maxente Postat Martie 2, 2017 Autor Partajează Postat Martie 2, 2017 (editat) Uite ca nu am bagat de seama caderea te tensiune la diferite valori ale sarcinii, dar maine incerc neaparat, chiar sunt curios O schema ceva...Se poate, sau este secret??? Ai mai jos schema Schematic Diagram resonant.pdf Editat Martie 2, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Mda, cam scade tensiunea in sarcina In gol am 157V si cu sarcina am - 149V la 1,871A - 134V la 6A - 114V la 10A Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Ti-am zis doar... Si nu scade ca nu poate miezul, e deadtime prea mare. Link spre comentariu
FRobert Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Daca tin eu bine minte, pentru inductanta primara de aproximativ 700 - 800 uH, aveam nevoie de 1.1 - 1.3usec, deadtime cu IRFP460, ca sa iasa din hard switch. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Mda, cam scade tensiunea in sarcina E normal, timp mort mare inseamna umplere mica, mai ales la frecventa mare. Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Timpul mort minim se poate calcula aprox. cu formula: td= 20*Lm*Coss*fmax. Caderea mare de tensiune este normala daca frecventa e fixa si mai departe de +/- 2-3% de frecventa de rezonanta. Sursele cu frecventa fixa lucreaza f aproape de rezonanta, unde castigul este aproape constant indiferent de sarcina (de la gol la scurit-circuit). E f important ca frecventa si elementele de rezonanta sa nu devieze f mult pentru ca vor afecta stabilitatea tensiunii in sarcina. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Am reusit sa fac intrefier la piciorul central al miezului Nici nu va dati seama ce simplu si frumos se polizeaza ferita pe o bucata de smirghel cu granulatie nu prea fina. Se pune o bucata de smirghel pe o suprafata dreapta si putin mai lata decat piciorul central al ferite, iar cu miscari drepte inainte si inapoi, iese un intrefier aproape perfect Am polizat din aproape in aproape pana am redus inductanta primara de la 1,1mH la 500uH. Tot mai aveam in gol niste mici ciocuri la curent. Apoi am mai polizat putin pana am redus inductanta la aprox. 410uH. Acum curentul, in gol la o frecventa de 93khz si un dt de 0,8uS arata asa: Am facut proba si cu niste rezistente de sarcina si am asa in gol 158V cu 1,86A am 151v cu 6,4A am 140v iar la 10,5A am 128v Editat Martie 4, 2017 de maxente Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Cat e frecventa de rezonanta? Se pare ca frecventa de lucru e sensibil mica mica. Apropiati-va de frecv de rez. si o sa vedeti ca diferenta de la gol la sarcina nu o sa mai fie f mare. Tensiunea in gol o sa fie ceva mai mica decat acum dar va fi mult mai stabila. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Linductanta + Lpierderi la traf sunt undeva la 2uH, iar condul serie este de 420nF si calculat pe pagina asta http://skory.z-net.hu/tablazatok/rezonancia.html imi da o fr. de rezonanta de 173khz Ce fac, salt frecventa oscilatorului la 173khz, atunci, la asta va referiti ? Editat Martie 4, 2017 de maxente Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Da, dar e prea sus 173kHz, o sa fie piederile in miez cam mari... puteti incerca si asa. Eu zic sa mariti cond sau / si bobina de rez. astfel incat sa ajunga frecv de rezonanta pe la 110-120kHz. Apoi mariti frecventa de lucru aproape de frecv de rezonanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Nu stiu de ce ambitionezi ca forma de unda sa fie intrun anume fel in gol ! Am spus, daca este pt amplif audio sarcina minima este curentul de mers in gol, de acolo trebuie sa incepi testele. Nu calcula rezonanta dupa masuratori bobine ci oscilograma ti-o arata, ea va tine cont de toate elementele de circuit. Stiu ca nu ai sonda de curent profesionala dar cred ca si cu cea simpla poti vedea rezonanta punand-o in drena mos de jos. Uite un traf de 1mH si ce se intampla daca variez frecventa in limite mai largi-vezi si voltmetrul. Pune si un film, daca nu oscilograme in 3 puncte: peste/ la/ sub rezonanta. Ti-am mai spus ca eu asa am pus pozele, in grupuri de 3 ca sa nu mai pierd timpul cu filmarea. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Linductanta + Lpierderi la traf sunt undeva la 2uH, iar condul serie este de 420nF si calculat pe pagina asta http://skory.z-net.hu/tablazatok/rezonancia.html... De ce trebuie sa calculezi online ceva atat de simplu? Presupun ca ai un mobil cu android, ai la dispozitie realcalc, foarte simplu de folosit si foarte complet. Devreme ce stii si L si C este foarte simplu de calculat rezonanta ( uita-te pe proiectul meu didactic la surse ATX, la compensare, am acolo formula polului de la caracteriastica LC, e fix acelasi lucru ). Adica inmultesti pe L cu C ( exprimate in H si F ), apoi din rezultat scoti radicalul pe care il inmultesti cu 6,28 si la final extragi reciproca/inversa ( 1/x ). Link spre comentariu
maxente Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Am bobinat inductanta sa pot sa urc tancul rezonant pe la 115khz si nu e mare diferenta, in plus incepe sa apara fenomenul indicat in postul de aici http://www.elforum.info/topic/110426-surse-smps-rezonante/?p=1494432 Nu stiu de ce ambitionezi ca forma de unda sa fie intrun anume fel in gol ! Daca nu fac treaba aia incep mosfetii sa se incalzeasca in gol fara nici-o sarcina in secundar. Acum cu forma curentului din pozele de mai sus mosfetii sunt gheata Nu stiu... cred ca nu imi mai bat capul o dau dracu, am si firele alea lungi si subtiri lipite la traf si dupa traf si mai e si traful cam anemic bobinat Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Mi-am spart ochelarii si nu am vazut ca am facut o lipitura rece, asa ca un mos si 2110 au plecat la loc cu verdeata. Am sa fac si eu masuratori in gol sa aflu misterul incalzirii tranz. Iar firele subtiri de ce nu le schimbi? Eu am sarma monofilara de vreo 0,4mm si o pun in 2/ 3/ 4 fire ca sa iasa montajul rigid. Iar conexiunile incerc sa fie cat mai scurte. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Miticamy ai cumva vreo schema la sondele alea de curent? Am si eu una defecta si tare mi-ar placea sa o pot repara dar nu am reusit inca.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum