balasmihail Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Am primit la reparat un tv. Orion K2107FST sasiu Beko K2, avand indicativul BEKO XDX-190-01. Cand a venit la mine avea imaginea doar pe jumatatea de jos a ecranului si cum toate tensiunile de alimentare erau bune, am inlocuit integratul IC501, pe care l-am gasit defect si electroliticul C505, care era umflat. Am mai masurat si am gasit defect C532 si C533. Fata de schema, pe placa am gasit TDA8359J si am montat unul identic, fiindca am vazut ca suporta curent mai mare. Problema ramane acum cu efectul de ,,perdea" vizibil in partea stanga a ecranului si cele 3 liniute subtiri colorate vizibile in partea de sus a ecranului. Clientul spune ca inainte de a se defecta, a functionat asa cam 6 luni. Poate cineva sa-mi dea o idee? Multumesc. Doc1.pdf Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Efectul de perdea este dat de : 1.tensiune de final video nefiltrata, 2.rezistente de amortizare intrerupte-pe bobina de liniaritate-si alte bobine din etajul linii Cele 3 liniute colorate sunt datorate etajului de cadre: 1.ci cadre partial defect, 2.condensatoare uscate. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 efectul de perdea il poate da si termistorul de demagnetizare. eu l-as scoate de proba. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 PTC nu produce efect de perdea. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 sunt nevoit sa va contrazic. am intalnit acest defect la cp330 si la sa sasiu de orion fara separare galvanica. am muncit cateva ore si dupa epuizarea ideilor am eliminat ptc-ul si am constatat ca s-a eliminat "perdeaua". a nu se confunda "perdeaua" cu magnetizarea. Link spre comentariu
balasmihail Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Multumesc pentru indrumari, voi verifica sa vad ce gasesc. Link spre comentariu
balasmihail Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Se poate inchide acest topic, posesorul a preluat aparatul asa cum este, spunand ca nu-l deranjeaza cele 2 aspecte. Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum