Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare clampmetru

roscatu

Postări Recomandate

Salutare,sunt in cautare de un clampmetru,o sa masor curenti alternativi si continu.Initial am pus ochii pe un AX-380 de la Axiomet,merita acest aparat, aceasta cotatie de pret? Sau mai bine dau 50 de lei pe un DT-266? ii diferenta mare intre ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

6

• gauss

4

• bogdan Iacob

3

• djvas

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand Dt-266 NU masoara curent continu deci din start nu este adecvat cerintelor tale. Cu axiomet-ul nu am lucrat dar din specificatii rezulta ca acuratetea clampmetrului nu este grozava. Ar fi bine sa specifici si curentul maxim de care ai nevoie. Ax-380 masoara pana la 2000A  !! Chiar ai nevoie de asha mult ?

Link spre comentariu

Sunt diferente majore intre cele doua la mas. curentilor:unul este inductiv(numai c.a.) celalalt cu senzor Hall (1 sau 2) c.c. si c.a. dar atantie sa aiba si buton de aducere la 0 pt. ca este influentat de campul terestru.

Link spre comentariu

Mai mult de remanenta masuratorilor anterioare ... si de magnetizarea de la diferite " scule " sau obiecte de prin preajma . Eu deschid de cateva ori " clestele " inainte de masurari in C.C. ... si bineinteles apas butonul " zero " . Nu stiu sa fie clampmetru C.C. fara ... dar n - ar fi exclus . Oricum , acelea " demne " de acest nume au ...

P .S . - multe clampmetre au inscriptionat explicit " sensul " curentului continuu prin cleste . E bine de tinut cont in practica ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

In primul rand Dt-266 NU masoara curent continu deci din start nu este adecvat cerintelor tale. Cu axiomet-ul nu am lucrat dar din specificatii rezulta ca acuratetea clampmetrului nu este grozava. Ar fi bine sa specifici si curentul maxim de care ai nevoie. Ax-380 masoara pana la 2000A  !! Chiar ai nevoie de asha mult ?

Pai am nevoie de un clampmetru care sa masoare si curentul continu, mai mult sa aflu curenti de scurtcircuit,undeva la pana in 1000A

Link spre comentariu

Depinde la ce te " stabilesti " . Daca e din banii personali , eu as cauta un second ... se gasesc destule pe site - urile de licitatii . Unele impecabile ... Pentru preturi " de raft " , foloseste net - ul ... sa stii la ce te astepti . Incepe cu Fluke ... nu - i fac reclama , dar e cam referinta . Si ca pret , si ca performante . Si pentru utilizatori , performanta costa ... asa sant meseriile cu " electric " !

Link spre comentariu

Am eu un DT266C, sunt multumit de el. Nu cred ca e de prea mare precizie, nu e nici trms, nu are nici buton de zero, are un amarat de hold. Eu am incredere in el. L-am dat cuiva sa masoare curentul din secundarul unui transformator de sudura. A zis ca a masurat dar nu mai stiu cat. Cateva sute de amperi oricum. In rest il mai folosesc si la masuratori in c.a mici, gen un bec, un fier de calcat, chestii din casa. Arata si curenti mai micuti, gen 20-30 mA.  Nu l-am comparat de curiozitate cu unul care masoara direct inca dar o sa fac si testul asta. Pe tensiune continua se tine bine, am pus mai multe si nu se abat prea mult. La tensiuni mai mari nu l-am comparat. Iti poti face o idee despre cum evolueaza in tensiune uitandu-te aici . Nu stie in curent continuu pe cleste. Ce ma enerveaza la el este dispunerea sondelor, cea rosie in staga (invers fata de restul aparatelor pe care le am) si imi venea pe dos si greseam uneori in graba introducerea lor. I-am pus o banda peste a 3-a borna ca sa nu o mai incurc.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Uite aici si aici (TRMS) vad ca masoara si cc si ca. Altul mai dragut aici. Altul... sau mai multe . Chinezoii astia se tin de cuvant, ce scriu acolo si ce vezi in poze, aia iti trimit. Ajung in 2-3 saptamani sau 4 daca prinzi anul nou chinezesc cum a prins ghinionistul de mine. atunci se blocheaza site-ul si au vacanta toti. Transportul e moca, plata in avans si chiar si cu paypal daca ai. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

As da maxim 200-250 de lei pe unul. Merita acel axiomet 200 de lei? gasesc ceva mai bun in pretul asta? sa aibe macar 1kA

In acest buget nu o sa gasesti nici macar SH un aparat de calitate.Poate doar cu mare noroc. Bugetul nu ajunge nici macar pentru un aparat chinezesc mai bunicel ( UNI-T, Mastech ,Brymen,  etc).Eu cred ca ar trebui sa-l iei pe ala si daca nu te multumeste treci la urmatorul nivel. Decat de loc ....

@ fanelforum

Omul a specificat clar ce doreste de la clampmetru. Recomandarile tale sunt cam departe de cerinte.

Link spre comentariu

Atentie la chinezariile de pe site - uri ... n - am nimic cu produsele " Made in China " ... am destule ! ... chinezarii ... NU !

P .S - Brymen e Taiwan ... o firma absolut respectabila . Am avut multimetre de la ei ... seriile mai vechi apar rebranduite ca marci celebre - AVO , MEGGER , etc . 

In mod serios ... ce asteptari ar trebui sa avem de la un AMC de 30 USD ? ...ar da faliment producatorii " seriosi " . Pe moment , nu se intampla . De ce oare ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări