Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"boxa" activa de buzunar

costy

Postări Recomandate

Pt alimentare m-am oprit la un acumulator de 9V .Va fi mono si folosita la un mp3 player portabil.Probleme:1. ce I.C. sa folosesc?2. ce difuzor sa folosesc pt un spl cat mai mare si o marime cat mai mica dar si un sunet bunicel?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

9

• bogdan_

2

• nicul

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

pai cateva sugestii:ai putea folosi 4 baterii/acumulatori R6 in loc de una de 9V, vie avea o capacitate mai mare decat bateria de 9V, plus se comporta mai bine la curent mai mare R6 decat cele de 9V. probabil ca nu te intereseaza o putere prea mare, eventual 1-2W cred ca e suficient, deci poti scoate puterea asta dintrun dif de 8ohmi si alimentare de la 4 baterii. ca amplificatoate, eu am facut ceva de genu asta, dar alim de la priza cu LM386(mono) si TEA2025(stereo), sunau acceptabil puse pe niste difuri chinezesti de 1W 8ohm si destul de bine testate pe niste boxe mai serioase. mai am si o pereche de boxe Sony alimentate de la baterii, 6xR6, cu amplificator cu TEA2025. Suna acceptabil de bine, si coboara destul de mult pentru tipul de boxe.Ca difuzor nu stiu ce sa iti recomand, probabil ca vrei sa fie destul de bun calitativ si nu doar sa se auda tare. Aici las pe altcineva...

Link spre comentariu

pare interesant tea2025 care ar avea vreo 4w la 8ohm in bridgeEDIT:pana la urma am gasit un difuzor de la un radio;si am gasit si un amplif de la niste boxe de calculator cu tda2822 pe care il voi reface in bridge.ansamblul suna binisor,desi cam trage mult din baterie

Link spre comentariu

difuzor de 4 oameni daca nu scoti cat trebuie de pe 8 oameni?alte integrate nu mai stiu, mai dadusem intr-un timp de unul class D, dar nu prea era realizabila schema, plus calitate ceva mai mica.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am facut amplificatorul.Am ales TDA 2822 in punte si pot spune ca am ramas surprins de puterea ce o poate debita(l-am pus pe o boxa din imagine si in camera de 4/4 e mai mult decat suficient,bas din plin...ce sa maie mai mult decat ma asteptam).Alimentat de la o baterie de 9V trage la maxim vreo 250mA.Cateva poze(scuze pt calitatea scazuta)

Link spre comentariu

Banuiesc ca ai folosit schema din datasheet. Cum ai reusit sa scapi de brum? Am facut si eu montajul insa am brum, oricat as filtra tensiunea de alimentare. L-ai testat pe casti? In casti brumul e si mai puternic

Link spre comentariu

Banuiesc ca ai folosit schema din datasheet. Cum ai reusit sa scapi de brum? Am facut si eu montajul insa am brum, oricat as filtra tensiunea de alimentare. L-ai testat pe casti? In casti brumul e si mai puternic

in casti nu l-am testat dar in boxa nu se auzea nici un brum.schema este cea din datasheet alimentare din baterie ca nu am avut o punte sa ii pun un traf
Link spre comentariu

ai putea folosi ca final mono tda7056 care la 11 V scoate 3W pe 16 ohm sau varianta stereo tda7057q, acum depinde daca iti convine impedanta dar avantajul e ca circuitele au f putine piese externe ....de fapt eu am folosit tda7056 fara nici o piesa in plus alimentat de la baterie

Link spre comentariu

vad la voltage ca pleaca de la 8V,tensiune care e cam mare pt mine.Puterea nu trebuie sa fie mare(un 2w e suficient),voltajul sa fie mic pana in 6V si vad ca e destul de complicat(bobine pe iesire)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări