intrerupte la display si va fi greu de reparat. se pare ca in capitala sunt multi astfel de "depanatori jepcari" care fac breasla de ras. ii rog pe cei seriosi si care stiu meserie sa nu se considere jigniti de mine ca nu este cazul. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Se pare ca este echipat cu AS04.... Link spre comentariu
naetv Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 din pacate poate fi displayul cu trasee intrerupte. imaginea albicioasa este data de AS15 de pe t-con dar daca mai apar si alte efecte si daca mai si ingheata imaginea(adoarme imaginea) cum s-a exprimat unul din cei doi jepcari incompetenti atunci pot fi trasee intrerupte la display si va fi greu de reparat. se pare ca in capitala sunt multi astfel de "depanatori jepcari" care fac breasla de ras. ii rog pe cei seriosi si care stiu meserie sa nu se considere jigniti de mine ca nu este cazul. nu cred ca in bucuresti au ajuns toti , poate mai multi , dar procentual cam tot ca in alte localitati omul a cerut ajutorul unui meserias cinstit , asa inteleg eu , nu neaparat ce ar putea avea , deci ..... Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) " ... sa vedem ce are mai exact, sa merg sa cumpar piesele etc. " AS04 - F + o dioda , dar asta o stabileste ... meseriasul cinstit. Editat Decembrie 13, 2015 de leoncris Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum