Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MJ 606 AMP legat la generator

my self

Postări Recomandate

buna seara 

am si eu o chinezarie de boxa activa si am imprumutat-o la cineva care a legat-o la un generator . a rezultat ca nu mai functioneaza . am crezut ca sau ars finalii de la amplificator. am gasit un lm7812 prajit o resitenta de putere de 470 ohmi pe intare la acest redresor arsa , un zener de 12v / 1 w ars si 2 cond electro de 100 uf pur si simplu explodati . am luat finali d1047 si prefinali 5551 . acum am dat jos finalii de pe amp dar la masurare dau bine . cineva poate sa ma intrebe de ce nu am masurat inainte . pai eram prea sigur . si prefinalii. si toate componentele pe care le-am verificat atent. un chin . cind alimentez montajul are un releu care aclanseaza dupa citeva secunde  , e pe iesirea la difuzoare , dupa care rezistenta de putere se incalzeste si se aude un puternic zgomot de fond ca si cum finalii ar fi deschisi la maxim . 

va multumesc anticipat pentru ajutor. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• my self

6

• validae

2

• sesebe

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

buna seara 

va rog cineva care ma poate ajuta cu acest amp. am masurat tot ce se poate pe el . cind il alimentez dupa ce releul se deschide , are foarte mult zgomot de fond . e ca si cum ar fi dat la maxim . macar o idee despre cum sa imi dau seama de defect .

multumesc.

Link spre comentariu

Nu poate nimeni să ştie ce schemă ai acolo, pune poze clare cu amplificatorul şi cablajul de aproape.Numele complet al boxei ar fi util, după MJ 606 nu am găsit mai nimic..

Link spre comentariu

mea culpa . 

am facut o poza cu amplificatorul si una cu partea de corectie si preamplificator. amplificatorul se alimenteaza de la un traf de 2 x 28 Vcc . pe placa are un redresor de 12v care alimenteaza partea de corectie care la rindul ei primeste 9 Vac de la traf pe care ii face 5Vcc de unde se alimenteza partea de vu metru mp3 s.a.m.d .

post-235029-0-38265500-1450206667_thumb.jpg

post-235029-0-99318600-1450206669_thumb.jpg

Link spre comentariu

ammai facut ceva masuratori . nimic . totul pare ok. insa cind il alimentez se incalzeste una din rezistentele de putere . am masurat tensiunile . dupa redresare am 2 x 39 vcc. si plec de la 2x 28 vac. mi sa pare cam mult ...?

Link spre comentariu

E normal să ai 39V în gol (fără sarcină) după redresarea şi filtrarea tensiunii iniţiale de 28Va.c.

Vezi să nu se fi dus selectorul de cale audio (dacă are aşa ceva) fiindcă am mai avut asemenea defect. Acela e situat separat de amplificatorul de putere, de obicei pe placa frontală, împreună cu MP3-ul şi VU-metrul. De obicei se încinge puternic dacă e dus. Vedeţi ce aveţi acolo...

Link spre comentariu

buna seara 

aseara am stat pina la 12 noaptea. am schimbat toti tranzistorii 5551 si pe linga chiar daca la masuratori dau bine. am schimbat rezistentele de putere . am schimbat finalii. si prefinalii. m-am uitat daca are selector de cale audio . nu am reusit sa identific. dar amplificatorul luat separat si alimentat chisr si in gol incinge rezistenta de 470 ohmi / 3 watti imediat ce releul cupleaza . rezistenta asta este pe ramura de minus de la punte , un cond de 100 uf si un zzener 12v / 1 w . toate schimbate  .zenerul cred ca limiteaza la intrarea lui 7812 . l-am gasit ars si condensatorul cu care era inseriat la iesirea din 7812. cond era explodat. dar pe ramura asta am schimbat tot si lm si cond si zener si fara sa alimentez partea de coretie se incalzeste rezistenta.

Link spre comentariu

buna seara 

o sa inchei acest post cu o mica concluzie. am cheltuit cam 60 ron pe piese si nu am reusit sa ajung la o concluzie. un amplificator de 2x250 chinezesc costa exact 55 ron. cred ca este solutia ideala . 

o seara buna.

Link spre comentariu

buna seara 

o sa inchei acest post cu o mica concluzie. am cheltuit cam 60 ron pe piese si nu am reusit sa ajung la o concluzie. un amplificator de 2x250 chinezesc costa exact 55 ron. cred ca este solutia ideala . 

o seara buna.

Oricum, pe cel chinezesc de 55RON o sa ai timp sa inveti reparatii.

Ai ideie cam cit ar costa unul adevarat, chiar si din china? Cred ca-ti dai seama ca cel de 2x250W este de fapt 2x25W reali? Ce-i peste ....va lua cu el si boxele.

Link spre comentariu

Cautati pe placa cu potentiometrii,sigur are integrate de tip 4558,care sunt defecte(se alimenteaza la pin 4 cu -12V,si la pin 8 cu +12V). Atentie ca prefinalii sunt pnp cu npn (perechea 5551 cu 5401). Rezolvate sursele de +/-12V.Rezolvat finalul lucrand pe cate un canal,apoi mergeti spre partea cu potentiometrii,4558 schimbate,si verificat si modulul card/USB(daca exista). Este totusi un amplificator chinezesc simplu,se repara fara probleme. Ca fapt divers,daca o duceati la sectie si va cerea 100-120 lei,nu era mult.....ca e mult de munca.

Link spre comentariu

Nu mai conecta difuzorul pana nu repari amplificatorul. Nu asta e logica depanarii, sa schimbi niste piese care ti se par defecte cu altele si sa speri sa mearga. incearca sa scoti schema pt un canal sa intelegi ce faci si ce inlocuiesti. Unde sunt condensatorii de pe alimentarea etajului final? Vai ce saracie, nu are nici macar rezistente de emitor. Cumva sunt strapuri in loc?

Editat de mihaitza1985
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări