Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

Postări Recomandate

Am făcut curățenie, postările offtopic sunt ascunse, nu șterse.

@DjLeco......Conturile nu se șterg de pe forum după pofta fiecăruia, asta se face doar pentru SPAMMERI, iar aici nu e cazul. Cui nu-i mai convine, poate renunța să mai posteze, deși e foarte ușor de zis asta la nervi și greu de făcut în realitate....după cum se va și vedea. Vă rog să continuați strict la subiect.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare. din seria surse rezonante am realizat sub atenta indrumare a lui Maxente un resonant mode

Tensiunea la iesire +-75v, in sarcina la 2.3kw scade la 150v pe capete la 143v, atasez cateva poze cu ceva masuratori pe graba si mai muult cu frica sa nu explodeze:rade:, cablajul fiind unul ce a suferit ceva modificari ( cablaj de proba)

20200114_064516.jpg

20200114_064521.jpg

IMG-20200131-WA0000.jpg

IMG-20200207-WA0001.jpg

IMG-20200207-WA0003.jpg

IMG-20200207-WA0005.jpg

Link spre comentariu

Multumesc, poza cu secundarul pe osciloscop si cea cu multimertul sunt facute la intervale diferite, defapt acum am sursa in priza in gol de cateva ore ( totul rece si inca nu a crapat) si multimetrul arata 156v pe capete in gol , deja a mai fost reglata, osciloscopul arata 154v rms. Cred ca nici multimetrul nu este corect ca nu este o scula de sute de euroi

Link spre comentariu

Eu nu ma pricep la surse, dar cum e posibil ca la doua momente diferite sa aveti 2 tensiuni diferite cu 20V in secundar? Daca am inteles bine sursa nu e stabilizata, deci umplerea e maxima.
Cum ati reusit sa reglati sursa ca sa aveti cu aproximativ 22V mai putin?

edit: Poate ne ajuta cu informatii vreun sursist.

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

hai sa clarificam poza cu 166v rms sunt inaintea diodelor din secundar, in momentul asta am inaintea diodelor 168v rms, adica dupa redresare si filtrare 154vrms pe osciloscop

nu inteleg de unde ati scos aia 20v mai putin

probabil confundati cu cei 134 in sarcina la peste 2kw

Editat de manaila dorin
Link spre comentariu

V-am zis ca nu ma pricep la surse, dar eu vad palierul la 3 diviziuni si jumatate adica aproximativ 175V. Pe asta cred ca-l redresati. Sper sa nu spun prostii.

Edit: Masurati la o sarcina de 2kW tensiunea pe condensatorii din primar, cu mare atentie ca avem peste 320V si apoi aceeasi masuratoare in gol. 

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

Eu am stiut dupa amplitudine si ca am ceva experienta in surse, dar cineva neinitiat nu s-ar fi descurcat. Invatati-va sa puneti intotdeauna masa sondei la masa montajului, nu mai agatati aiurea masa sondei pe potentiale variabile. Oscul digital va mai si perturba, ce treaba aveti cu valoarea RMS pe secundar? Ai amplitudinea semnalului stii exact cat ai si la iesire. Imparti 178 la doi, scazi 1V pe diode si gata. Asta daca nu ai probleme cu sonda, tot voltmetrul pe iesire este sfant. Oscilograma in secundarul trafului de curent este un indicator mai exact al regimului de functionare al mos-urilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări