iop95 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Nu prea aveti ce sa imbunatatiti... asta e caracteristica sursei. La frecvente sub cea de rezonanta, are un castig supraunitar dar si o cadere destul de mare cu sarcina. Pentru IGBT-uri e bine sa ramana in ZCS adica frecventa de lucru sa fie la cateva procente sub cea de rezonanta. N-am gasit gama de frecventa pentru acel traductor de curent... sigur raspunde acceptabil la 100KHz? Link spre comentariu
FRobert Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Dl iop, inainte sa ajung la acest rezultat, tot reglasem frecventa generatorului pwm, sa fie acelasi cu frecventa de rezonanta. In cazul acesta nicicum nu vroia sa lucreze softswitch. Am sa pun o captura de osciloscop, dar si in situatia respectiva eram inca sub frecventa de rezonanta. Atunci mi-am reglat generatorul de pwm la frecventa si dead timeul folosit de phonic iamp1620, am scos traful, bobina serie, si conzii de rezonanta din amplificator si m-am uitat cum trebe sa arate semnalul. Cam asa arata la 4A tras din reteaua de 230V Inginerii de la phonic au folosit mosfeti pentru acest amplificator. In rest ce am vazut scheme de la ECLER DT6800, QSC power light 3 series, CROWN XTI, toti au IGBTuri, si opereaza la frecvente destul de inalte. In ceea ce priveste CT-ul Talema AP 1000, daca masoara bine la frecventa aceea nu stiu, si ar fi destul de complicat sa-l aflu, iar o sonda de curent este foarte scump. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Ai masurat traful din amplificator ? Poate ne ajuta sa vedem raportul inductanta serir/ inductanta scapari/ inductanta primar fata de ce am discutat noi pe aici. Si valoarea cond serie. Editat Ianuarie 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
FRobert Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Da Dl. Miticamy. Phonicul are traf cu Ae 2.26centimetri patrati, miez tip E. Inductanta totala a primarului de 330.8uH, cea de scapari (masurat primarul cu secundarul in scurt) 3.01uH. Bobina serie 9.12uH cu un snubber de 270ohm/2W si 470pF. Condensatorul de rezonanta 2buc in paralel de 68nF. Oscilatorul (SG3525 + driver IR2110) este reglat la 101.7kHz cu deadtime de 700nsec. Ati ras de mine cand am zis ca de ma supar am sa fac reverse enginiering, dar pana nu stii cum trebe sa arate un semnal pana atunci ramanem la nivelul discutiilor, cu sau mai degraba fara priceperea fenomenului (cel putin acesta este parerea mea). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Cum adica nu stiai cum sa arate semnalele, cele din pdf-urile si oscilogramele puse de mine ce sant, picturi futuriste ? Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) E interesanta valoarea primarului la traful ala de la amplificatorul Phonic, e putin mai mare ca un ETD49. Un ETD49 are 2,11cm conform foii de catalog Ca sa obtin aceeasi valoare de 330uH la ETD49, am dat 9 sp in primar ! Ce parere aveti, sa aibe ceva intrefier acel trafo sau chiar are in jur de 9-10 spire in primar ? Ii multumesc lui Robert pentru informatiile date ! L.E. Domnule @miticamy, v-as ruga frumos daca ati putea lua valorile alea date de Robert mai sus la acel Phonic si sa incercati dumneavoastra, mai ales ca aveti osciloscop cu doua canale si experienta mult mai mare, binenteles, sa vedeti daca ar fi functional acest tanc rezonant Va raman dator cu ce vreti dumneavoastra !!! Eu nu cred ca am vreo sansa momentan sa fac ceva cu osciloscopul meu cu un singur canal Editat Ianuarie 25, 2017 de maxente Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 ETD49 cu 9 spire are aprox. 320-330mirco fara intrefier. Sursa respectiva e facuta pt operare la frecventa fixa, cu castig fix si panta cat mai mica cu sarcina. Raportul Lm/Lr e f mare, frecventa de rezonanta este in jur de 124K si opereaza la 101.7K, adica in ZCS. Cu valorile respective la 101.7K, castigul este unitar. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Ce parere aveti, sa aibe ceva intrefier acel trafo sau chiar are in jur de 9-10 spire in primar ? Daca frecventa de lucru e cea pe care mi-ai dat-o in PM atunci Ton ar fi cam de 4,3uS, cu o medie de 150V in primar si 9 spire inductia in miez ar fi cam 0,34T, care la 100khz inseamna undeva spre 2W/cm^3 la 3c90, iar la 3f3 cam 1,5W/cm^3. Un ETD49 are 48cm^3. Tu ce zici, are intrefier? ( deci spire mai multe ). Asa dupa tine Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Eu as banui ca ar fi ceva intrefier acolo, dar nu putem vedea pana nu am desfacem acel traf, altfel si mie mi se par cam putine spire Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Eu n-am nici o indoiala ca-s mai mult de 9 spire acolo, zcs-ul nu influenteaza decat comutatia tranzistorilor, nu schimba regulile de functionare ale trafului, deci aceleasi probleme ce apar ca si dincolo, sunt si aici, si trebuiesc tratate la fel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 CITAT: Eu nu cred ca am vreo sansa momentan sa fac ceva cu osciloscopul meu cu un singur canalPai osciloscopul pe care mi s-a cerut in 90xx 5 salarii medii l-am pus la vanzare cu jumatate din salariul minim pe economie. Stai chiar asa rau cu banii ? Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Momentan o sa vad cat ma descurc cu ce am si poate pe viitor oi investi in ceva mai bun Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 (editat) Este suficient un canal pt sursa. Faci sincronizare externa cu acelasi semnal, faci imitatia de sonda de curent prezentata de mine de cateva ori si asta e tot !Imbatranirea potentata de starea de sanatate ma face mai nesuferit si pt ca simt ca nu mai pot face proiectele ce le gandisem la pensionare.Ori chiar nu aveti timp ori santeti cam lenesi. Puteti sa va suparati dar cate un test al meu dureaza acolo 2 ore. Ce este asa greu sa bobinezi intai ca si cand ar fi pt semipuntea clasica Hard SW si apoi sa faci masuratorile la frecventa variabila ca mine ? O joaca de copil de 17 ani. Nu cred ca nu ai trafuri ce scot acolo 50-100V pt teste in siguranta la inceput.O filmare cu sonda de tensiune de max 2 min si apoi una cu sonda de curent. Si o sa ai propriile rezultate nu sa astepti ce fac altii. Editat Ianuarie 26, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 (editat) Nu ma supar, dar momentan astept torurile rosii micrometals -2 de la tme. Nici timp nu prea e. Poate cateodata mai e si lenea de vina Domnule @miticamy, va rog sa mai postati un link,,, catre postul unde ati facut acel traf de curent. Sunt multe subiecte cu multe posturi si nu am salvat unde se face vorbire de acel traf Numai bine va doresc ! Editat Ianuarie 26, 2017 de maxente Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 (editat) @maxente, limitarea la sursele facute de tine nu este cu traf de curent? De ce nu folosesti unul din acela? Daca recitesti unele posturi din urma, pe acest topic, o sa mai gasesti unele informatii utile. Editat Ianuarie 27, 2017 de cristi7521 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum