iop95 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Da, frecventa e fixa dar e vorba de circuitul serie bobina - condensator care devine predominant la sarcini mari si are frecventa de rezonanta mai mare decat a tensiunii de atac, astfel ca sursa lucreaza in ZCS; la sarcini mici e invers, frec. de rezonanta mai mica decat a tensiunii si lucreaza in mod ZVS. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Citat: NXAMP power supplies are full resonance types with half bridge converters. This exceptional design minimizes noise is via (Zero Current Switch (ZCS) technology. NXAMP4x4 employs four times the structure of a monaural amplifier to present very high power with low load drive. Unii se joaca cu 120kw: Editat Octombrie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Da... si se joaca de prin 1998... La IGBT, ZCS este mai usor de obtinut, datorita aparitiei "tail current". Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Am facut si eu o tentativa de experiment pe IR2153 Sunt niste pike-uri cam mari la comutatie Traful e bobinat la repezeala. Nu am bobinat jumate primar + secundare + jumate primar, am bobinat primarul apoi secundarul. Probabil d-aia am inductanta de scapari de 15uH cu secundarul in scurt Din inductanta serie calculata am scazut inductanta de scapari a trafului si in final a ramas la 41uH + 177nF condul serie, frecventa e aprox. 50khz. Astea sunt calculate cum zicea FRobert N-am bagat nici-o sarcina, osciloscopul e pus pe secundarul in gol https://goo.gl/photos/VCcMYaJ7uXfkrhcK7 https://goo.gl/photos/wVzb86SVm2FiHfpM6 Nu stiu daca e bine ce am facut, dar asta am priceput eu pana acum Link spre comentariu
FRobert Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Maxente, daca ai frecventa de 50kHz, condensatorul de rezonanta 177nF, inductanta de scapari a trafului de 15uH, atunci ai nevoie de o bobina serie de 42, 2uH, si in paralel cu bobina serie sa pui NEAPARAT un snubber RC. Este cam mare 15uH, nu stiu cum ti-a iesit asa. Vezi semnale fara / cu intrefier traf. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Scoate impamintarea de la osc si pune sonda pe capacitor, in idle si in load.Baga pozele sa vedem. Editat Octombrie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
FRobert Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 La mine fara intrefier, in consum 600W pe iesire asa arata semnalul: La 300W pe iesire (cu rosu Vs node, cu albastru G, Lo mos fet: Si fara sarcina : Si acum un Phonic i-amp 1620 Acel Phonic este realizat cu SG3525 + IR2110, si are deadtime de 700nsec Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Inductanta aia mare a trafului ma gandesc ca e asa din cauza modului de bobinare. In mod normal, eu, la celelalte surse cu semipunte clasica, bobinam jumate primar, secundarele si ultima data peste ele bobinam cealalta jumate de primar Am pus si un snubber peste bobina, l-am luat la repezeala dintr-o sursa atx chinezeasca 2,2n+47R parca. Sigur acolo mai trebuie jonglat, cred ca se mai pot micsora ciocurile alea Maine, daca am timp, pun si o sarcina si poate rebobinez traful Nu stiu ce sa fac cu osciloscopul sa nu il bubui, din cate imi dau eu seama are sursa in comutatie. Aveam la un moment dat doua trafuri de la niste UPS-uri, o sa le caut si o sa le leg secundarele intre ele, un primar in priza si celalalt il pun la alimentarea osciloscopului. Ar mai fi o chestie, pe condu ala nu imi trebuie sonda de x100 ? Acolo e tensiune mare si nu am decat de x1 si x10 Editat Octombrie 27, 2016 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Pe condul ala ai Vcc/2 in DC si in AC mult mai mic. Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Inductanta primara ce valoare are? Lucrul in jurul frecventei de rezonanta serie se face in sarcina iar frecventa scade pe masura ce sarcina creste, pana la limita iesirii din ZVS (unele controllere au chiar o protectie/limitare a frecventei pentru a ramane in ZVS si a nu trece in ZCS). Cat e Coss la MOS_uri? Editat Octombrie 27, 2016 de iop95 Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Mosfetii folositi sunt acestia STW13NK60Z http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet/d3/f4/00/59/79/f8/47/e1/CD00002816.pdf/files/CD00002816.pdf/jcr:content/translations/en.CD00002816.pdf si vad ca au Coss 210p Inductanta primara o masor si va zic maine Editat Octombrie 27, 2016 de maxente Link spre comentariu
smilex2 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Osciloscopul se poate izola folosind un ups. Traful separator nu te scapa de capacitatile dintre bobinaje spre pamantare/retea, capacitati care pot fi distructive. Eu folosesc un acumulator 12V/7Ah si un invertor de 300W, ansamblul osc+invertor+acu stranse bine pe o bucata groasa de lemn, distantate fizic de orice altceva. Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Eu folosesc un transformator cu doua coloane (deci 2U,cred ca asa ii spune) .Din fabricatie ,a fost bobinat pe fiecare coloana cu cate un primar si un secundar ,in final fiind conectate in paralel pentru putere maxima ,primarele intre ele si secundarele intre ele. A trebuit doar sa separ primarele ,unul merge la priza ,celalalt merge la osciloscop.Puterea e mai mica ,probabil la jumatate insa pentru un consum de cativa wati ai unui osciloscop digital e arhisuficient. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Traful are in primar 13,6mH, iar snuberu pus la plezneala e de 4,7n+50r O sa aman putin experimentu pana plantez o placa de la cealalta sursa cu IR+SG. Placa asta cu IR2153 trebuie sa o ciopartesc prea mult la trasee ca sa pot folosi partea de soft start cu NTC si nu vreau sa o mai stric. Asa ca zilele astea daca am timp plantez cealalta placa si continui cu experimentu Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Este f mare inductanta primara ... de 242 de ori fara Lr, cu o frecventa de rez de 3.2kHz, cam departe de 50kHz. Ca sa intre in ZVS la 50kHz e nevoie de un dead time de minim 2.7micro adica vreo 13.5%, e f mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum