Akos Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 57 minutes ago, [i_unit] said: Exact la asta ma asteptam, la ciupirea Vce cu sarcina la iesire. Am pus anterior cateva oscilograme ale unui amplificator care prezinta aceleasi simptome, si, care se agraveaza odata cu marirea sarcinii. Daca nu e secret, ne dezvaluiti si noua ce reprezinta acele ciupituri ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) IGBT de la mine sint IRG4PC50W, warp-uri ce pot 150kHz in HS si 300kHz in SS. Multi ar ride de ele. Culmea este ca am tras peste 25A din retea cu ele, la 125kHz, in teste, dar intre timp am descoperit unele duble ca parametrii (performanta) esentiali. Pe ei merg acum. Trag si 32A din retea in teste, traful ETD59 cred ca ma uraste. Editat Iunie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) On 6/22/2018 at 6:57 AM, [i_unit] said: Oscilogramele de mai sus sunt obtinute evident, tot cu traf separator. On 6/22/2018 at 12:49 PM, iop95 said: Glitch-uri sunt date de curentul invers al diodelor cam lenese, la comutare. La incarcare mare se pare ca apare si curentul de coada de la IGBT-uri. Nu e nicio solutie miraculoasa... e o implementare la frecventa fixa fara bucla de reglaj. Editat Iunie 29, 2018 de [i_unit] Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Utimele teste ale lui @maxente au fost cu aceleasi IGBT-uri trimise de tine, Leco. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 @UNIT: daca puneai sonda si pe condensatorul rezonant aveam un document valabil. Ca sa nu mai spun de un traf de curent artizanal. Dar cum am mai spus ar fi insemnat o interventie in produsul altuia. Pacat de aceste oscilograme, nu aduc noutati pt Maxente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 36 minutes ago, DjLeco said: IGBT de la mine sint IRG4PC50W, warp-uri ce pot 150kHz in HS si 300kHz in SS. Multi ar ride de ele. Culmea este ca am tras peste 25A din retea cu ele, la 125kHz, in teste, dar intre timp am descoperit unele duble ca parametrii (performanta) esentiali. Pe ei merg acum. Trag si 32A din retea in teste, traful ETD59 cred ca ma uraste. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) 46 minutes ago, miticamy said: @UNIT: daca puneai sonda si pe condensatorul rezonant aveam un document valabil. Ca sa nu mai spun de un traf de curent artizanal. Dar cum am mai spus ar fi insemnat o interventie in produsul altuia. Pacat de aceste oscilograme, nu aduc noutati pt Maxente. In postul la care am facut quote, era si forma de unda a condensatorului. Pare implementata intr-o forma asemanatoare si in Electrovoice TG7 si Dynacord h5000, anume fara rezonanta. Mai interesanta pare sursa din Nexo nxamp4x4, cu transformatorul bobinat chirurgical, impreuna cu condensatorii de 1u8 par sa obtina zcs. Editat Iunie 29, 2018 de [i_unit] Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Fiind pe telefon in marea majoritate a timpului (deh concediu), citesc si scriu de pe telefon in ultima perioada. Acum am ajuns acasa si vad totul calumea. Citisem in viteza pe telefon la postarea lui Maxente, IRG4PC50U nu W, my blame. U este ultrafast, W este Warp. U folosesc cei de la Yamaha (circa 60kHz), si radiatorul este caldut si in idle. Editat Iunie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) 3 hours ago, DjLeco said: Mai trebuie usor bibilit la frecventa ca in sarcina sinusoida sa fie corecta (micsorata). Apoi in idle radiatorul va sta rece. Daca vei schimba din nou IGBT-urile cu altele vei observa ca se vor incalzi din nou si in idlle. Sint IGBT care au 1,65 Vce cadere si timpi exceptionali de comutatie si recovery, dar care lucreaza prost indiferent de snubberizare si sint IGBT si cu 2,50Vce cadere care lucreaza perfect cu snubberizare modesta. Tot "bibilitul" te scoate la liman. Traful e normal sa fie cel mai cald (miezul doar). Se pierd citiva wati pe miez. In idle toate bobinele trebuie sa fie reci, inclusiv cea externa traf. E, ai vazut ca se poate? Pai @leco daca te uiti putin in urma cu cateva zile, pana sa vina IBGT-urile de la tine, o sa observi ca si eu am constatat treaba asta cu incalzirea facand testul cu IGBT-urile ce le gasisem eu, si care, tot de la tine sunt. Acum mi-am adus aminte ca tot tu mi le-ai dat in punga aia cu alte IXYS-uri si diverse alte tranzistoare cand mi-ai trimis un inel T150-2. E vorba de IRG4PC50W si scriam de ele aici. Si hai sa iti mai zic una, rezistenta mea de la timpu mort nu era de 100R, era de 27R. Am observat asta cand am dat-o jos sa o pun pe cea de la tine. La testele pe care eu le-am tot facut, nu m-am mai uitat ca era rezistenta asa mica. Nea' Mitica mai sus a observat foarte bine acele mici oscilatii care apar acum, iar cu rezistenta aia de 27R nu erau asa, se vad in oscilograme. Nea' Mitica, daca dau frecventa la 62khz cum era in testul meu (cu timp mort mai mic, 27R la SG) arata mai jalnic acel cioc. Maine am sa fac si testul asta Editat Iunie 29, 2018 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) CITAT: In postul la care am facut quote, era si forma de unda a condensatorului. Scuze, nu stiu cum am trecut peste. Pai dupa forma baietii sunt departe de rezonanta. De aceea ne intelegem ca surzii cu orbii, daca nu stim inductanta trafurilor si nu avem nici oscilograme de curent ne vom agita in continuare, fiecare interpretand aria lui. Revin cu o forma de curent la o sursa de 240W, sub rezonanta si tensiunea pe condensator. Avand inductanta de magnetizare mica nu are palierul uniform ca cea de mai sus. Hai sa pun si pe la rezonanta. Ce ma deranjeaza la poze este ca nu se vad graticulele ca la mine. Editat Iunie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Maxente, stiu ca ti-am trimis niste IGBT, dar nu mai tin minte exact cite si de care. De IXYS stiu sigur ca ti le-am trimis, erau recuperate si nu aveam ce face cu ele, insa am uitat complet de acele IRG... Sau tie ti-am trimis si cele cu U la sfirsit (IRG4PC50U), recuperate de la SMPS Yamaha modificate? Nu mai stiu exact... Daca ai de la mine trimise odata cu acele IXYS si aceste IRG4PC50Wpbf, daca nu sint polizate, acelea sint din lotul 2 de IGBT comandate in 2011-2012, (care nu au mai fost polizate, le luasem pentru niste teste pentru PFC), mai ramasesera citeva ratacite prin cutii, de acolo ti-am dat si tie, inseamna... Primul si primul lot comandat a fost de la Digikey, prin 2008-2009 parca, nu mai stiu exact, al doilea a fost din Farnell, ar trebui sa caut facturile pe mail de le-oi mai avea... Ideea este urmatoarea si simpla: IGBT de la mine, indiferent de lot, primul sau al doilea, sint identice, doar cele din primul lot au fost polizate. Condensatorii din snubbere exact la valoarea celor pe care i-ai primit. Rezistentele din baze IGBT exact la valoarea celor pe care le-ai primit, fara sa mai pui diodele pe ele pentru Toff mai rapid. Rezistenta de deadtime la valoarea trimisa de mine; 27 ohmi cit spui acum ca avea este extrem de mica, chiar si 100 ohmi (cum scrisesei ca ai montat) este cam mica. Diodele acelea soft recovery. Mici bibileli sa ajungi exact la frecventa ideala pentru rezonanta in sarcina mare. Asta este cheia succesului. EDIT: (am citit acum atent postarile de mai din urma dar pe PC nu pe telefon). Intrebare: Sa inteleg ca imediat ce ai inlocuit acele IRGP4068D cu care radiatorul se incalzea destul de repede in idle, cu IGBT din punga de la mine dar NU cu acele IXYS, imediat s-a imbunatatit situatia? Pai era si normal, daca erau WARP-uri, jumate din probleme erau rezolvate deja... Cite si ce fel de IGBT-uri ti-am trimis eu prima data, odata cu miezul T157-2 (aici fac confuzia pentru ca nu mai stiu exact)? Editat Iunie 29, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Uite ca altii din vest nu merg la rezonanta si totusi vand amplificatoare. REVIN: este vorba de testul lui Robert de acum un an si jumatate. EDIT2: captura de pe un film pus pe YT comparat cu oscilograma UNIT, se vede ca sub rezonanta apare palierul pe tensiunea de pe cond rezon. Si mai adaug 3 capturi din acelasi film pt a vedea tens si curentul sub rezon, la rezon si peste pt comparatie. Editat Iunie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) D-le miticamy, pe mine nu ma intereseaza ce fac, cum fac si ce vind altii. Ca isi fac sursele rezonante sau nu, e treaba lor. Eu ofer calitate maxima si fiabilitate, atit cit pot. Asta este cea mai buna reclama in zilele noastre. Si asa voi face intotdeauna. Cind (daca) voi ajunge vreodata sa vind lucruri facute pe genunchi (a se intelege aiurea ca design, nu lucrate prost ca mina de lucru), inseamna ca Leco =0 Editat Iunie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) IGBT-urile de care zic, scrie pe ele G4PC50W. Eu zic sigur ca sunt de la tine, au picioarele scurte si cred ca au fost decat doua. Nu imi dau seama acum daca le-as avea din alta parte. Cand m-am apucat de teste prima data, am inceput cu doua IRFP460 puse pe un radiator de sursa atx chinezeasca. Tot facand teste le-am incins de tot cu sarcina de peste 1kw si aliluia. Nu mai tin minte daca din testele facute se incalzeau in gol cand sursa era fara sarcina, cum am patit acum ultima data. Ramane sa mai fac niste teste cand oi mai lua niste IRFP460, asa ca sa imi ies din pareri. Dupa ce am montat un radiator mai mare (20x10cm) pe placa de test, nu mai stiu sigur cu ce tranzistoare am continuat testele, dar se pare ca, intr-un final, au ramas acele G4PC50W. Pe placa finala a sursei (aia facuta la chinezi la fabrica) am pus direct GP4068D. Pe astea le aveam din niste kituri de reparatie invertoare TELWIN, in care includea trafo driver si niste rezistente de putere L.E. treaba cu timpu mort, au fost tot felul de incercari, am pus si un semireglabil acolo, am incercat tot felul de valori. Nici nu mai stiu cum a aterizat acea rezistenta fixa de 27R. Cu ea si cu G4PC50W am apucat in ultimele teste puse aici pe forum pana sa incerc cu ce mi-ai dat tu acum. Editat Iunie 30, 2018 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Lucru esential (uitam de el), la ce tensiune alimentezi IR2110? Da, inseamna ca in primul colet trimis, cel in care ai avut si T157-2, ti-am pus si o pereche de IRG4PC50Wpbf din lotul 2, (daca nu au fost polizate) pe care scrie G4PC50W si IGBT-urile de la IXYS. Mi-am adus aminte. Am dreptate? Editat Iunie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum