Vizitator Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 (editat) Ca parca pina acum ceva timp prin 2012 cind am postat sursa rezonanta facuta de mine, discuta cineva pe forumul asta de suurse rezonante... Deci sa intelegem prostimea, ca sursele rezonante sint o minciuna sau ca pentru a functiona corect, acestea trebuie sa lucreze sub rezonanta in sarcina mare? Cum ar sti controllerul unui SMPS cind are sarcina mica vs mare cind frecventa este fixa pilotata cu quartz? @I-unit: Daca PFC face treaba in permanenta cu toate sarcinile puse de tine in teste, tensiunea dupa PFC trebuia sa ramina identica +/-citiva volti si asta in virfuri de sarcina. Poti pune un voltmetru pe siguranta de 16A ce alimenteaza partea SMPS de dupa PFC si sa repeti testele de sarcina? Am vaga impresie ca pe la 3,2kW, PFC iese din calcul Daca poti pune si un osciloscop pe bobina boost PFC. Multumesc. Editat Iulie 4, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 4, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2018 (editat) Am pus doi conzi de 330nF si inlocuit 7812 cu 7815 In poza asta e sarcina de 1500W. E caderea aia de tensiune eu cred ca e de la firele intinse pe masa ca sunt cam lungi si au inceput sa cam iasa fum din unele, s-au incalzit toate. Cred ca am prajit si puntea din secundar pusa pe un radiator mic de sursa chinezeasca, era incins rau. Si cablu de la steker era cald. N-am apucat sa pun un ampermetru pe alimentarea sursei din 230Vca sa vad cat suge. Radiatoru tranzistorilor a ajuns pe la 40 grade cat am testat, dar si rezistentele de sarcina stau aproape de el si radiaza mult ca sunt de grill de cuptor cu microunde. Editat Iulie 4, 2018 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 (editat) @UNIT: Ciudat, cu acelasi traf de curent indicatiile sa fie asa diferite. Poate ai folosit o data 4R7 si apoi 15R. CITAT: Ca parca pina acum ceva timp prin 2012 cind am postat sursa rezonanta facuta de mine, discuta cineva pe forumul asta de suurse rezonante.. Spre rusinea mea, cand am intrat pe forum nu am intrebat cine este cel mai puternic la surse si am deschis un topic "Totul despre surse" unde la inceput de teorie scria mai mult SMILEX. Am raspuns la diverse intrebari si am pus masuratori tot pt a ajuta diversi incepatori. Nu am stiut ca trebuie sa am si o realizare grandioasa ca sa pot avea si eu un cuvant de spus. Dar uite ca fara sa aud de realizarea dumitale, cand am vazut ca activitatea lancezea am zis sa diversific si am pus si masuratori din surse rezonante. Editat Iulie 4, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Tot ce se poate, o sa repet testul. Tensiunea de iesire, masurata cu voltmetrul 121v pe 15r, 116.8v pe7r5 si 115.2 pe 3r7. Am folosit un stabilizator servo, care a mentinut 220-222v pe iesire, indiferent de sarcina, bineinteles, le-am echivalat la 220v. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Domnule Mitica , felicitari ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 17 minutes ago, Victor said: Domnule Mitica , felicitari ! Nu cred ca dupa postarea asta mai putem dialoga (nu cerusem decat un link sa nu mai caute toti cei interesati-oare or fi mai multi de 2?): Posted Monday at 06:03 PM Scheme " xxx " se gasesc pe net la greu , dar acel manual service costa minim 300 € . Nu cred ca sunt multi români service-men care isi permit sa cumpere acel servicemanual si ulterior sa il faca public free online doar din manelism , pentru simplu fapt ca ei " are bani " si are " valoare " din aia mare etc . In conditiile in care toti sunt " smecheri " in mediul online si exagerat de tari in claxon si exagerat de " dăștepti " , dispare cooperarea tehnica frateasca . Nu ma certati , este o simpla constatare . Este parerea mea . Cei ce fac parte din clubul celor " informati " , nu accepta intrusi " cu atitudine " contrara . Asa cred Oricum in 88 trecusem de la rezonanta serie care se folosea in sursa cea mai vanduta de ICE la rezonanta paralel care la randul ei era prezentata in HP Journal din 81: Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Asa a fost, s-a strecurat o eroare, traseul pe care l-am interrupt pentru citirea curentului prin tank, a fost dublat fata-spate, eu taind doar spatele. Se vede cine este atent la cifre si grafice, multumesc si eu d-lui Miticamy. In ordine, 15r/7r5/3r7, atentie la 3r7 am modificat scala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Si tensiunea Vbulk de dupa PFC? Ramine la 385+/-5V? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 Pai nu se vede din oscilograme unde se duce sus tensiunea pe tranzistor? Am cuplat oscilogramele la cele 3 valori ale sarcinii si cu galben am punctat linia de 400V la care se aduna cat este sub zero sonda, cam 5V. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 4, 2018 Partajează Postat Iulie 4, 2018 1 oră în urmă, miticamy a spus: Nu cred ca dupa postarea asta mai putem dialoga (nu cerusem decat un link sa nu mai caute toti cei interesati-oare or fi mai multi de 2?): Posted Monday at 06:03 PM Scheme " xxx " se gasesc pe net la greu , dar acel manual service costa minim 300 € . Nu cred ca sunt multi români service-men care isi permit sa cumpere acel servicemanual si ulterior sa il faca public free online doar din manelism , pentru simplu fapt ca ei " are bani " si are " valoare " din aia mare etc . In conditiile in care toti sunt " smecheri " in mediul online si exagerat de tari in claxon si exagerat de " dăștepti " , dispare cooperarea tehnica frateasca . Nu ma certati , este o simpla constatare . Este parerea mea . Cei ce fac parte din clubul celor " informati " , nu accepta intrusi " cu atitudine " contrara . Asa cred Oricum in 88 trecusem de la rezonanta serie care se folosea in sursa cea mai vanduta de ICE la rezonanta paralel care la randul ei era prezentata in HP Journal din 81: Știu exact la ce va referiți . Toată documentația americană de la RCD a trecut prin laboratorul nostru ... Inclusiv pe la colegul nostru , C.B , cel de la care am învațat absolut tot ceea ce cunosc despre surse SMPS , in acei frumoși ani anterevoluție ... Vă rog să nu mă includeți degeaba în lista cu cei necunoscuți . Nu e cazul . Nu avem interese contrare , dar nu toți avem acces la anumite scheme , disponibile uneori contracost online . Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 5, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2018 M-am mutat pe placa finala. Am mers pe doi conzi de 1uF in serie. In primele doua poze sursa nu are sarcina. Cu galben e tensiunea pe condensator si cu violet e curentul prin transformator. Tafu de curent e 1:50 cu 10R neinductivi, sonda e x1 Aici e cu sarcina de 1700W cat am avut eu in toate rezistentele de test Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 (editat) Proel HPX2800, ETD59, T157-2 cu 18 spire, 0.47uf, Lpri=200uh, Fsw=85khz, traf curent 1:50 cu 15 ohmi, graficele sunt pentru smps idle/15r/7r5/3r8 intre +100v si masa. Bobina de rezonanta este prea mare. Editat Iulie 17, 2018 de [i_unit] Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 17, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2018 Ce mica e inductanta primarului. @[i_unit], daca mai ai cumva posibilitatea, te rog, masoara curentul de mers in gol, fara sarcina sau macar cu amplificatorul fara semnal in el si fara sarcina la iesire, asa ca idee. Sursa mea consuma aproximativ 25W in gol, fara nici-o sarcina cuplata, inductanta primarului la mine am lasat-o la vreo 400 si ceva de uH. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Bag de seama ca nu ai remarcat una dintre postarile mele anterioare, lx2200/cp3000 au aprox 100uh in primar, cu intrefier de 0.15mm. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 17, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2018 Mda, se pare ca uitasem de asta de aici unde ai pus si poza cu intrefieru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum