Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cartela Electra

Vizitator drone

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

2

• TECH_FUN

2

• so19so76

2

• one

2

Top autori în acest subiect

cititorul de cartela este un dispozitiv care citeste codul de bare si transmite ce vede, mai departe catre o unitate centrala. cu exceptia cazului in care exista programata in soft o cartela, nu ai nici o sansa sa-l pacalesti. e ca si cand ai spune ca 10=200. nu se potriveste pur si simplu.

Link spre comentariu

Sau e ca si cum ai intreba:Daca nu am cheia de la yala, oare exista o cheie universala?Daca exista prin soft prevazut asa ceva, citioarele de cartela produse de o anumita firma pot avea un cod de acces universal, secret.

Link spre comentariu

Daca lacatele de firma au o cheie universala, atunci cu siguranta si cititorul de cartele poate fi activat cu o cheie universala, caci este mai usor de facut un dispozitiv electronic decat unul mecanic. De exemplu unele placi de baza au in bios o parola de acces universala.Nu stiu daca la Electra exista insa asa ceva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sau e ca si cum ai intreba:Daca nu am cheia de la yala, oare exista o cheie universala?

nu spune de doua ori :) de divertisment, cauta pe google dupa "bump key"
Link spre comentariu

Nu exista o cartela universala in cazul electra.Cartela electra nu este altceva dacat o interpretare de cod de bare.pe fiecare cartela este un numar zecimal,daca veti transforma acel numar zecimal de pe cartela in nr binar (0 si 1) veti vedea ca este exact succesiunea de bare negre de pe cartela ,adica bara neagra este interpretata ca si 1 logic iar spatiul dintre bare ca si o logic.Prin urmare fiecare cititor de cartela are in memoria lui un singur numar si deci un singur cod de bare.Cititoarele sunt facute cu pic16f628.

Link spre comentariu
so19so76, esti pe aproape, insa, daca

bara neagra este interpretata ca si 1 logic iar spatiul dintre bare ca si o logic

, ar insemna ca TOATE cartelele ar avea acelasi cod: adica 1010101... pentru ca pe fiecare cartela este o succesiune de bara neagra-bara alba. Adevarul este urmatorul: bara neagra groasa+alba subtire inseamna 1 si neagra subtire+alba groasa inseamna 0. Deci da, conteaza si latimea barelor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări