Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE26R81B - imagine albicioasa

Vizitator Mihnea Cristian ANTONESCU

Postări Recomandate

Buna ziua, detin un Samsung LE26R81B - am urmatoarea problema: imagine albicioasa.

Din cate am citit pe acest forum si pe alte site-uri, trebuie inlocuita piesa numita Tcon.

Din pacate eu nu sunt de profesie electrician, oare exista posibilitatea ca cineva priceput de pe acest forum sa ma ajute?

Va multumesc anticipat, stima.

Antonescu Mihnea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

4

• cipri_mury

4

• adydep

4

• naetv

3

Top autori în acest subiect

Buna ziua, detin un Samsung LE26R81B - am urmatoarea problema: imagine albicioasa.

Din cate am citit pe acest forum si pe alte site-uri, trebuie inlocuita piesa numita Tcon.

Din pacate eu nu sunt de profesie electrician, oare exista posibilitatea ca cineva priceput de pe acest forum sa ma ajute?

Va multumesc anticipat, stima.

Antonescu Mihnea

pentru asta ar trebui completata locatia

Link spre comentariu

Televizoarele nu le repara electricienii ci electronistii,sau depanatorii tv.Ca posibil defect la tv-ul dumneavoastra este defect integratul AS15 din modulul T-con,greu de schimbat in regim de amator.*(sau AS04,sau cu ce dracu o mai fi echipat)*

Recomandarea mea este sa duceti televizorul la sectia de reparatii. :96

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Buna ziua, imi cer scuze ca nu am specificat. Locatia este Bucuresti - sector 2 - National Arena, daca ajuta.

Am fost la 2 service-uri si doar l-au bagat in priza si la un service au spus "aa adomne e ecranu te costa in jur de 4 milioane" si la alt service au spus "domnule, problema posibil sa fie una mare din pacate, sa fie vorba de display si placa lui de baza si costurile sunt undeva la peste 6 milioane, nu se merita. Nu vreti sa va dau 50lei pe el?"

Cred ca sunt motive destul de bune ca sa imi fac cont pe acest forum si sa discut legat de problema mea, in loc sa dau niste "milioane" pentru o rezistenta/ rezistor etc sau alta problema minora ce necesita dezlipit / lipit pe placa televizorului sa functioneze in parametrii.

Da, corect exista posibilitatea ca in regim de amator mai ales ca nu detin aparatura necesara sa nu il pot repara, repet, de aceea am apelat la elforum.info.

Va multumesc inca o data, si daca este cineva din Bucuresti, eventual care are si service, sa vin cu tv-ul sa vedem ce are mai exact, sa merg sa cumpar piesele etc.

O zi placuta tuturor.

Link spre comentariu

Service-uri de 2 lei dar si cu angajati...numai spun cum daca au cerut asemenea sume.Acuma nu demult cineva tot din Bucuresti  era dispus sa duca un televizor la reparat in provincie din cauza ca nu a gasit pe nimeni care sa-l repare decat schimband  placa defecta cu totul si cerand vreo 60 RON numai pe constatarea defectelor  :95 .

Link spre comentariu

:96

Verificarea unui aparat face parte din procesul de diagnosticare,iar taxa nu se percepe inutil(ci in urma unui complex de masuratori),intrucat cere pierdere de timp,consum de curent electric,fludor si alte consumabile.

Nu mai spun ca,daca tv-ul este plin de praf(mai trebuie si aspirat)ne pune in pericol si sanatatea.Si dupa ce pierdem timp pretios(in care am putea depana altceva)clientul renunta la reparatie,din diverse motive.

Link spre comentariu

Hai sa zicem ca daca este vorba despre un defect de complexitate mare  care necesita investigatii cu aparate speciale(cine are) asta insemnand si mai mult de lucru,nu este de condamnat sa percepi o taxa si pentru constatarea defectelor dar nu sa faci asta si cand vine vorba despre  defecte de complexitate mica care uneori sunt vizibile cu ochiul liber(ex. condensatori umflati/puscati).

Link spre comentariu

din pacate poate fi displayul cu trasee intrerupte.

imaginea albicioasa este data de AS15 de pe t-con dar daca mai apar si alte efecte si daca mai si ingheata imaginea(adoarme imaginea) cum s-a exprimat unul din cei doi jepcari incompetenti atunci pot fi trasee intrerupte la display si va fi greu de reparat.

se pare ca in capitala sunt multi astfel de "depanatori jepcari" care fac breasla de ras.

ii rog pe cei seriosi si care stiu meserie sa nu se considere jigniti de mine ca nu este cazul.

Link spre comentariu

din pacate poate fi displayul cu trasee intrerupte.

imaginea albicioasa este data de AS15 de pe t-con dar daca mai apar si alte efecte si daca mai si ingheata imaginea(adoarme imaginea) cum s-a exprimat unul din cei doi jepcari incompetenti atunci pot fi trasee intrerupte la display si va fi greu de reparat.

se pare ca in capitala sunt multi astfel de "depanatori jepcari" care fac breasla de ras.

ii rog pe cei seriosi si care stiu meserie sa nu se considere jigniti de mine ca nu este cazul.

nu cred ca in bucuresti au ajuns toti , poate mai multi , dar procentual cam tot ca in alte localitati

omul a cerut ajutorul unui meserias cinstit ,  asa inteleg eu , nu neaparat ce ar putea avea , deci .....

Link spre comentariu

" ...  sa vedem ce are mai exact, sa merg sa cumpar piesele etc. "

AS04 - F + o dioda , dar asta o stabileste ... meseriasul cinstit.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări