Vizitator Postat Iulie 28, 2018 Partajează Postat Iulie 28, 2018 Nu intelegeam de ce cu acelasi traf si acelasi Cr durata semisinusoidei este diferita. Am scos diodele de la montajul cu L6599--BYW99__ si le-am pus in locul celor de ATX-12A si forma de unda la montajul cu 2153 s-a modificat semnificativ. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2018 (editat) 3 hours ago, miticamy said: In opinia mea arata curat comutatia in poza din dreapta. Banuiesc ca jos e tensiunea pe primar. Transformatorul e din sursele atx si nu are intrefier, sau e bobinat de dvs. ( si eventual facut un intrefier ). ? Vreau sa expermentez si eu o sursa cu Ir2153, fara bobina serie, dar cu primarul bobinat despartit de secundar. Am mai incercat eu ceva de genul, la un moment dat, dar nu am mai continuat. Editat Iulie 28, 2018 de maxente Link spre comentariu
MVS Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 (editat) Am gasit o treaba interesanta la o sursa cvasiresonanta. Urmariti traseele marcate cu rosu. De ce or fi dus in traf si impamantarea si +155V ? Editat Iulie 29, 2018 de valentin marcarian Link spre comentariu
MVS Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Daca stiam nu mai postam. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Sint 2 ecranaje independente. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 Se pare ca unii nu vor să-și folosească conștiințele acumulate înainte sa se lase de electronica. @valentin marcarianDacă tot te-ai lăsat de electronica dece te mai interesează dece s-au pus acele ecranaje? @DjLeco trebuia să-l lași să-și mai stoarcă creierii 1zi-doua. Link spre comentariu
MVS Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 @sesebe poate ma confunzi cu Dudi, eu n-am spus ca m-am lasat sau ca am intentia sa ma las de electronica. Daca vrei sa oferi un ajutor, bine. daca nu iarasi bine. Te voi contacta eu dupa ce mi-am stors creierii, pana atunci chiar te rog sa nu-mi raspunzi. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Cu ecranaj catre masa am si eu sursa aia ATX mod in 35V si 10A, asa a fost in original si l-am reinstaurat dupa rebobinare. Cu ecranaj catre punctul "rece" al semipuntii inca nu vazusem, dar e clar ca-i ecranaj. @sesebe nu stiu ce ti-ar fi sugerat ca Valentin ar fi Dudi, diferenta dintre ei este ca de la cer la pamant te asigur ( in favoarea lui Valentin ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Ati observat ca la multe surse, exista un capacitor de citeva sute de pF pina pe la 2,2nF intre masa si impamintare sau intre masa din secundarul de forta si masa din primarul SMPS. Probabil au marit eficienta rolului acelui condensator, realizindu-l direct din ecranaje. Ar fi trebuit stiut cum s-a facut bobibnarea trafo, ordinea infasurarilor si a ecranelor. Tare imi este ca s-a pus intii un ecran, apoi primarul, apoi al doilea ecran si apoi restul de secundare. Ar fi trebuir o poza mai mare a sursei, poate schema mai completa detaliaza mai mult. Oricum exact pe acest principiu am ecranat eu SMPS realizat de mine cu 2 ecrane, inafara de cel final de pe exterior (inelul din cupru peste circumferinta trafo). Editat Iulie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 6 minutes ago, DjLeco said: Ati observat ca la multe surse, exista un capacitor de citeva sute de pF pina pe la 2,2nF intre masa si impamintare sau intre masa sin secundarul de forta si masa din primarul SMPS. Acel cond exista pana si la chinezariile no-name, toate sursele ce mi-au trecut prin mana il aveau. Link spre comentariu
MVS Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 La ecran m-a dus si pe mine creierul domnul sesebe si nu-mi trebuiau 2 zile. Efectul acestui ecran nu-l pricep, avand si impamantarea si +155V in traf. Sigur acolo apare o capacitate parazita. Sau si-au dorit-o intentionat? Am atasat schema detaliata. schema.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Rolul acelui ecran este un pic mai complex decit un simplu condesator. Nu mai rețin dacă exista și condesatorul X între primar și secundar dar avind în vedere cum este figurat ecranajul ar fi de așteptat ca să nu mai fie și condesatorul fizic. Prin acel condesator cuplajul capacitiv care oricum exista între primar și secundar este divizat în mai multe condensatoare cuplate la masa (primar-potențial zero semnal și secundar-masa). Ma aștept ca sursa sa fie mai puțin zgomotoasa electric. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Dynacord pm2200-3, ee42 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum