Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv crt everest model e21n-a8

leo 17

Postări Recomandate

la modelul mentionat am gasit tranzistorul pe sursa sarma si nu stiu ce echivalent are dd5011,deasemenea c 2655 ,b764 ce echivalente au ..daca ma poate ajuta cineva si cu o schema la acest tv raman dator 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adydep

2

• FLORIN IORDACHE

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru stiinta:tranzistoarele cu C sau D,sunt NPN,iar cele cu A sau B sunt PNP. Si sa va mai zic ceva legat de sursele tranzistorizate:in sursa unde este NPN se pune BD139,iar unde este PNP,BD140.Ca final se pune BU508AF.

Nu se utilizeaza finali cu dioda,de exemplu D1555,la sursele tranzistorizate(adica de tip blocking generator) :96

Link spre comentariu

Citat: Nu se utilizeaza finali cu dioda,de exemplu D1555,la sursele tranzistorizate(adica de tip blocking generator)Pai spune-i si de ce. Eu am pus unii Philips si au mers. De ce?

Link spre comentariu

Deoarece de obicei tranzistorii cu dioda prezinta si o rezistenta interna,de valuare mica(33-69 Ohm),conectata BE.Ori la sursa de tip blocking generator(autooscilanta),pentru a lua startul ,baza finalului este polarizata,la +300V,printr_o rezistenta de 200-400Kohm.Avand in vedere prezenta rezistentei in tranzistor(pe BE),de valuare mica,in baza acestuia tensiunea v-a fi nula,iar sursa nu poate demara.

Merita o nota de trecere explicatia mea  :84 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări