leo 17 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 am si eu o dilema si poate cineva ma ajuta pt acoperisul unei case cu tabla cutata ,holsuruburile ale pt fixarea tablei se fac pe suprafata curata (undul)sau pe( ''coama"")tablei sau cuta respectiva ??am vazut acoperisuri fixate pe ambele modalitati cum e mai bine ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Normal ca este mai ok pe "coama", pe acolo nu curge apa, doar ce pica de deasupra, + ca dupa un timp acele garnituri se vor coace si daca sunt fixate pe "valau" atunci sunt posibilitati sa se infiltreze apa. Parerea mea... Spor la munca. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Cred ca depinde de cine le monteaza, daca le montezi dupa cum scrie cartea http://www.lindab.com/ro/documents/building%20components%20global/brosuri/tigla%20metalica_instructiuni%20montaj.pdf trebuie puse ori jos ori lateral, eu personal consider ca ar fi mai ok pe ,,coama,, cum a spus colegul mai sus dar sa ti cont ca trebuie holsuruburile mai lungi si avut grija cat de tare se strang, exista posibilitatea de a se ondula tabla. Informatii primite de la meserias, ca cel mai corect sunt daca le prinzi lateral, varianta care se confirma si in instructiunile de montaj de mai sus. Editat Decembrie 8, 2015 de yo9gcc Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Care este profilul tablei? O vedere din sectiune se poate? Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2015 sa zicem tabla normala zincata de 0,4 90x2000 cu distanta intre unduli de 9cm si inaltimea cutei de 1,5x1cm Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Ceva de genul: http://gdg.ro/magazin/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/a/tabla_cutata_zincata_1_1.jpg ? Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 N-am vazut decat pe coama...eu tot pe coama am pus la o anexa a gospodariei. Atentie la cuplul de strangere sa nu indoi tabla...in rest n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca n-ai bormasina la care sa poti regla cuplul de strangere, infiletezi cu bormasina pana ajunge saiba aproape de tabla, apoi strangi cu un o cheie cu clichet, fara sa indoi tabla. Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 In cazul profilului in cauza ,eu am prins.o doar jos. Singurul detaliu ce se impune sunt suruburile de calitate,mai exact cauciucul folosit la etansare. Sunt puse de cca.8 ani si n.am probleme. La tabla asta ,daca strangi prea tare,montand surubul pe coama,risti s.o deformezi . Punand jos,se strange bine,nu deformezi nimic si garnitura se preseaza bine. Incearca sa folosesti suruburi fara capul acela forare. Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Pe coama, si atentie la cuplu ca se deformeaza usor. Nu foloseste la nimic sa pui jos si sa strangi mai tare, doar se duce cauciucul mai repede. Principalul dezavantaj la pus jos e ca va intra mai multa apa pe acolo cand va ceda garnitura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum