Vizitator Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) In poza 2 esti inca peste frecv de rezon pt ca tai curentul inainte sa ajunga in zero. Eu am pus la masuratori seturi de 3 oscilograme: peste rezonanta, aprox la rezonanta si sub rezonanta. Pt ca nu ai 2 canale si daca nu este in pericol montajul, cu aceeasi sincronizare pune si tensiunea intre mos-uri. Editat Februarie 8, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2017 (editat) In seara asta facui un test cu tancul rezonant pe sursa mare cu sg+ir si se pare ca merge complet pe dos Nu mai e nimic din ce era la testul cu ir2153 Am setat oscilatorul sg-ului la aprox. 200khz ca sa am 100khz la iesire, am folosit aceeasi mosfeti irfp460, iar forma curentului se poate vedea in poza de mai jos Mosfetii se incalzesc putin Editat Februarie 21, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Este ca in bancul cu ardeleanul si girafa: asa ceva nu exista ! Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 Exact ! Chiar ca asa ceva nu exista ! Se pare ca mai trebuie bibilit la timpul mort Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Timpul mort este ultima ta problema ! Din atatea masuratori am vazut ca influenteaza numai comutarea de tip ZVS, nu are treaba cu tancul rezonant. Orice testare trebuie sa o incepi de la alimentare redusa si variatia frecventei in limite largi ca sa vezi unde este de fapt rezonanta. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 Bine domnu Mitica, am alimentat sursa dintr-un traf cu care mai faceam eu teste la diferite amplifuri. Am in gol +130V Am inceput sa reglez din semireglabil pana cand am ajuns la forma curentului din primarul trafului asa cum se vede in poza Acolo e o frecvente de aprox. 65khz Daca mai scad frecventa la 54khz curentu arata ca in poza de mai jos In ultima poza frecventa e setata la aprox. 100khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Pai am declarat ca rezonanta am inceput sa o abordez de cand am intrat pe forum, deci si eu sant tot la cursul de invatare. Dar procedand ca si mine ai obtinut sinusoide fata de prima postare cand erai in alt film. Masoara inductanta de scapari a trafului si vezi daca nu cumva impreuna cu cea a bobinei si cu condul nu obtii chiar 65khz, adica teoria sa fie prioritara practicii. Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Cu siguranta valorile Ls+Lr si Cr corespund unei frecvente in jur de 65kHz... Coborati frecventa spre 30kHz si va trebui sa vedeti cum creste tensiunea de iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Eu zic ca nu creste pt ca traful este bobinat pt sursa clasica hard sw. cu inductanta foarte mare in primar. Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Cu siguranta creste. Depinde doar de valoarea inductantei primare + de rezonanta si cea a condensatorului, care va fi frecventa de rezonanta fp si de la ce frecenta in jos va incepe sa creasca tensiunea. Daca valoarea inductantei primare e prea mare si fp va fi prea mica, cel mai probabil nu se poate scade frecventa in zona respectiva pentru ca o sa apara riscul saturatiei, daca frecventa va scadea la mai putin de 1/2 din frecventa la care a fost proiectat traful respectiv. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 (editat) Haideti sa va povestesc ce mai facui eu azi Initial nu aveam clemele pentru a presa bine tolele la traf. Acum cu clemele ''corespunzatoare aferent'', care-mi preseaza bine tolele, am o inductanta in primar de 1,13mH si cea de scapari de 0,45uH. In primar sunt 14sp. Traf ETD49 Bobina serie avea initial 3,3uH si am tras treptat din spire pana cand am obtinut o fr. de rezonanta de 95khz. Peste aceasta valoare incepe sa se intample exact ce imi atreagea atentia miticamy in postul #451 Deci bobina acum are 1,65uH iar condu de 470nF, masurat are 420nF La 95khz curentul arata cam asa Ce am testat aici e cu alimentarea de +130V. Mai ramane sa vad cum se comporta alimentat la 230Vac Editat Februarie 22, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 Azi i-am facut testu alimentata de la retea Cam asa arata curentul Aici e pe la 96khz si o sa incerc sa il reduc pe la 90khz Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Scade un pic frecventa sa ai forma frumoasa de aseara. Miezul este de la miva? As lua si eu 2-3 perechi sa ma joc cu ele. Pe 12 martie ies la pensie, daca nu ai timp pot sa continui eu masuratorile. Dar ar fi bine sa cumparam sarma multifilara sa ne apropiem mai mult de vestici. Sonda ta de curent este mai putin zgomotoasa decat a mea, poate este de vina si banda osc-ului. Pune-o si in drena mos-ului de jos sa vedem varfurile de curent de la comutatie. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Am scazut fr. pe la 81khz si tot cam asa era forma curentului Miezurile nu le iau de la mivarom ca aia nici nu au asa ceva, le iau de la tme Initial aveam bobina pe miez mai mic T106-2 si acum am bobinat un miez mai mare T130-2 si parca s-a mai inbunatatit nitel treaba Am tras vreo 550W si forma curentului se mentine. Mosfetii sunt un pic calduti Deocamdata ii mai fac putin pauza experimentului ca am niste treaba L.E. Sonda de curent e aia facuta pe genunchi. Culmea e ca la testele facute cu alimemtarea din traf la 130vcc nu era asa zgomotoasa si se vedea bine forma curentului. Can am alimentat din retea sursa a devenit asa zgomotoasa. Se vede si din pozele de mai sus Editat Februarie 23, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) Am prins putin timp liber si am bagat iar sursa in priza Am tras 1200W si curentul arata cam asa: Frecventa am lasat-o la aprox. 81khz Am observat ca se cam incalzeste condensatorul din tancul rezonant. Cred ca trebuie pus unul de calitate sau doi in paralel cum a facut Leco la sursele lui. Bobina serie e sloi O alta chestie e ca se cam incalzesc bine de tot mosfetii Editat Februarie 24, 2017 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum