Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare sfat pentru PWM cu frecventa variabila

bogdan666

Postări Recomandate

@thunderer Lucrez și eu cu PIC dar încă învăț . Îmi permit deci o întrebare , cum faci PWM pe 8 biți la 200kHz cu PIC12F617 ?

PS Folosesc MikroC nu Mikro Basic deci proiectul postat nu mă ajută .... 

Editat de UDAR
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

6

• bogdan666

6

• UDAR

4

• em2006

2

Radu, nu zic ca forma de unda e perfect dreptunghiulara. Weekend-ul viitor ajung acasa si pot pune un semnal pe osciloscop.

PWM1_Init(200000)PWM1_Start()PWM1_Set_Duty(127) ' 127 pentru 50% DC - editat mai tarziu

Aici am explicat cum sa setezi CCP fara biblioteci. Dar in cazuri simple, sigur folosesc bibliotecile: https://www.mikroe.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=46176

PS: In Mikroe DC e pe 8 biti, nu pe 10 cat ar putea controllerul. Depinde de cate valori ai tu nevoie intre 0 si 100% DC.

LE: Daca te referi la fix 200kHz.... pe aproape, nu chiar 200 :) .

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Eu vorbeam strict de ”încălcarea” Data Sheet-ului care zice 6.6 bits la 208,3 kHz la 20MHz oscilator . Dar poate tu ai dreptate , nu Microchip ...

Și apropo, mi se părea în exemplul inițial , că e vorba de oscilator intern , că altfel nu iese numărul de piese . deci , e mai groasă ...

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Nu inteleg cu oscilatorul, exemplul cu 12F617 are oscilator intern 4MHz. Altfel de unde 3 intrari, 2 iesiri si 2 alimentari si tot in 8 pini. Unde mai punem oscilatorul extern?

Stiu unde bati cu bitii 6.6 la 20MHz. Si cred ca ai dreptate. Uite ca o sa fac un test, dupa weekendul viitor sa vad ce-mi da functia PWM1_Set_Duty cand ii zic sa mearga din 1 in 1 pana la 255. LE: daca uit, trage-ma de maneca.

Pana una alta, nu stim inca ce face OP cu semnalul PWM.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Si eu cred in DS, fara indoiala, nu ma simt deloc mai presus.

Daca ai acces acum la osciloscop, fa tu testul. Pune DC la 127, 128, 129 etc... Sa vedem ce poate functia Mikroe. Evident orice PIC cu PWM hardware trebuie sa de acelasi lucru.

Din ce-mi aduc aminte, la 200kHz iesirea avea cam 193kHz. Oscilator intern de 4MHz, nu de 8MHz. Nu am incercat sa fac alinierea oscilatorului ca sa-l duc catre fix 200. Nu am avut interes. Asta e un simplu generator ca sa atac orice driver de FET, de exemplu.

Link spre comentariu

Nu m-ai înțeles , și fără îndoială nu o să-mi aloc acum timp să fac testul pentru că știu ( sunt sigur de asta ) rezultatul . Eu nu contest 200kHz ( sau pe-acolo ) , eu contest  8 biți . E o chestie de matematică ( pe lângă DS )  . 

8 biți însemnă 256 de tacte per perioadă . Înmulțit cu 200 kHz înseamnă 51200 kHz .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări