Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Păreri/Sfaturi achiziție boxe

Vizitator nemmondod

Postări Recomandate

Vizitator nemmondod

Bună.

Doresc să achiziționez o pereche de boxe second hand pe 3 căi (max 450 Ron). 

Am găsit câteva care îmi plac, și vă cer părerea voastră, care dintre ele merită prețul la care sunt vândute, și care dintre ele să aleg. Camera în care vreau să le ascult la volum moderat, este de 16mp.

1.Heco Electronics E 7023

http://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/3016_Boxe_Heco_Electronics_E_7023.html

2. Technics SB-3150

http://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/2084_Boxe_Technics_SB_3150.html

3. JBL TLX 30

http://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/3099_Boxe_JBL_TLX_30.html

Mulțumesc.

Editat de nemmondod
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

5

• Dominicue

4

• quasimodo

4

• sesebe

1

Din ce ai mentionat,jbl-urile sunt pe primul loc,daca merita banii sau nu....doar dupa ce le asculti poti spune.

Jbl-urile alea nu prea coboara pe bass ( vezi ce banda de frecvente reproduc )

Am mai găsit un Canton Fonum 400 în stare bună, nemodificat, la un pret de 420 RON. Așa că trebuie să decid între Technics,JBL și Canton.

Uita de JBL-uri mergi pe technics , desi dupa specificatii CANTOANELE coboara putin mai jos pe bass ...............apropo cred ca cantoanele ce le-ai ochit s-au dat deja

Link spre comentariu

Teoretic ,dupa lauda producatorului,ai dreptate.Practic ,realitatea e diferita.Dupa ce o sa-ti treaca prin mana un numar insemnat de incinte asemanatoare sau identice cu cele mentionate ,nu o sa mai fi asa sigur de spusele producatorilor.

Link spre comentariu
Vizitator nemmondod

Uita de JBL-uri mergi pe technics , desi dupa specificatii CANTOANELE coboara putin mai jos pe bass ...............apropo cred ca cantoanele ce le-ai ochit s-au dat deja

Da, boxele Canton s-au dat deja, dar unii nu actualizează ofertele lor :) În fine, mai mă gândesc între Technics și JBL, sau poate mai apare ceva pe siteul respectiv.

Mersi.

Link spre comentariu

nici una nici alta ..........nu ne-ai spus ceva foarte important ........ce amplificator ai ?......... ce muzica asculti ?......... camera cu ceva tratament acustic ?..........ce vrei de la ele , bubuiala sau sunet ?

fara sa cunosc aceste amanunte , ti-as recomanda astea , sunt putin mai scumpe dar poate obtii o reducere :

http://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/2318_Boxe_Axiom_SMP_140_A.html

motivele pt care o fac sunt ........bass inchis 4 difuzoare suspensie cauciuc- nu au cum sa nu dea bas frumos ..........inalta si medie pe calota textila iarasi nu au cum sa dezamageasca .......constructie per total foarte buna cred , vad ca sunt made in germany , frumos finisate ........

Editat de quasimodo
Link spre comentariu

Daca privesti atent conurile difuzoarelor de bas,concentric in zona dustcapurilor se observa diferente de nuanta,diferente de nuanta ce apar de regula in urma folosiri unui solvent (de regula acetona) pt dizolvarea adezivului cu care a fost lipit conul.Astfel de difuzoare,relativ mici si cu articulatie de cauciuc si productie europeana nu prea au avut probleme legate de decentrare=> s-a umblat la bobina.Iar atat timp cat vanzatorul este un SRL ce aduce narfa sh ,la kg din Germania,....concluziile le trag fiecare.

Link spre comentariu

nu sunt de acord cu tine in privinta faptului ca vanzatorul e dubios doar pentru ca aduce marfa de afara si e SRL , ba din contra , cred ca este unul dintre cei mai seriosi din romania la acest capitol .......iar despre acele diferente de nuanta , eu nu observ nimic suspect dar ochiul meu atata poate , asa ca nu te contrazic .....

Link spre comentariu

Daca privesti atent conurile difuzoarelor de bas,concentric in zona dustcapurilor se observa diferente de nuanta,diferente de nuanta ce apar de regula in urma folosiri unui solvent (de regula acetona) pt dizolvarea adezivului cu care a fost lipit conul.

M-am uitat si eu la imaginile respective si nu sunt rebobinate acele difuzoare ,  mai ales ca se vede ca dustcap-urile sunt lipite de fabrica , adezivul ala de fabrica nu-l dizolvi nici cu mama acetonei si spun asta pentru ca am reparat destule difuzoare la viata mea ca stiu .

Decolorarea de care spui poate fi la fel de bine o distorsiune de imagine sau umbre .........

In sfarsit e doar parerea mea

Link spre comentariu

La primul difuzor din seria de difuzoare de bass, cel din stinga sus la pozele individuale, de vede o modificare a culorii membranei linga dust cap dreapta sus.

Se pare ca intradevar au un difuzor bobinat dar cel ce a facut-o e mare profesionist, cel putin din punct de vedere estetic.

Daca aveti posibilitatea sa le asculati inainte, chiar in magazin si va plac cum suna, eu va recomand sa le cumparati, dar numai cu proba.

Fara o proba preliminara, e cam riscant.

PS: eu as zice ca cel putin media e calota de plastic nu textila.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator nemmondod

Mersi pentru răspunsuri.

nici una nici alta ..........nu ne-ai spus ceva foarte important ........ce amplificator ai ?......... ce muzica asculti ?......... camera cu ceva tratament acustic ?..........ce vrei de la ele , bubuiala sau sunet ?

Amplificatorul este unul homemade vechi, pe baza unui Quad405, are circa 80-100W, sună frumos. Referitor la muzică, de obicei ascult trance, vocal trance, house, muzică din anii 80-90. Camera nu are tratament acustic și are maxim 16mp. Vreau sunet, nu bubuială. Momentan am difuzoare 5.1 Logitech Z506, care nu sunt pentru ascultat muzică, așă oricare e un upgrade față de astea :)

Daca aveti posibilitatea sa le asculati inainte, chiar in magazin si va plac cum suna, eu va recomand sa le cumparati, dar numai cu proba.

Fara o proba preliminara, e cam riscant.

PS: eu as zice ca cel putin media e calota de plastic nu textila.

Nu am posibilitatea să le ascult, nu sunt din Cluj. Nu am pretenții prea mari pentru că nu am mai avut astfel de boxe mari, deci nu am la ce să compar sunetul uneia sau alteia.

Nu vreau neapărat să cumpăr JBL-urile, dar dacă Technics-urile nu au o calitate destul de bună a sunetului sau nu sunt suficient de puternici pentru camera mea, să ascult muzică la volum moderat dar destul de puternic să umple plăcut camera de sunet, atunci rămân la JBL.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări