Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help probleme radiocasetofon Seat Ibiza 1.4 16v an 2001

Vizitator gabyyy26

Postări Recomandate

Vizitator gabyyy26

Salutare,

De curand am intrat in posesia unui Seat Ibiza din 2001, toate bune si frumoase masina ok, dar ce sa vezi masina posedata 666, se aprinde radiocasetofonul si se stinge dupa bunul lui plac :94, parca imi face in ciuda.

Toata chestia asta se intampla aleatoriu indiferent ca masina este in garaj incuiata sau in trafic, doua dimineti la rand am gasit casetofonul cu vol. 25 si pe trinitas postul de radio.

La ora actuala merg cu siguranta de la casetofon in buzunar, cand cobor din masina scot siguranta, cand urc in masina montez siguranta.

Din punctul meu de vedere gasesc doua rezolvari practice si o a treia teoretica, adica montez un releu pe contact pe circuitul sigurantei, a doua solutie dau 800 eur cat imi cere reprezentanta pt. schimbarea HU si a treia  apelez la Elforum sa vad daca sa mai lovit cineva de aceasta problema si se poate repara.

Mentionez ca acest radiocasetofon pe display-ul lui are si controlul climatizarii aici este marea problema, daca scot siguranta raman si fara caldura in masina mai ales acum cand a venit frigul :wtrqwe.

Multumesc pt. rabdarea de a citi postul,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy2011

4

• dan cod

1

• alexim_mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

verifica de unde se alimenteaza casetofonul(de la siguranta),apoi conectorul care intr in el iar apoi trebuie desfacut si verificat daca are lipituri reci.daca toate sunt in regula poate sa fie orice piesa:stabilizator pe bara de 5v,12v,on/off.pot incerca sa te ajut daca esti din Bucuresti.

apropos,NU INCERCA SA FACI MODIFICARI.SUNT CURENTI MARI SI SE LASA CU FUM!!!!!!!!!!!!!

Editat de costy2011
Link spre comentariu
Vizitator gabyyy26

Am rezolvat problema , se pare ca e ceva specific Seat Ibitza ,datorită tubulaturii de aer ce trece pe lângă casetofon se formează condens în el, placa este dublu stratificată și apar niște puncte negre un fel de afumătură dintr-o parte în altă. Curățat bine cu spray contacte electronice și sa rezolvat treaba. De aprox. 4 zile nu mai sunt nevoit să scot siguranta. Merge perfect,singurul lucru care mă mai supăra și îl avea și înainte este butonul de volum face figuri cu mare greutate reușesc să urc volumul la 20 pt. ca o ia mereu de la zero,cred ca trebuie și el curățat. Multumesc de răspuns și sărbători fericite.

Link spre comentariu

daca butonul de volum e genul encoder fara push on/off am ceva care s-ar putea potrivi.ti-l fac cadou sau baga alchool izopropilic in el.(nu e cazul sa-ti reamintesc sa-i scoti alimentarea si sa astepti sa se usuce)

sarbatori fericite!

Editat de costy2011
Link spre comentariu

post-210171-0-14272900-1450598336_thumb.jpg

daca butonul de volum e genul encoder fara push on/off am ceva care s-ar putea potrivi.ti-l fac cadou sau baga alchool izopropilic in el.(nu e cazul sa-ti reamintesc sa-i scoti alimentarea si sa astepti sa se usuce)

sarbatori fericite!

Link spre comentariu
Vizitator gabyyy26

Multumesc mult dar este și push on/off. Momentan nu dispun de izopropilic dar dispun din belșug de spray contacte electronice ,dacă bag spray va avea aceleași rezultate ca și izoprpopilicul.? Oricum am să mă duc să cumpăr și izopropilic preventiv să am în casă. Sărbători fericite.

Link spre comentariu

100% este din placa aparatului.Am rezolvat cu gramada.Eu curat placa cu creion de fibra de sticla apoi se lacuieste cu spray pentru pcb si gata.Trebuie curatata bine de tot fara sa scape vreo metalizare din aia neagra necuratita.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Salut. Am un seat Cordoba din 2000 dotat cu radiocasetofon Grundig. Am probleme cu displayul, mai ales in urma unei pulverizari accidentale de solutie pronto. I-am curatat contactele la display, a mers cumva o perioada , dar acum abia mai inteleg ce mai afiseaza. Imi puteti oferi o solutie cat mai ieftina...reparare, schimbare display sau alta solutie un casetofon care sa preia functiile de la clima de la acesta)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări