Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv philips 21pt1967/58

liviu_mad

Postări Recomandate

Acest TV nu pleca din standby si am gasit tranzistorul 7435 - BD137 de la BO facut scrum, l-am inlocuit si i-am pus si un mic radiator. Am verificat piesele din zona si nu am gasit nimic neinregula. Acum tv-ul merge dar BD-ul se incinge cam tare si dimensiunile sunt cam mari. B+ este de 92.5v.

ce parere aveti ca mai are? sasiul este L01.2E AA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu_mad

5

• adydep

4

• dan cod

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

E vorba de BD de la E/W.inlocuiti diodele modulator,si cond serie cu deflexia. :96.

Este vorba de diodele 6404,6411si6412(paralel),si condensatorul 2424.

Preventiv se inlocuieste cond. 2411 de 47uF(nu are legatura cu acest defect,doar preventiv)

Daca nu regleaza schimbati si semiregl.3435 de 100K(s-ar putea sa se fi defectat cand a crapat BD-ul)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

asa a fost c2424 de 68nf a fost crapat. acum merge bine dar totusi trazistorul original nu avea radiator , eu am pus un fier dar tot am 60grade C pe el . Merge de cam o ora si se mentine temperatura, oare o sa reziste daca ii mai pun si capacul? asta este temperatura normla? Va multumesc!

diodele si semireglabilul sunt bune

Editat de liviu_mad
Link spre comentariu

60 grade nu este prea mult pt un tranzistor.

daca avind capacul pus temperatura nu trece de 70-80 de grade, eu zic ca nu-i nici o problema.

pt a reduce temperatura poti mari putin radiatorul numai sa-l fixezi mecanic bine ca sa nu rupa pinii sau cablajul la tranzistor si nici sa nu atinga alte componente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări