MVS Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Nu conteaza ce solutie tehnica a ales DjLeco sau altii , atat timp cat nu intelegi principiul de functionare .... Dar asta nu inseamna ca nu pot invata. Ca nimeni nu s-a nascut invatat. Pana la urma nu am inteles interventia ta, putin rautacioasa. E un forum public si am intrat aici sa invat. Sau aici pe forum au voie doar cei care inteleg/stiu totul. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 (editat) Exact , poti invata ! Cat despre rautacisme , tocmai ti-ai epuizat definitiv sansele de a afla motivatia reala ce se afla in spatele solutiei tehnice aleasa de DjLeco . Nu pot intelege de ce ai ales un asemenea mod jignitor de comunicare , dar deja nu mai conteaza , raul a fost deja facut , nu exista cale inapoi , eu am principii morale stricte . Spor la invatatura si auditii placute ! Editat Noiembrie 23, 2017 de Victor Link spre comentariu
MVS Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Observ ca tu altceva nu faci decat sa ataci utilizatori. Leco nu cred ca te-a luat purtator de cuvant. Lasa-l pe el sa vorbeasca. Solutia adoptata de Leco 100% nu o aflam de la tine. Doar Leco putea sa o prezinte aici daca vroia. Decat sa fi dat in mine, daca stiai raspunsul la problema mea de ce nu m-ai ajutat. Iti pierzi vremea cu cei ca mine si ca altii la un nivel de incepator? Uite exemplu: UDAR, miticamy, marian (si inca multi altii) - caractere deosebite. Indiferent de cine cere ajutor ei incearca sa ajute. Cale de inapoi pentru ce? Oricum din partea ta nu a fost niciun ajutor. ATAT am avut sa zic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 @Vali: o schema vehiculata pe aici are oscilator cu cuart, probabil elementele din circuitul rezonant au abateri foarte mici si folosind o frecventa stabila si de o valoare precisa nu mai este nevoie de reglaje suplimentare. Dar trebuie sa stapanesti bazele, fineturile vin cu experienta. Link spre comentariu
FRobert Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 (editat) In urma cu cateva saptamani in atelierul prietenului meu a adus cineva la reparat un aplificator Crown CTS3000. Profitand de ocazie i-am scos traful sa-i fac cateva masuratori. Azi uitandu-ma la acele poze facute mi-a sarit ceva in ochi. Inductanta secundarului este de 1426uH, in timp ce a primarului 335uH. Tensiunea din secundar este drept ca nu l-am masurat dupa ce a fost reparat amplificatorul, dar totusi am o dilema: Inductanta din primar are valoare mica de parca miezul ar avea intrefier ca altfel nu are cum sa iasa din nr de spire necesare o inductanta asa de mica doar in cazul B foarte mare (ce ar rezulta ca miezul sa se incinga aproape instantaneu), defapt acesta este o valoare care trebuie sa fie pentru softswitch ( atat are si traful din Phoenicul meu), iar secundarul are o valoare de parca miezul nu ar avea intrefier. Ca si observatie, atat traful din Crown CTS3000 cat si traful din Phonic IAMP1620 al meu are doua bobine puse in paralel in primar. Inductanta primar: Inductanta secundar: Inductanta de scapari primar: Inductanta de scapari secundar: Ma poate lamuri cineva cum s-a realizat acest transformator, si daca miezul are sau nu intrefier. Cu respect Robert Editat Noiembrie 26, 2017 de FRobert Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Eu cred ca inductanta aia in secundar era mai mare din cauza ca si tensiunea e mai mare pentru a alimenta etajul final. Trebuie vazut ce tensiune scoate secundarul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Mai bine masurai bobina serie si frecventa. Link spre comentariu
FRobert Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Bobina serie 1.74uH, si conzii 2 buc 220nF/630ac/MKP10. Frecventa de lucru nu-i stiu doar se poate simula dupa schema din manualul de service. Link spre comentariu
MVS Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 (editat) Este un oscilator acolo in documentatie. dar nu imi este clar ce e cu conectorii aia. Banuiesc ca frecventa este 125kHz. Editat Noiembrie 26, 2017 de valentin marcarian Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Cu inductanta serie impreuna cu cea de scapari de 3uH da o frecv de 138kHz. Practic se pare ca masurarea inductantei de scapari la curent mic nu da un rezultat precis. Ce putere ar avea sursa ca sa nu mai rasfoiesc prin PDF? Link spre comentariu
FRobert Postat Noiembrie 26, 2017 Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Nu pot momentan sa ma documentez mai mult deoarece sunt la o masa festiva, dar recomand formula propus de Dl. Iop95 pe care Dl. Dudikoff l-a introdus intro-o tabela de Excel. Este functional, eu am probat si functioneaza. Link spre comentariu
FRobert Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Azi mi-am demontat Phonicul sa-i masor traful. Tensiunea de iesire din sursa, masurat pe conzii de filtrare fara sarcina era 163.4V adica 2*81.7V. Inductanta totala din secundar 303.7uH, iar cel din primar 333.5uH. Inductanta de scapari masurat cu primarul in scurt 3.25uH, iar cel cu secundarul in scurt 3.46uH. In concluzie transformatorul lui Crown CTS3000 de aceea avea inductanta din secundar asa mare ca probabil scoate o tensiune mare in secundar. Ce am vazut in schema lui conzii de filtrare din secundar erau de 200V pe ramura. Am mai observat o ciudatenie la traful din Phonic. Primarul este facut din doua bobine puse in paralel, iar intre cele doua bobine este bobinat secundarul. Aici ma gandesc la faptul ca lungimea bobinei din exterior este mai mare, implicit si rezistenta ohmica. Link spre comentariu
MVS Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Buna seara, In schema postata de maxente (sursa smps, mai exact in partea de pwm) am gasit o eroare: Este vorba de condensatorul de 22uF dintre pinii 5 si 6 la IR2110. Trebuie invers conectat cu plusul in pinul 6. Cu respect, Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Este o greseala marunta care se face cand lucrezi in viteza. De obicei este rapid observata cand ai o minima experienta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 SG 3525 are usoara tendinta sa modifice frecventa osc cu temperatura si usor sensibil la mizerii exterioare. Eu am ales solutia cu sincronizare tocmai ca frecventa sa stea BATZ. Facind mai multe (proiect comercial), totul a fost ca la carte, nemaifiind nevoie de interventii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum