Vizitator Florin Ciprian Bodin Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Cum e mai simplu să cobori de la 12V sau să urci de la 5V pentru un ventilator de sursă de exemplu cu 1 tranzistor? Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 faci o sursa liniara care iti ''coboara''tensiunea de la 12v la 5 v cel mai simplu cu un tranzistor Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Cu un LM7805,sau echivalent! Link spre comentariu
Vizitator Florin Ciprian Bodin Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) M-am gândit la ceva mic care se poate izola pe fir la ramificație, dar pot reutiliza cablajul. Este o sursă pentru un rack-server care are două ventilatoare la AC 220V și mai am ventilatoare de sursă în cele două capete sus puse mai mult de design și pentru bobine ș.a. și prefer să iau 5V de pe plăcuța panoului inferior care are DC 5V fie de la o mufă PS/2 conectată în PC-ul real, ori de la USB-ul conectat care sunt comune pe cablajul panoului rack-ului. Deci am nevoie urcător de la 5V la 12V și să conectez un fir de la et. 5 la et. 4 în rack unde la 3 și la 2 am tub de ventilație, sub el loc de UPS, și jos am roți. :)Alternativa ar fi să mufez orice sursă pun în server ori să pun un transformator de 12-15V și diode redresoare la et. 5 unde intră alimentarea de la rețea.edit: Deci, LM 7805 și 7812 vin la soluția lui Andrei. Editat Decembrie 9, 2015 de Florin Ciprian Bodin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum