Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent dioda:eu2z

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

salut colegi,cu ce pot inlocui aceasta dioda din secundarul unei surse la un sasiu konka?am incercat eu cu mai multe diode gen ba159,bb139 dar se modifica parametri tv-ului pe baleaj vertical.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

9

• adydep

5

• validae

2

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Uitati aici parametrii acestei diode:Posted Imageurl.htm

Eu as zice RGP15J,dar mai asteptati si alte pareri.

asta stiam domn andrei ca este de 1A /200v dar am incercat si mai puternice de atat,dar se modifica parametrii.o fii acest sasiu asa pretentios?

Link spre comentariu

tv ivory,procesor,jungla,memorie cadre,aceleasi ca la sasiu11ak30(este sasiu konka)decat sursa este tranzistorizata si final linii bu508.

Link spre comentariu

Vezi starea condensatorilor de filtraj de după ea, și cea a condensatorilor electrolitici din BV. Fără un ESR-metru, trebuie să-i cam schimbi preventiv, pentru siguranță...

Condensatorii cu probleme pot chiar duce la defectarea integratului de BV, sau cel puțin la schimbarea parametrilor maginii.

Link spre comentariu

actualmente functioneaza cu o dioda ba159 dar se incalzeste de mama focului,ce este drept este faptul ca a avut final cadre ars tda8174 si am montat unul cu o capsula mai mica,la randul lui si acesta se incalzeste exagerat,functioneaza de cam trei ore,dar nu am curaj sa-l dau la client asa ca nu am incredere,sa fie oare integratul necorespunzator fiind capsula mai mica?

Vezi starea condensatorilor de filtraj de după ea, și cea a condensatorilor electrolitici din BV. Fără un ESR-metru, trebuie să-i cam schimbi preventiv, pentru siguranță...

Condensatorii cu probleme pot chiar duce la defectarea integratului de BV, sau cel puțin la schimbarea parametrilor maginii.

domn validae asta si fac prima data,schimb electroliticii cu unii noi.

Link spre comentariu

schimba si filtrajul ,dar fa o proba si schimba si integratul de acolo e ''buba ''

tocmai aceasta este problema ca nu am avut unul original sa-l montez,deaceea am recurs la varianta sa mantez unul cu o capsula mai mica.

Link spre comentariu

Inseamna ca a avut TDA8174A, si ati montat TDA8174AW,dar nu cred ca asta e problema.Eu zic sa montati o dioda recuperata de pe alt sasiu,dar nu BA159,si vedeti ce se intampla.Incercati de exemplu dioda de B+ de la AK30.

Link spre comentariu

Incercati,sa vedem daca se mai incalzeste....

Problema rezolvata domn ANDREI,tv-ul merge perfect, nu se mai imcalzeste nici dioda nici final cadre,problema rezolvata,eu cred ca baga dioda oscilatii din choper in integrat,va multumesc,o seara buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări