sesebe Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Vreti sa puneti filtrare de 10 000 µF la 400V?!? Da ce-ati patit? Aveti ideie de spikeuri de curent vor exista prin diode si ce emitator de spectru larg veti obtine? Daca vreti sa stea batuta in cuie tensiunea pe condesator, trebuie sa folositi un PFC activ. edit: Un invertor de sudura de 4-6KW are filtrare de 1000-2000µF iar voi vreti la un amarit de amplificator sa folositi filtrare de 10000µF? Editat Martie 22, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Subscriu la postarea de mai sus a lui Sesebe, mie si 2700uF in primar mi se par multi, si plusez cu o remarca: Fir-ar ea de frecventa de rezonanta... De fiecare data cand Maxente posteaza ceva rezultate noi, inevitabil apare si sugestia de a verifica frecventa de rezonanta si caderea in sarcina la acea frecventa... E sursa nestabilizata, n-ai cum sa compensezi cu nimic caderea de tensiune in sarcina, poti doar sa limitezi intr-o oarecare masura, insa nu te poti astepta la caderi nesemnificative de tensiune in sarcina de 10A la o sursa nestabilizata, sunt prea multe elemente in calea acelui curent ca sa speri la asa ceva. I-am sugerat lui Maxente sa testeze pe amplif, ca ala e cel mai relevant test, si nu cu generator ci direct cu muzica in boxe la volum in blana, generatorul nu va reproduce niciodata comportamentul complex al muzicii. Ceva imi spune ca o sa fie surprins, nu mai repet motivul. Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Cap de filtrare mare ar fi necesara doar pentru a avea o tens de intrare cat mai stabila pentru teste... pentru a vedea comportarea sursei in sarcina la Vin constanta. In aplicatia finala se va monta capacitatea minima necesara. Fiind o topologie rezonanta, identificarea frecventei de rezonanta este f importanta. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Curentul nu e ok in gol in jurul frecventei de rezonanta sau la o anume sarcina? Verificati caderea de tensiune cu frecventa de lucru in jur de rezonanta. In zona de rezonanta de 86khz cat as avea eu acum,la valorile tancului rezonant, curentul arat ca in poza de mai jos indiferent de cat de mare sau mica e sarcina La 55khz curentul arata asa Caderea de tensiune in sarcina e aceeasi fie ca sursa merge la frecventa de rezonanta fie ca e sub. Poate variaza cu 1-2v in plus sau in minus, cel mult @sesebe, nu vreau sa pun capacitati de filtraj exagerate in primarul trafului, am facut doar proba sa vad daca e diferenta intre 680uF si 2000uF Editat Martie 22, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Este logic ca vor exista diferente notabile intre 680uF si 2000uF, capacitate in primar, in ceea ce consta tensiunea de iesire a sursei in idle vs load. Cea mai mare cadere de tensiune in secundar odata cu cresterea sarcinii se intimpla din cauza scaderii tensiunii redresate si filtrate +320Vcc din primar. Editat Martie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Din poze, cred ca frecventa de rezonanta e undeva in jur de 65kHz. La un raport Lm/Lr asa mare, tensiunea secundara e aprox. constanta pe toata gama 50-100% din frecv de rezonanta. Functionarea e cat se poate de normala. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Citat: Pana cand nu se vor inventa trafuri care sa nu mai bazaie, eu nu mai fac amplificatoare... Crezi ca sursa rezonanta a lui Maxente o sa bazaie ? Nu cred ca o sa bazaie, neavand frecventa variabila care sa coboare in spectrul audio cand nu are sarcina. Dar oare cu zgomotul electric de pe iesire cum o sta ? Eu astept o oscilograma cu iesirea sursei, de fapt doua, una cu iesirea celei nerezonate si unu cu iesirea rezonantei ca sa facem comparatie sa vedem daca s-a imbunatatit ceva. Ca pana la urma de asta v-ati chinuit atat cu rezonanta asta, ca sa dispara gunoaiele de pe iesire, nu ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Ar trebui un analizor spectral nu osciloscop. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Se scapa si de gunoaiele de pe iesire sursa fiind soft switching, si creste si randamentul. Altfel si eu ramineam in HS in loc de SS. Zgomot pe iesire daca este, este oricum mult peste banda audio, si nu este audibil, fata de zgomotul de 100Hz usor audibil de la un traf de retea. Editat Martie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Martie 29, 2017 Autor Partajează Postat Martie 29, 2017 Am pus eu azi osciloscopul intre GND si bara de plus si ia uitati ce imi apare. Oscul e dat pe 10V/div si baza de timp e de 2uS E normal asa ceva, adica sa am tensiunea aia asa mare ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Am mai dat exemplul cu ardeleanul si girafa: asa ceva nu exista!!! Forumul este si pt incepatori, oscilogramele trebuie insotite si de poz comutatorului DC/AC si unde este zeroul. Deci esti pe AC cu zeroul pe mijloc. Pune pe DC cu zeroul pe linia de jos. Am mai scris, folosesc oscul pe AC cam 1% din masuratori si la surse in special pt riplu care este de asteptat sa fie zeci/ sute mV. Pt aprecierea riplului se spune ce sarcina este si condensatorul pe care se masoara, eventual pe langa valoare si tipul condului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Fa masuratoarea in gol, si cu sarcina maxima! Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Azi am prins timp si am incercat varianta de traf fara bobina serie adica asa cum e la sursele de tv lcd, plasme si alte aparate Am bobinat despartit primarul de secundar. La jumatea carcasei am pus mai multe fasete inseriate, se vede traful in poza de mai jos In primar am pus 15sp si am o inductanta de 820uH, iar inductanta de pierderi este de 22,7uH. Am scazut inductanta primara de la 820uH la 495uH printr-un mic intrefier la miez. Cu traful am inseriat o capacitate de 220nF Curentul prin primar, fara sarcina in secundar, arata asa: Curentul in primar cu sarcina de 5,3A in secundar arata asa: Curios e ca fara nici-o sarcina in secundar, tensiunea nu mai creste aiurea ca la varianta cu bobina serie, imi ramane tensiunea in gol intre 160V si 165V. Snubbere nu am decat la IGBT-uri Aici e tensiunea la capetele sarcinii cand trage 5,3A Editat Aprilie 5, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 6, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Cam asa arata tensiunea in secundar fara nici-o sarcina Aici e cu sarcina de 1,8A Iar aici e cu sarcina de 6,3A si o tensiune la capetele sarcinii de 141V La aproape 900W trasi din ea mi se pare perfect pentru o sursa mai mica fara bobina serie Link spre comentariu
maxente Postat Mai 6, 2017 Autor Partajează Postat Mai 6, 2017 Am schimbat osciloscopul. Acum pot sa vad si eu mai bine caderile de tensiune in sarcina. Traful folosit e cel cu primarul despartit de secundar, deci fara bobina serie. Cu galben e tensiunea pe capetele secundarului si cu violet e curentul in secundar. In gol am aprox. 122-124V rms pe secundar in functie de tensiunea de la retea. Prima poza e in gol, a doua cu sarcina de 1,5A, urmatoarea la 5,5A si ultima e la 9,65A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum