Vizitator cristof Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) buna seara celor prezenti pe forum ,,,daca se poate doresc si un sfat in privinta achizitionarii unui subwoofer pt statia mea sony av-ta 480 ,,momentan o folosesc cu 2 boxe de podea sharp cp8800 si nu sunt multumit de bass ,,claritatea e maxima dar daca se trece de jumatatea volumului boxele nu tin la bass ,incep sa baraie cum se zice ,,desi pe etichetele de pe boxe scrie ca ar trebuii sa tina la cel putin 100w putere ,,,,,asadar care ar fi cel mai bun pt a umple un living de 70mp...? incerc sa atasez imagini cu statia si boxele ,,,,ca sa va faceti o idee... Editat Decembrie 9, 2015 de cristof Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 nimeni niciun sfat ? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Pana nu scrii un buget cat de cat, ce vrei sa ti se raspunda ? Fantezii de 1000 euro & up ? 1 Link spre comentariu
ari_panterra Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Eu cred ca problema este in alta parte. Amplificatorul mentionat nu este suficient de ''vanos'' pt aceste boxe,desi se lauda cu 120w teoretic,practic cred ca este mult mai slab si posibil sa nu faca fata impedantei scazute a boxei atunci cand aceasta isi misca basii. Boxele respective faceau pereche cu un amplificator cu STK 4050 capabil de minim 200w/8 ohmi .integrat ce are doua perechi de trenzistori finali per fiecare canal=mult mai capabil in curent decat sony-ul mentionat. Incinta boxelor este bas reflex cu portul pe spate si doua drivere de bas de 25cm=> sunt mai pretentioase la asezare in incapere si necesita oarece spatiu fata de partea din spate(cea cu portul),..... Daca ,dupa o proba cu un amplificator mult mai puternic decat sony-ul mentionat si cateva incercari de pozitionare diferite prin incapere ,consideri ca este necesar un subwoofer pt a completa spectrul audio pe partea de frecvente joase,,recomandabil e un subwoofer de minim 200w si un driver de minim 12'(30cm) diametru tinand cont de cele mentionate de tine mai sus.Tinand cont de buget si de genurile muzicale pe care se pune accentul se pot face recomandari mai precise. Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) bugetul acordat pt subwoofer este de 1000 ron ,, In cea mai mare parte a timpului ascult muzica disco ani 80,90 ,,,, si cand nu fac asta asc muzica house... Eu cred ca problema este in alta parte. Amplificatorul mentionat nu este suficient de ''vanos'' pt aceste boxe,desi se lauda cu 120w teoretic,practic cred ca este mult mai slab si posibil sa nu faca fata impedantei scazute a boxei atunci cand aceasta isi misca basii. Boxele respective faceau pereche cu un amplificator cu STK 4050 capabil de minim 200w/8 ohmi .integrat ce are doua perechi de trenzistori finali per fiecare canal=mult mai capabil in curent decat sony-ul mentionat. Incinta boxelor este bas reflex cu portul pe spate si doua drivere de bas de 25cm=> sunt mai pretentioase la asezare in incapere si necesita oarece spatiu fata de partea din spate(cea cu portul),..... Daca ,dupa o proba cu un amplificator mult mai puternic decat sony-ul mentionat si cateva incercari de pozitionare diferite prin incapere ,consideri ca este necesar un subwoofer pt a completa spectrul audio pe partea de frecvente joase,,recomandabil e un subwoofer de minim 200w si un driver de minim 12'(30cm) diametru tinand cont de cele mentionate de tine mai sus.Tinand cont de buget si de genurile muzicale pe care se pune accentul se pot face recomandari mai precise. un aspect pe care nu lam postat este faptul ca daca dau bass-ul si inaltele la minim din statie ma pot duce cu volumul la trei sferturi din capacitate chiar aproape maxim ,,,,daca las bass-ul si inaltele la jumatate pot sa dau volumul la jumatate chiar putin peste fara sa baraie difuzoarele ,,,,,,,si daca dau basul si inaltele maxim cu greu ma pot duce cu volumul la jumatate fara sa distorsioneze sunetul...incep sa cred ca boxele mele nu sunt ceea ce trebuia sa fie nush difuzoare schimbate,,sau refacute ,,filtre ceva ,,, revenind la statie 120 w are statia fabricata in sua a mea este modelul japonez si are 75 w .... deci ce credeti ? PS. La intrarile pt boxe scrie pe statie ca accepta intre 8-16 ohmi. Editat Decembrie 13, 2015 de cristof Link spre comentariu
Vizitator karpen Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Eu cred ca trebuie schimbata statia. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) statia nu face fata si intra in distorsiuni!daca era doar de la boxe ai fi simtit miros de incins sau s-ar fi ars deja! ca sa iti faci o ideie despre puterea statiei dai capacul jos si vezi ce scrie pe finali! Editat Decembrie 13, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 un alt aspect care mia venit acum in minte este faptul ca daca ascultam mai mult timp cu volumul mai mult de jumatate ,, statia intra in protectie si imi oprea pe rand inaltele apoi vocile si apoi un canal cu totul si trebuia sa reduc volumul pt aproximativ un minut ca sa isi revina ,,, ,,drept urmare am duso la un electronist si am montat un ventilator pe ea nu mai face asta asa des decat daca o fortez sa mearga aproape de maxim ... deci statia sa fie cu problema ?? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 da!ce impedanta au boxele? Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) da!ce impedanta au boxele? pe carcase scrie 8 ohmi ..... Editat Decembrie 13, 2015 de cristof Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 la 170w consum de la retea mai mult de 2x70w nu are statia!si vad ca este cu 4 iesiri Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 la 170w consum de la retea mai mult de 2x70w nu are statia!si vad ca este cu 4 iesiri sunt de acord si in cartea ei scrie ca modelul japonez scoate 75w,,,, sa inteleg ca nu duce boxele ?? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 ampliful! Link spre comentariu
Vizitator cristof Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 ampliful! Ce amplificator imi recomandati ??cel putin ca sa le probez sa vad realitatea ,,boxele sunt luate de la second ,,nu exclud ideea ca difuzoarele de bass sa fi fost schimbate cu ceva no name ,,,,, am sa le desfac intro zi sa vad ce difuzoare sunt de ce firma ,,,,,daca stiti ce difuzoare sau pus in boxele acestea din fabrica miar prinde bine un pic de informatie ,multumesc Link spre comentariu
ari_panterra Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Din ce spui rezulta,fara dubiu,exact ce am banuit,etajul final din amplificator nu poate sustine curentul atunci cand impedanta totala a boxelor scade si de aici rezulta toate cele constatate de tine.Boxele par ok,cu difuzoare originale(daca ai pus poze reale) si nu ar trebui sa te concentrezi pe ele momentan. Pt a scoate tot din aceste incinte,ai nevoie de amplificator de minim 200w/8ohmi fiecare canal.Daca e mai puternic nu strica,il ti mai rece si cu rezerva de putere.Astfel de amplificari se gesesc de regula in ''blocuri de putere'' fie hi-fi fie pro,blocuri pe care le folosesti cu un preamplificator sau un mixer. Pt inceput incearca sa imprumuti un astfel de bloc de putere pt ceva probe si dupa aceea sari cu banii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum