Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acoperis casa

leo 17

Postări Recomandate

am si eu o dilema si poate cineva ma ajuta pt acoperisul unei case cu tabla cutata ,holsuruburile ale pt fixarea tablei se fac pe suprafata curata (undul)sau pe( ''coama"")tablei sau cuta respectiva ??am vazut acoperisuri fixate pe ambele modalitati cum e mai bine ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

2

• Stefan Stefan

2

• yo9gcc

1

• costyy86

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Normal ca este mai ok pe "coama", pe acolo nu curge apa, doar ce pica de deasupra, + ca dupa un timp acele garnituri se vor coace si daca sunt fixate pe "valau" atunci sunt posibilitati sa se infiltreze apa.

Parerea mea...

Spor la munca.

Link spre comentariu

Cred ca depinde de cine le monteaza, daca le montezi dupa cum scrie cartea http://www.lindab.com/ro/documents/building%20components%20global/brosuri/tigla%20metalica_instructiuni%20montaj.pdf

trebuie puse ori jos ori lateral, eu personal consider ca ar fi mai ok pe ,,coama,, cum a spus colegul mai sus dar  sa ti cont ca trebuie holsuruburile mai lungi si avut grija cat de tare se strang, exista posibilitatea de a se ondula tabla.

Informatii primite de la meserias, ca cel mai corect sunt daca le prinzi lateral, varianta care se confirma si in instructiunile de montaj de mai sus.

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu

N-am vazut decat pe coama...eu tot pe coama am pus la o anexa a gospodariei. Atentie la cuplul de strangere sa nu indoi tabla...in rest n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca n-ai bormasina la care sa poti regla cuplul de strangere, infiletezi cu bormasina pana ajunge saiba aproape de tabla, apoi strangi cu un o cheie cu clichet, fara sa indoi tabla.

Link spre comentariu

In cazul profilului in cauza ,eu am prins.o doar jos. Singurul detaliu ce se impune sunt suruburile de calitate,mai exact cauciucul folosit la etansare.

Sunt puse de cca.8 ani si n.am probleme.

La tabla asta ,daca strangi prea tare,montand surubul pe coama,risti s.o deformezi . Punand jos,se strange bine,nu deformezi nimic si garnitura se preseaza bine.

Incearca sa folosesti suruburi fara capul acela forare.

Link spre comentariu

Pe coama, si atentie la cuplu ca se deformeaza usor.

Nu foloseste la nimic sa pui jos si sa strangi mai tare, doar se duce cauciucul mai repede.

Principalul dezavantaj la pus jos e ca va intra mai multa apa pe acolo cand va ceda garnitura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări