hpavictor Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 @miticamy : Mulțumesc ! Link spre comentariu
maxente Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 La 14sp in primar daca scot scociul ala de pe una din tole, inductanta e de vreo 826uH si curentul cat si tensiunea in primar arata ca un cur cu pene adica exact la in postul asta #679 Cand pun scociul ala, inductanta in primar se injumatateste si treburile se indreapta, arata ca in postul #682 , dar in sarcina (in general de vreo 200W) la un minut, doua ferita incepe sa se incalzeasca. Nu acelasi lucru se intampla daca pun un ETD59 in aceleasi conditii cu scociul ala pe una din tole. Ferita d-abi daca ajunge la 30 de grade si asta dupa multe minute de mers cu sarcina continua Leco, pana la urma tu folosesti acel scoci pe una din tole ca sa mai reduci inductanta primara ? @miticamy trebuie sa imi iau si eu un traf de curent cum are leco, macar sa le avem la fel ca sa nu fie diferente de forma a curentului. Ce model de traf de curent e leco ala ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) Maxente, nu-ti mai bate capul cu traful de curent. Ajusteaza frecventa astfe incit pe traful tau de curent sa ai cit mai sinusoidal ca forma de unda la o sarcina ce 2-3ooW si aia este, nu trebuie sa te intereseze cum arata in gol. Nu folosesc intrefier, nici trafurile de la Yamaha (am spart unul) nu avea intrefier. Nici cei de la Crown, nu folosesc intrefier. Pune 16 spire in primar cum ti-am zis si daca e prea mare inductanta, poti pune un scotch pe unul din E-uri. Apoi ajustezi cum am zis mai sus si aia este. Spune-mi acum ce inductanta primara ai la traf, ce cond serie si ce frecventa? Daca ai facut pe torul de la mine 10 spire fix, condul pe la 940-950nF iar inductanta totala masurata cu secundarele in scurt este circa 4-4,3uH, ar trebui ca intre 69 si 75kHz sa ai sinusoida frumoasa ca la mine. Vezi ca eu am si snubber in primar 330pF cu 10 ohmi, si diodele de stingere rapida a IGBT le-am eliminat (cele de pe rezistenta din baza de 10 ohmi.., adica T-on=T-off Editat Mai 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 Aaaa pai e grava treaba atunci daca tu spui ca nu folosesti scoci si intrefier de nici-o culoare. N-am decat sa arunc sursa la gunoi cu toate incercarile, eu nu am reusit nici cu intrefier sa ma apropii de forma de curent cum o ai tu. Sa folosesc traful asa normal e un dezastru total la forma de curent mai ales in sarcina. Am pierdut timpul degeaba si am mai stresat si pe altii pe forum Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Nu ai pierdut niciun timp degeaba! Am vazut in paginile anterioare oscilograme foarte bune la tine. Mai ai de bibilit pe ici pe colo. Daca te avantajeaza, lasa un scotch pe unul din E-uri. Fa 17-18 spire in primar (pe etd49), 10 spire la bobina serie pe miezul de la mine (cam 1,6uH), 945nF Cserie cu primarul, si joaca-te in plaja 65-85kHz, garantat gasesti optimul. Uita-te atent pe filmarile mele, explic ce fac in timp ce filmez, nu ai cum sa NU reusesti. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) Am bobinat trafu ETD49 cu 17sp in primar. Inductanta 1,3mH, cea de scapari 2uH, bobina serie 10sp adica 2uH Prima poza fara sarcina, urmatoare cu sarcina de 700w si ultima tot cu sarcina de 700w dar cu bobina serie in scurt Trafu merge mult mai lejer, ajungea ferita pana in 40 de grade cu sarcina de 700w dupa minute bune de mers. Mai mult de atat nu reusesc sa reduc paza aia de racordare la curent Editat Mai 23, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 In poza 2 cu aceeasi sarcina, urca frecventa pina cind sinuzoida vrea sa se lege. Ignora spike-urile de la legarea sinusoidei, pot aparea de la trafo curent. Separa (izoleaza) impamintarea osciloscop si pune sonda pe condensatorul serie. Trebuie sa fie sinusoida, curata cu sarcina anterioara la frecv de rezonanta. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Osciloscopul are impamantarea taiata si este alimentat din doua trafuri luate din surse UPS cu secundarele cuplate intre ele, un primar in priza si unul alimenteaza osciloscopul Maine pun o sonda si pe condensator. Am uitat sa zic ca traful are inductanta 1,3mH si e redusa la 630uH prin scociul pus la una din tole Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) Ok, pune NUMAI o sonda pe condensator, DUPA ce ai reusit in prealabil sa faci ca sinusoida sa arate cit mai legata, ignorind spile-urile unde se leaga. Sarcina sa fie identica cu care ai testat pina acum. Poti pune si a doua sonda pe trafo curent. Fac pariu ca tensiunea pe cond este sinusoidala, curata, chiar daca pe trafo curent arata aiurea. Astept(am)!. Editat Mai 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Mai 24, 2017 Autor Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Cu galben e tensiunea la capetele condensatorului si cu mov curentul prin transformator Prima poza e fara sarcina, urmatoarea cu sarcina de 700w si ultima e cu bobina in scurt in sarcina Editat Mai 24, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Cu setarea din poza 2, creste usor frecventa, acum esti un pic sub frecventa de rezonanta. Ce frecventa ai in poza 2? Link spre comentariu
maxente Postat Mai 24, 2017 Autor Partajează Postat Mai 24, 2017 Scrie jos la fiecare poza frecventa. Acolo e pe la 57khz. Acum am mai urcat putin pe la 60khz si arata cam asa Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Ce frecventa ai pe pinul 4 al SG3525 la poza de mai sus? Virful sondei pe pin 4 si masa pe pin 12, fara sa alimentezi partea de forta si apoi cu alimentarea partii de forta si citeva sute de w sarcina? Pune si o poza in ambele cazuri. Cit are C-ul serie, si cite spire ai pus pe torul de la mine? Baga si poze cu ce facusi (bobina si C-ul serie) Oricum te apropii de rezultatul final! Posibil ca jucaria ta sa fie rezonanta pe la 61-62kHz, insa vreau sa stiu exact valoarea C-ului serie si nr spire pe acel T157-2. Editat Mai 24, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Mai 24, 2017 Autor Partajează Postat Mai 24, 2017 Condensatorul serie e de 946nF si bobina am lasat-o momentan pe a mea T130-2 cu 10 spire pe ea si are 1,73uH, si a ta aia mare T157 tot atat are cu 10 sp pe ea La pinu 4 asta imi arata osciloscopul Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 (editat) Pune torul de la mine cu fix 10 spire pe el. C-ul este din 2 buc de 470nF paralel? Nu umbla la nimic doar inlocuieste torul si vezi ce zice, sint curios de o chestie, cu 10 spire ai 1,6-1,7uH inductanta, c-ul identic cu al meu. Masoara te rog si inductanta de scapari a trafului cu secundarele in scurt, si apoi inductanta totala (scapari traf+bobina serie T157-2 cu fix 10 spire). Deci la pinul 4 ai 119,xx kHz, dublul frecventei de lucru a trafului (este corect). Editat Mai 24, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum