Vizitator Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Da, nu este nevoie de stabilizare, mai ales ca in fata SMPS exista si un PFC. Link spre comentariu
FRobert Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 In primul rand doresc un an nou fericit, plina de realizari tuturor colegilor de pe forum. Ca sa raman intai on topic, intr-un final am bobinat un traf pe miez E55, pentru o frecventa de lucru 125kHz, care rezulta 9 spire in primar (HB), si 2*5 spire in secundar. Inductanta primara a iesit la 778uH, iar cea de scapari de 1.67uH. Saptamana viitoare, daca o sa am timp incep testele. Acum as avea alta intrebare, pentru cei care au vazut, masurat surse care nu au bulk storage in primar. Am vazut solutia aceasta adaptat de catre pkn audio, repectiv a adus cineva la reparat in atelierul prietenului meu o boxa Jbl prx725, si acolo am vazut ca avea in primar pentru filtrare doar 2.2uF. Masuratori pe sursa din pacate n-am apucat ca statea clientul langa scula. Mi se pare interesanta ideea fara bulk storage, dar cum lucreaza? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 surse care nu au bulk storage in primar. Prea complicat pt cei batrani. O traducere ar fi utila sau un PDF cu termenul pe care sa-l traducem cu GT. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Daca nu ma insel, sint urmate de PFC. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Citat: ..... masurat surse care nu au bulk storage in primar. Am vazut solutia aceasta adaptat de catre pkn audio..... Daca nu are condensator, nu are nici PFC in primar. Asta conform descrierii lui Robert. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 @FRobert pune schema acelui JBL, daca o ai sau alta asemanatoare sa vedem despre ce e vorba Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 (editat) La PFC se pune un nepolarizat dupa punte, am vazut la unele PFC pus in secundar, iar partea de primar avea numai un 3,3uF/400Vdc! Alimentare simpla, + 135V. Editat Ianuarie 7, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
FRobert Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 N-am gasit schema pentru acel modul. Sursa este facut cu UCC2893, din care am intrare intr-un IRS21867. Eu nu vad aici pfc, de nici un fel. Aici am mai vazut aceeasi idee, dar n-am inteles cum functineaza (ultima postare din pagina 18, respectiv o mica explicatie pe pagina urmatoare): http://forum.speakerplans.com/pkn-evaluation-results_topic67568_page18.html Pe cat de prapadit pare, atat de bine suna acel amplif din boxa activa Jbl prx725. N-am dat pana in clip, si era sa cada tavanul fals peste noi. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Cautati pe la PowerIntegration ca au mai multe proiecte (cu integratele lor) cara nu au condesator electrolitil de filtrare in primar. In principiu functioneaza ca un traf electronic pe frecventa mare avind un power factor foarte bun (peste 0.8 de obicei). Nu prea poti spune ca este un PFC dar este asemanator intr-un fel la functionare. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Foarte interesanta treaba cu sursa asta fara electrolitic dupa redresarea retelei. Nu stiam de treaba asta Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Au mutat capacitatea principala pe secundar, cu avantaje mari privind reducerea impedantei interne. Pentru un raport mic Lm/Lr, se poate obtine o excursie mare a castigului (si la o variatie mica a frecventei). In acest mod se poate compensa scaderea tensiunii din cauza capacitatii reduse. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Au mutat capacitatea principala pe secundar, cu avantaje mari privind reducerea impedantei interne. Pentru un raport mic Lm/Lr, se poate obtine o excursie mare a castigului (si la o variatie mica a frecventei). In acest mod se poate compensa scaderea tensiunii din cauza capacitatii reduse. Te referi la sursa din poza ? Este cu UCC2893 : The UCC2891/2/3/4 family of PWM controllers is designed to simplify implementation of the various active clamp/reset switching power topologies. The UCC289x is a peak current-mode, fixedfrequency, high-performance pulse width modulator. It includes the logic and the drive capability for the auxiliary switch with a simple method of programming the critical delays for proper active clamp operation. The UCC2891/3 includes a 110-V start-up regulator for initial start-up and to provide keep-alive power during stand-by. Iar dumneata vorbesti de rezonanta. Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Nu. Ma refer la faptul ca se poate aplica reducerea capacitatii din partea primara la o sursa rezonanta daca se foloseste un raport mic Lm/Lr si ai la dispozitie o plaja a castigului de 1:4 sa zicem, astfel incat iti permite o cadere a tensiunii chiar la 25% din nominal, fara ca acest lucru se fie sesizabil la iesire. Avand in vedere diferenta f mare dintre frecventa retelei si cea de lucru sunt acoperite si regimurile dinamice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 (editat) Pai cu 3 uF pe retea fata de 220 sau 330, cum sa fie cadere de 25% ? REVIN: am un alim de 120W, are cond de filtraj 1uF. Am pus sarcina de 40W. Uite cum arata tens pe acel condensator. In foto 2 este tens in drena mos PFC. Ambele cu 50V/div. Zeroul jos, DC. Pozele sant strambe pt ca am fol o singura mana, cealalta era cu sonda. Editat Ianuarie 8, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 La 25% nu cu 25%. Se poate merge cu un raport si mai mare, functie de putere/ cerinte. O parte din capacitatea necesara se poate muta in secundar, plecand de la energia stocata necesara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum