Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa dubla ajutor!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da, vor fi aproximativ egale daca si rezistentele sint egale. Totusi sa stii ca nici o sursa dubla nu are chiar identice tensiunile pe ramuri, mai depinde si de consumator. Variatii de pina la 0,1V sint normale si nu afecteaza un amplif.

Link spre comentariu

Nu eu, cineva mare amator de TDA2030 pe vremuri care facea tot felul de experiente pe ele si care avea un singur traf cu un secundar simplu. El era convins ca sint dumnezeiesti. Culmea e ca mergea foarte bine. Schema e clasica, era si intr-o carte, nu e inventia mea. :smt003

Link spre comentariu

Daca curentul e asa de mic (0,7mA ???) poti sa folosesti un modul de oscilator ptr. capul de stergere de casetofoane sau de video (erau unele micute ecranate in tabla), redresezi cu o dioda 1N4148 si un cond. de 220uF/63V si stabilizezi cu o rez. de 3,3 Kohmi si o dioda zener de 24V.

Link spre comentariu

Diferenta de conductibilitate termica dintre Cu si Fe, plus ca probabil e bobinat in stil ''economic'', daca ar fi avut mai multe spire/volt nu s-ar mai fi incalzit nici daca ar fi stat in priza o luna. Iti dau un exemplu: un traf de cadre de TV cu primar bobinat ptr 250V sta in priza din 1972, seara se inchide un intrerupator si se aprind niste becuri de veghe prin casa, iar temperatura lui nu o depaseste pe cea a mîinii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut, referitor la problema dublarii tensiunii de mai sus:pot cu schema prezentata mai sus sa obtin +/-5Vcc avand in vedere ca alimentez de la un traf de 34.5Vca, 1.8A; si daca da cam care arfi valorile componentelor? Mentionez ca vreau sa alimentez un voltmetru pentru o sursa si am nevoie de aceasta tensiune dubla.Daca stiti si alta solutie va rog sa o postati. Multumesc

Link spre comentariu

Vrei dublare sau impartire a sursei in + si - ?La ce curenti? E cam mare diferenta de tensiune. De ce nu iei un traf mic de la un alimentator ce se baga in priza, unul care scoate 12V, sau si mai bine cauta unul cu tensiuni reglabile de la care sa folosesti prizele de pe secundar care dau redresat 6 si 12V. Le legi astfel: +12V devine +6V, +6V il legi la masa si 0V devine -6V. Sper sa fi fost destul de clar in exprimare. In gol tensiunile sint mai mari cu citiva volti si se pot si stabiliza, desigur ca depinde de traf.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări