leo 17 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 la modelul mentionat am gasit tranzistorul pe sursa sarma si nu stiu ce echivalent are dd5011,deasemenea c 2655 ,b764 ce echivalente au ..daca ma poate ajuta cineva si cu o schema la acest tv raman dator Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Vedeti aici: http://www.elforum.info/topic/68076-everest-e21n-a8-defect-cadre/ Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Pentru stiinta:tranzistoarele cu C sau D,sunt NPN,iar cele cu A sau B sunt PNP. Si sa va mai zic ceva legat de sursele tranzistorizate:in sursa unde este NPN se pune BD139,iar unde este PNP,BD140.Ca final se pune BU508AF. Nu se utilizeaza finali cu dioda,de exemplu D1555,la sursele tranzistorizate(adica de tip blocking generator) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Citat: Nu se utilizeaza finali cu dioda,de exemplu D1555,la sursele tranzistorizate(adica de tip blocking generator)Pai spune-i si de ce. Eu am pus unii Philips si au mers. De ce? Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Deoarece de obicei tranzistorii cu dioda prezinta si o rezistenta interna,de valuare mica(33-69 Ohm),conectata BE.Ori la sursa de tip blocking generator(autooscilanta),pentru a lua startul ,baza finalului este polarizata,la +300V,printr_o rezistenta de 200-400Kohm.Avand in vedere prezenta rezistentei in tranzistor(pe BE),de valuare mica,in baza acestuia tensiunea v-a fi nula,iar sursa nu poate demara. Merita o nota de trecere explicatia mea ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 10+....................................Acesta este un ajutor complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum