maxente Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Am mai facut un test fara sarcina cu snubber 2,2nF + 6.8R si curentul din drena de jos araca asa Am redus la 1nF + 6,8R si acum arata asa Mosfetii sunt reci la oricare din variante O sa mut traful de curent in primarul trafului de putere L.E. Cam asa arata curentul in gol in primarul trafului cu 2,2nF + 6.8R la mosfeti D-S Si cu 1nF + 6,8R la mosfeti arata cel mai bine Testele sunt facute cu acel mic intrefier la traf Editat Februarie 27, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Pai Maxente, ti-am spus ce ai vrut sa stii, valori, miez, frecventa, bobina serie (material si dimensiuni), nu am ce sa "mai dau din casa", cred ca am fost extrem de transparent la intrebarile colegilor... Cit despre cum se lucreaza smps-urile in china, numai cind vad cum bobineaza trafurile, cu sirma ordinara (plina), fara izolatie intre straturi la aceeasi infasurare, fara pic de masuri de electrosecuritate, imi vine sa borasc. https://www.youtube.com/watch?v=9us_GmElUCM Probabil ca de aia pe afara se pling de SMPS-uri distruse la amplificatoarele clonate dupa labgruppen si altele, unde gasesc secundare in scurt sau chiar cu scurt intre primar si secundar... Comparam cu "carefully proudly hand made"? Editat Februarie 27, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Leco, dar de cite ori este mai scump cel din categoria a doua? de 10 ori sau de 100 de ori? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Intr-unul din episoadele Stargate SG1, Carter se chinuia sa descopere secretele generatorului cu naquadah, in timp ce fetita urrone se uita surprinsa la chinul ei si tot incerca sa-i explice, apoi Carter intr-un moment de "evrika" a avut o revelatie salvatoare si misterul a fost elucidat, atunci acea fetita a intrebat-o de ce n-a lasat-o pe ea sa ii dea solutia, Carter a replicat unde e farmecul? E mult mai satisfacator sa descoperi prin forte proprii raspunsul la o problema ce te chinuia, decat sa ti-l dea cineva moca. Istorioara asta scurta are legatura cu subiectul pentru ca intr-adevar n-ar avea nici un farmec sa cumperi un proiect finalizat si pus la punct de altcineva, apoi sa zici " am facut si eu sursa aia", n-ai facut-o tu, te poti identifica cel mult cu un robotel de pe linia de productie a unei fabrici/uzine. Imi place perseverenta lui Maxente, a ales sa se documenteze prin teste practice, si si-a creeat propria lui cale, una cu potential pentru ca nu evita teoria. Eu in schimb prefer o documentare teoretica cat mai solida, prefer sa cunosc cat mai bine un montaj pe care am de gand sa-l proiectez, inca dinainte sa desenez schema, e o chestie de alegeri, ceea ce conteaza insa este rezultatul final, ambele modalitati sunt deja dovedite deci mult succes Maxente si Robert, chiar daca eu unul nu vad rezonanta cu ochi prea buni ( o chestie personala, nu incercati sa ma convingeti de contrariul, n-o sa reusiti ). Maxente o scurta observatie, inteleg ca te tenteaza reducerea numarului de spire ca sa scapi de intrefier. Cu un numar mai mic de spire regimul termic al trafului va fi diferit fara indoiala, inductie mai mare => pierderi mai mari. As zice ca intai sa calculezi unde vrei sa ajungi, si ce trebuie sa faci ca sa ajungi acolo, deci si ce consecinte vor fi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Sesebe, nu am inteles intrebarea... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Am editat eu, era "scump", de cate ori e mai scump traful tau decat alea chinezesti din clip... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Pai traful este cam 75-80 lei complet, litz+foil cam 10-15 lei + scotch cam 5 lei, deci sa rotunjim la 100 lei materialele. Dar iese traf, capabil, nu jucarii china cu sirma chioara Va dati seama daca imi ceda vreun trafo la sursele vindute sau amplifurile complete facute de mine ca era "haos". Editat Februarie 27, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 100 lei materialele - OK dar manopera? timpul pierdut de tine? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 2 ore n-am ce sa discut, si asta sa stau la mega bibileala. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) @leco de fapt ai dreptate, nu prea mai e nevoie de alte explicatii ca eu in seara asta m-am lamurit cum sta treaba si sursa e facuta. Practic ce a zis dl. @iop, Robert si mai apoi concluzia data de @miticamy, cand a observat ca o inductanta mai mare a primarului strica soft sw, e adevarat (nu ca i-as fi contrazis eu) lucru care l-am probat si eu astazi. In orice caz toate fenomenele astea nu le poti vedea fara un osciloscop, asta e clar si batut in cuie. @marian, asa este, daca mai scot din spire s-ar putea sa fortez rau inducia in miez. Trebuie sa vad cam la cate spire scoase mai scad inductanta in asa fel incat sa nu fortez inductia. Cum e acum bobinat traful cu 14 sp. e aproape rece ferita cu sau fara acel mic intrefier. Editat Februarie 27, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 28, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2017 (editat) Se pare ca scosul de spire din primar nu e o optiune buna. Am mai tras vreo 3 sp. si am ajuns cu inductanta pe la 700uH, mosfetii tot cam asa se incalzesc si mai nou incepe miezu sa se incalzeasca, deci asa nu ! Vreau sa ma joc nitel cu timpul mort si aici am o nelamurire. Exista vreun calculator pentru SG3525 in care sa introduc valorile la CT, RT si RD si sa aflu pe langa frecventa si un timp mort cu aproximatie ? Ce calculator am eu acum e doar pentru valorile la oscilator, adica CT si RT si as vrea sa vad pentru anumite valori si la RD cam ce timp mort ar fi Eu pana acum aveam la RD o rezistenta de 100R si azi m-am mai jucat nitel acolo si am mai marit-o. Se pare ca incep mosfetii sa se potoleasca din incalzeala Editat Februarie 28, 2017 de maxente Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 Vezi graficul "Oscillator Discharge Time vs. RD and CT." din pdf. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 2, 2017 Autor Partajează Postat Martie 2, 2017 (editat) Intr-adevar e frumos explicat in graficul ala. Multam frumos Am lasat traful normal fara intrefierul ala si apoi am marit timpul mort de la aprox. 0.8uS, cat aveam initial, la 1,5uS. Tranzistorii au unceput sa nu se mai incalzeasca asa de, apoi am marit timpul la aprox. 2uS Acum temperatura tranzistorilor nu mai sare de 25 de grade, temperatura camerei fiind undeva la 20 de grade Cam asa arata curentul in gol Asa arata in sarcina Cum vi se pare 2uS la comutare, nu e cam mare ? Editat Martie 2, 2017 de maxente Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 O schema ceva...Se poate, sau este secret??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 (editat) 2uSec e destul de mare deadtime, in sarcina, va scadea mult tensiunea. Eu am citeva sute de nSec deadtime. Editat Martie 2, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum