Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

Postări Recomandate

2 hours ago, maxente said:

Din schema desenata de tine nu vad bobina serie. Are cumva trafu de putere bobinat cu primaru despartit de secundare ca cele de la LCD/plasma ?

Nu exista bobina serie, iar traful pare bobinat normal. Nu este rezonanta, dar m-am gandit ca niste oscilograme in plus nu strica nimanui.

Schema este preluata de pe un forum rusesc.

1.jpg

2.jpg

Link spre comentariu
3 hours ago, miticamy said:

Realitatea ilustrata! Simplu si la obiect, nu filme de 10 min cu comentarii jenante.

DT6800 sarc 3,75 ohm comparatie.jpg

Revin cu intrebarea:

Ale cui sint acele filmari si ce a fost jenant in ele?

Rog sa nu imi mai fie ascunsa/stearsa si postarea asta.

Multumesc.

Link spre comentariu

Pai la sursa de Yamaha 7000 vizualizai tensiunea pe condensator si explicai despre curent spunand ca este triunghiular la frecvente mari si trapezoidal la frecvente mici. Tensiunea pe condensator este integrala curentului si doar cand curentul este sinusoidal tensiunea pe condensator pare sinusoidala dar de fapt este o cosinusoida. Este tot sinusoidala la frecventa mai mare decat cea de rezonanta dar se taie curentul inainte sa ajunga la zero. La frecventa mai mica este compusa din sinusoida de la rezonanta si curentul de magnetizare al trafului. Nu exista curent "trapezoidal"!

Aici tens pe cond. e "trapezoidala" dar curentul este sinusoidal:

trapezoidal.jpg

Link spre comentariu

Vresu sa vad si eu postarea/filmarea unde am spus eu ca la yamaha curentul este trapezoidal sau triunghiular!

Astept!

In toate filmarile puse de mine, osciloscopul a aratat forma sinusoidala aproape perfecta a curentului in primar trafo (cind era aproape perfect rezonant) si dreptunghiular, forma de unda a tensiunii pe primar trafo.

Maxente a spus ca forma curentului masurata 

pe trafo curent este triunghiulara la el.

Parca pusese si citeva poze.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acolo m-am jucat cu o plaja mare de frecventa fata de cea de rezonanta.

Este vorba de forma de unda PE CONDENSATORUL SERIE REZONANT, am spus CLAR ca sonda cealalta este pusa PE CONDENSATORUL SERIE REZONANT, (secunda 29 in sus si de la minutul 1:22 in sus), discut despre TENSIUNE.

Faptul ca uneori am spus tensiun e si alteori curent, se mai intimpla.

Cine are cap si judeca intelege, cine nu, sa fie sanatos!

Insa pentru ca tot cautati circoteala in continuare, aveti o surpriza frumoasa.

Cine era interesat de filmarile mele, asa bune/proaste, multimiti-le circotasilor elforum!

Va veti mai uita la mine in dorsal dupa video-uri si poze!

Si nici nu mai pupati alte filmari sau poze.

La 10000 postari m-am restras definitiv de pe elforum.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
49 minutes ago, DjLeco said:

Ve veti mai uita la mine in dorsal dupa video-uri si poze!

I-ai scris asta D-lui Miticamy, si i-ai mai raspuns lui Sesebe cu "Jet!" dupa care ai editat ( ar fi inutil sa negi ).

Fac precizarea asta ca sa vezi ca stiu ce se intampla si ce scrii. 

Daca se mai repeta, o sa te "retrag" eu de pe forum, promit.

Putem contra-argumenta si fara flame sau scandal.

O sa fac curatenie mai tarziu sau maine dimineata.

Momentan va rog sa ramaneti la subiect.

Editat de Marian
Link spre comentariu

@i-unit a pus vreo 10 postari cu forme de unda si a lamurit cam ce fac vesticii cat nu ai facut dumneata in 10 ani!

Si aia nu e carcoteala ci o parte din documentarea pe care eram obligat sa o fac pt ca neavand contact cu realizari ale firmelor trebuia sa ma sprijin de ce aveam la indemana pe langa ce puteam face acasa. Eu am pus filme cu curentii in primar, prin tranzistori si prin diodele de iesire sa avem o imagine cat mai completa si raspundeai cu acelasi film cu tensiunea pe condensator si pe traf. Te-am intrebat cum demonstrezi ca sursa este ZCS, nu ai raspuns. Nu ai dat date despre traf (inductanta primar si cea de scapari) in timp ce @i-unit a facut masuratori si a pus rezultatele fara sa fie interesat in realizarea efectiva a unei surse ci doar pt a ajuta dezinteresat. Cat timp activeaza @iop95 cu ce crezi ca poti veni suplimentar fata de indicatiile pe care le da? Ai fi putut sa-l ajuti pe @Akos cu ceva la sursa LLC? Char, prin ce difera sursa lui @Akos de a dumitale? Asa, cateva cuvinte sa vedem ce pierdem daca ne intorci dosul cum elegant te exprimi.

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza cine si ce a pus, de la mine OHA!

Multumita dumitale MITICAMY, SESEBE si inca citiva circotasi, nexam filmari si poze de la mine.

Pe nicio sectiune.

Marian, am scris JET, catre SESEBE insa era mai important ce aveam de spus.

Jet ii spun oricind lui SESEBEte prin gard!

1 hour ago, Marian said:

Daca se mai repeta, o sa te "retrag" eu de pe forum, promit.

Mare grija cu amenintarile!

Mare, MAAAARE grija, cum mi te adresezi!

Vasile, te rog sa imi stergi contul elforum.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări